- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vad håller vi på med egentligen?

Posted By tina On 17 mars 2008 @ 18:56 In apelsin,citron,dryck,finsk mat,tradition | 14 Comments

Carl, mamma och jag har pysslat i köket i förrgår och igår. Är det någon som kan gissa vad det är vi gör? Den som vill och törs får komma och smaka i påsk, då är det klart.

small_20080315_pickipicki_sima_01.jpg [1]small_20080315_pickipicki_sima_05.jpg
small_20080315_pickipicki_sima_21.jpg [2]
small_20080315_pickipicki_sima_30.jpg [3]


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Vad håller vi på med egentligen?"

#1 Comment By frida On 19 mars 2008 @ 06:30

Saft?
Likör?

#2 Comment By nässelblom & choklad On 19 mars 2008 @ 10:24

Kanske påskglögg!

#3 Comment By tina On 19 mars 2008 @ 17:43

njaej, nej, inte rätt

#4 Comment By Ina On 19 mars 2008 @ 20:16

Ni gör mjöd! Men i förtid, man ska ju ha det först till första maj!

#5 Comment By tina On 19 mars 2008 @ 20:16

:)

#6 Comment By Ina On 19 mars 2008 @ 20:20

Det är underbart gott! Måste göra det i år! Blir första gången jag gör det själv…innan har jag ju haft mamma, men ingen mamma med mig Sverige. Lite traditioner ska man alltså ta med sig :)

#7 Comment By tina On 19 mars 2008 @ 20:27

Traditioner tycker jag om, sima också. Det tycker jag alla gånger att du ska göra i år. :) Har sett i flera recept att det översätts till mjöd. Är det finlandsvenska? För mig är mjöd något annat.

#8 Comment By Ina On 19 mars 2008 @ 22:05

Japp, i finlandssvenskan heter sima mjöd. Vad är det du kallar mjöd då?

#9 Comment By tina On 19 mars 2008 @ 22:41

[4]

#10 Pingback By Kantareller | pickipicki On 4 maj 2008 @ 21:25

[...] glaset är det Sima. Påskliljorna är från komposten på Gräsö. Filed under kantareller, pastasås, skogen, spenat [...]

#11 Pingback By Nu har vi minsann kokat ihop något igen at pickipicki On 4 april 2009 @ 10:16

[...] en finsk valborgsdryck, men som vi brukar dricka till påsk istället. Förra påsken visade jag steg-för-steg-bilder under vårt simakok och utlovade recept, något som dock glömdes bort. Ett år senare kommer [...]

#12 Comment By Mille On 21 februari 2013 @ 09:32

Men titta, du gör ju Sima!!
Oj oj så gott – jag ska försöka ge mig på det nu, wish me luck!
Hittade ett recept på nätet men som var översatt till svenska på ett mindre bra sätt så jag får hoppas att jag förstått allting rätt.
Hur gjorde du?

#13 Comment By carl On 21 februari 2013 @ 09:36

Mille: Här finns recepetet!: [5]
Och lycka till :-)

#14 Comment By tina On 21 februari 2013 @ 10:28

Mille: Carl länkar ovan till receptet vi brukar använda, det brukar bli toppenbra!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/03/vad-haller-vi-pa-med-egentligen/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_20080315_pickipicki_sima_01.jpg

[2] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_20080315_pickipicki_sima_21.jpg

[3] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_20080315_pickipicki_sima_30.jpg

[4] : http://sv.wikipedia.org/wiki/Mj%C3%B6d

[5] : http://www.pickipicki.se/2011/04/nu-kokar-vi-sima-igen/

Copyright © 2008-2009 pickipicki