- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Indisk gryta och naanbröd
Posted By tina On 1 april 2008 @ 17:47 In bakat,billig mat,blomkål,gryta,indiskt,linser,soppa,vegetariskt | 7 Comments
Kvällens middag blev en indisk linsgryta. Receptet är från veckans reklamblad från Vi-butikerna, snudd på det enda som dimper ner i våran brevlåda. Den här gången var det inte bara skräppost ändå. Grytan blev god med lite modifikationer av receptet. Framförallt åkte ärtorna bort, de göre sig inte besvär i min mat. Jag tror faktiskt att jag äter allt, utom ärtor.
Till grytan åt vi hembakat naanbröd [1].
Indisk gryta, 4 stora portioner
1 msk olja
1 finhackad gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
3 msk tomatpuré
3 dl röda linser (torkade)
1,5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
250 g blomkål i små buketter
1 burk krossade eller hela tomater
1 påse färsk bladspenat (eller lite fryst)
salt och peppar
Fräs lök och kryddor i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, linser och buljong. Koka tills linserna är mjuka och faller sönder, ungefär 20 min. Häll i kokosmjölk, blomkål och tomater. Låt småputtra tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/04/indisk-gryta-och-naanbrod/
URLs in this post:
[1] hembakat naanbröd: http://www.pickipicki.se/2008/02/naanbrod/
[2] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_img_5753.jpg
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
7 Comments To "Indisk gryta och naanbröd"
#1 Comment By frida On 1 april 2008 @ 19:11
Mmm, det där måste jag definitivt testa. Gott, enkelt och nyttigt, kan det bli bättre?
#2 Comment By Lumumma On 3 april 2008 @ 18:13
Jag har varit på indisk restaurang ett par ggr, och det har varit sagolika upplevelser! Naanbröd är gott – men jag har för mig att jag också åt ett väldigt tunt och krispigt ”bröd”. Som en platt, tunn ”skorpa”. Känns det igen?
#3 Comment By tina On 3 april 2008 @ 18:40
ja! jag vet vad du menar, men vad heter det då? har googlat lite febrilt utan att finna något svar. någon annan som vet?
#4 Comment By Charles On 1 april 2009 @ 10:26
Pappadums.
#5 Comment By tina On 1 april 2009 @ 21:32
Charles: Nä, är det sant? Eller är det ett aprilskämt? ;)
#6 Comment By Victoria On 11 november 2010 @ 17:50
Det känns bara så synd att vart jag än letar efter goda grytrecept(i synnerhet med fisk, mer exotiska)
– så skall det alltid vara med min ”vän” kokosmjölken… > 3<
Vet du någonting som man kan ha i istället för kokosmjölken, kanske?
#7 Comment By tina On 11 november 2010 @ 19:08
Victoria: Matlagningsgrädde kanske? Samma sak blir det givetvis inte, men frågan är om något annat är mer likt koksmjölk. Tveksamt.