Naanbröd

den 11 februari 2008, kl 21:40

Sen i somras har jag tänkt baka indiskt naanbröd. När det ikväll äntligen skulle bli av, så hittade vi inte receptet som jag klippt ut och sparat, vilken besvikelse. Iställt blev det en naanbrödsvariant från Coops hemsida. För att det gick så enkelt och så fort och för att det räddade situationen så fick fuskvarianten klart godkänt.

Snabbakade naanbröd
ungefär 7 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl naturell yoghurt
1 ägg
1 msk olivolja
flingsalt

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i vatten, yoghurt och ägg. Knåda snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i 6-8 bitar. Platta ut dem till ovala kakor, så tunt som möjligt. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter i 250 grader. Pensla de varma bröden med olja och strö över lite flingsalt. Godast att äta nygräddade.

web_20080211_pickipicki_naanbrod_gryta_11.jpg

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Naanbröd”

  1. Lumumma kl 13:02, den 13 februari 2008

    mmmums.

  2. Det må vara tyst här, men mat äter vi alltid | pickipicki kl 18:51, den 12 november 2011

    [...] Kyckling Korma och så fusk-naanbrödet som man alltid kommer undan med. Recepten: här respektive här. Tweet Publicerad i oroa-dig-inte-mamma-vi-äter-mat-även-när-det-är-tyst-på-picki | [...]

  3. Linn kl 21:38, den 16 augusti 2012

    Jag bakade detta bröd och det blev en favorit direkt!
    Så gott att jag fotade av brödet och skrev ett kort litet inlägg om det, länkar såklart till ert recept i inlägget. Ni kan läsa det här:
    http://wildsofmyheart.blogspot.se/2012/08/naan-brod.html

    Tack för att ni delade med er av detta recept!

  4. tina kl 22:20, den 16 augusti 2012

    Linn: Vad kul, tack själv för att du tittar in och berättar! :-)

  5. Sandra kl 16:59, den 1 februari 2013

    Hade recept på naanbröd men inte läst ordentligt att det ska jäsa i 2 timmar, minst! Hittade ditt recept och nu slipper jag vänta, nu ska det bakas. ;) Tack!

  6. tina kl 17:55, den 1 februari 2013

    Sandra: Det blir inte riktigt som på riktigt, men ett godtagbart substitut när tiden är knapp. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen