Smultronställen i Sverige?

den 7 juli 2010, kl 08:30

Om någon vecka planerar vi att fara på resa någonstans i Sverige, men vart resan bär är ännu oklart. Det är där jag tänker mig att ni kommer in i bilden, det gjorde ni ju så bra med alla era tips inför vårt äventyr i Paris. Jag önskar mig tips om smultronställen vartsomhelst i Sverige (förra året följde vi kusten från Varberg till Trosa, jag kan tänka mig en liknande tur i år, eller något helt annat). Jag vill därför veta allt, från ätbara tips till sådant man inte äter. Var stannar jag och fikar längs vägen, var badar man helst, bästa loppisen, gårdsbutiker, matställen som överraskar och bra boendealternativ. Jag vill att ni viskar i mitt öra om det som inte finns att läsa i turistbroschyrerna. Och så vill jag väldigt gärna veta var i Sverige den turkosa husvagnen som säljer crêpes står att finna? Kan ni hjälpa mig med det? I så fall lovar jag att skicka fina vykort längs vägen. Tusen tack på förhand.

 

Era och mina smultronställen som har fastnat på picki
Skåne
Bad och fik i Kivik med omnejd
Vid vägs ände ligger Friden, ett restaurangtips
Fler ätbara Skåne-tips, Helsingborg och Ystad
Ett vykort från Österlen
Mandelmanns trädgårdar
Kastanjelunds värdshus i Yngsjö, ett restaurang- och boendetips
Matvandring, maj 2011
Körsbärsgården och Olof Viktors

(nästan Skåne)
…en avstickare till Danmark

Småland
Västervik

Göteborg
Hello Monkey, ett restaurangtips
Bondens marknad, Hagabions café och bar Kino
Fler Göteborgspärlor

Södermanland
Fika på Saltå kvarn

Blandat
En sommarvecka på turné i södra Sverige

Skriv ut inlägg

234 kommentarer till “Smultronställen i Sverige?”

  1. Plommonet kl 08:55, den 7 juli 2010

    Åk till Kivik och fika på raw food-caféet Kiviks Lilla Råa! Jag har aldrig varit där, men åh! så gärna jag vill åka dit! Enligt ryktena (=mamma) så är det dessutom ruskigt vackert där också. :)

    Ett annat ställe jag vill åka till är Saltå kvarn, tror det hade varit väldigt kul också. :)

  2. Plommonet kl 08:58, den 7 juli 2010

    Och så Vimmerby, utan någon annan anledning än att det är en jättefin liten stad som ligger nära mitt sommarställe och jag har massa underbara sommarminnen med glass och konditori-fika där. :)

  3. tina kl 09:05, den 7 juli 2010

    Mitt favoritplommon! Det var länge sen jag såg dig på picki, kul att ha dig här igen! Tack för dina finfina tips. :-D Saltåkvarn brukar vi stanna till vid ibland när vi passerar. Det är mindre än vad jag tänkte mig från början, men dom har gott fika:
    http://www.pickipicki.se/2008/06/en-sondagsutflykt-till-saltakvarn/

  4. Hanna kl 12:02, den 7 juli 2010

    Av mig far du lite Skane-tips eftersom det ar dar jag kommer ifran.

    Fika pa Olof Viktors pa Osterlen, allt ar supersmarrigt, fran stenungsbakat brod till glass.

    Att ata fisk i Kaseberga ar ocksa ett maste om du ar i krokarna. Sot liten hamn vid Ale Stenar.

  5. Ellen Freider kl 12:03, den 7 juli 2010
  6. Lunkan kl 13:34, den 7 juli 2010

    Husvagnen är ju grön och står vid 57an! (Vet inte exakt var!)
    Sedan fortsätter ni 57an mot Katrineholm, tar av 55an norrut mot Flen och stannar till vid Warbrokvarn(http://www.warbrokvarn.se/). Därefter helt om stannar till i Norrköping och säger hej! Sedan tar ni E22 mot Kalmar, stannar i Valdemarsvik och går på ”stan” och handlar i alla småbutiker och kollar nere i viken. Sedan Lysingsbadet i Västervik! (Jättebra camping). Gör en avstickare till Vimmerby. Fortsätt sedan ner mot Kalmar, om ni ska bo i Kalmar så bor ni på Clarion collection hotell Packhuset (det mysigaste hotellet i Sverige? C har säkert en massa poäng). Åk till Karlskrona! Det är en helt underbar stad!! Därefter till Karlshamn och köp fisk i något av rökerierna (eller gå bara runt och mys av ”gott gottigottgott” dialekten). På vägen hem åker ni via Kosta och tittar på/köper glas (man kan även bo på http://www.kostabodaarthotel.se).

  7. Dubbelörnen kl 14:33, den 7 juli 2010

    Den här husvagnen har jag sett! Finns mellan Mölnbo o Gnesta väg 57. Öppet enbart helger o det finns skyltar efter vägen Crepes 2km…

    Har själv inte testat stället men den ligger på utflyktslistan.

  8. Lotta kl 15:54, den 7 juli 2010

    Om du har vägarna förbi Linköping så ska du definitivt äta glass på Bosses glassbar! Liten affär mitt i stan, med den längsta kön, snabbaste servitriserna och helt klart den godaste glassen!

    Ha en riktigt skön resa, var det än bär!

  9. Sydney kl 16:43, den 7 juli 2010

    Västkusten förstås! Kungshamn, tag båten ut till Hållö, tag med färska räkor, bröd, något att dricka, en filt, badkläder.

  10. Martina kl 19:54, den 7 juli 2010

    Då får jag rekomendera Käringön i Bohuslän på västkusten. Helt underbar bohuslänsk ö, liten och pittoresk, ingen biltrafik, det är färja som gäller. Härligt salt klart vatten!!

  11. Mikkan kl 21:08, den 7 juli 2010

    Finns ju så mycket! Åk upp till Jämtland och besök deras fina mejeri i Skärvången (http://www.bymejeriet.se/Produkter.aspx), eller åk från göteborg och den vackra kusten ned till skåne. Passa på att glassa hos Riccardos – riktigt italienskt glasställe mitt i skogen vid prins bertils stig: http://njutmaten.blogspot.com/2010/06/smaken-av-halland.html

    Mina hemtrakter är skaraborg, så ta en tur runt vättern, ha picknic på omberg, kolla polkagrisar i gränna, ät landets bästa kebab i jönköping, köp fabriksfärska bilar i habo, nyrökt sik och röding i lilla hjo och besök fina mejeriet Hjordnära: http://hjordnara.se/

  12. missfranklin kl 21:18, den 7 juli 2010

    vilken härlig fråga :-)

    boendemässigt på sommaren när det gäller Sverige, så bor jag i husvagn. bästa campingen jag känner till är råå vallar söder om helsingborg. inte någon särskilt flådig camping, men på kvällen, då tar man sin lilla brassestol, en kylväska med något gott att dricka och kanske en liten grill och något att lägga på den. så går man upp på vallen och sätter sig med utsikt över öresund och danmark och bara myser, mitt i kvällssolen… :-)

    matmässigt lockar glass alltid. klassikern är att åka till glasscaféet tre toppar i träslövsläge söder om varberg. kön brukar ringla lång utanför på sommaren och man kan få sin glass doppad i allehanda typer av varm choklad… :-)

    shoppingmässigt? gekås… är uppvuxen bara någon halvtimme därifrån så man är förvisso lite skadad. men när man läser:
    http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/2010/07/kitchen-aid.html
    tja, då förstår man fyndfaktorn…

    och från ullared är det inte så långt till skeppshult där man kan shoppa sig en alldeles egen stekpanna i gjutjärn :-)

  13. Emma kl 21:18, den 7 juli 2010

    Köp ett JoJo Sommarkort för 485 kronor och åk fritt i hela Skåne, gäller tom 15 augusti. Åk till Kopparhatten (Söderåsen) och promenera och plocka blåbär (de borde vara på väg snart), hyr en cykel och cykla mellan Ystad och Trelleborg eller mellan Kivik och Simrishamn. När du ändå är i hamnen vid Ale Stenar passa på att köp Skånes dyraste och (största?) surdegsbröd i Vendels bageri. Väl i Malmö leta upp Sommarscens program och njut av gratis musik och performance. Ät god mat på Flickorna Fläderbloms, Atmosfär och Mrs Brown. Drick vin på Moccasin och Brogatan…Och mycket mycket mer i härliga Malmö!

  14. Helena kl 07:09, den 8 juli 2010

    Fortsätter på ”Lunkans” inlägg om ostkusten :) Om ni stannar i Kalmar måste ni ju över en liten sväng till Öland! Vida museum med de bla Bertil och Ulrika Hydman Valliens glaskonst är ett trevligt ställe och precis vid museet kan man svänga åt andra hållet och ta sig till Kackelstugan som är ett supermysigt ställe med mat och underhållning. http://www.kackelstugan.com/www/index_s.html
    Att bara köra längs östra sidan av ön och antingen bara köra ner på någon grusväg och hitta en egen strand, eller stanna på fina sandstranden (Mini-Böda :) ) i Bjärby kan också rekommenderas! I Glömminge ligger Alséns krukmakeri som har superfina bruksföremål!

    Håller med om att Karlskrona är en mysig sommarstad. Att köpa vad som måste vara Sveriges största glass på ”Glassiären” är ett måste, men skippa middag den dagen ;)
    Resturang Villgott är kanon! Skärgårdsbåtarna går hela tiden och även i stn är vattnet alltid närvarande!
    Ha en trevlig sommar!

  15. tina kl 09:07, den 8 juli 2010

    Hanna: Skånetips mottages tacksamt, Österlen är ju fantastiskt! I hamnen vid Ale stenar åt vi faktiskt stekt strömming för ett år sedan. Mysigt!

    Ellen: Tack för länken! Ett besök på crêperiet är spikat, det verkar sannerligen ljuvligt!

    Lunkan: Haha, jag gillar din genomtänkta färdplan skarpt! Tack för alla bra tips! :-D

    Dubbelörnen: En till som har koll på husvagnen, vad kul! Klart du ska dit i sommar, nu står den även på min utflyktslista!

    Lotta: Tack för bra glasstips! Ska det här vädret fortsätta (hoppas), så kan glasstipsen aldrig bli för många.

    Sydney: Färska räkor och bad på västkusten kan aldrig bli fel. Badkläderna ska med! Och räkor säger jag inte nej till. Hoppas att ni har det finfint söderöver!

    Martina: Tack, ska kollas upp på kartan. Det låter mysigt!

    Mikkan: Åh, jag gillar dina tips. Allt lockar, och Hjo har jag velat besöka flera somrar utan att det blivit av.

    Missfranklin: En husvagn skulle man (jag) ha! Dessutom behöver jag faktiskt just en stekpanna. Bra tips, Skeppshult ska ringas in på kartan. Tack!

    Emma: Tack för toppenbra Skånetips! Förra sommaren saknade vi just Malmötips och stod som två förrvirrade och bortirrade turister på Malmös gator. Bara namnet Flickorna fläderbloms får mig att vilja packa väskan och åka medesamma.

    Helena: En tur över till Öland låter inte så dumt, bra idé! Krukmakeri och bad är sommarnöje i min stil! :-)

  16. charlotta kl 10:28, den 8 juli 2010

    jag vet att jag har sagt det innan, och jag vet att jag är partisk – men – skåne är ju fantastiskt på sommaren. helsingborg, viken, kullen, hallands väderö, torekov… och såklart österlen, som många redan har nämt. där är min favorit sandhammaren (världens finaste strand!) och såklart stens huvud.

  17. Anna kl 10:30, den 8 juli 2010

    Österlen – Fridens pizzeria. ”Världens godaste pizzor” och dessa ska jag prova i sommar. Var inte öppet när jag skulle luncha där förra sommaren. http://www.gourmetodling.com/var-i-fridens-namn-ar-pizzorna/

    Mandelmanns Trädgårdar http://www.mandelmann.se/
    Massor av folk i juli månad men underbara grönsaker och örtsalt och ett café med massor av gott att välja bland. Mums! Och så trädgården!

    Hylkegården – en underbar lite gammaldags kaffestuga och en butik att handla inredningsting i. Mitt på Österlen.
    http://www.gourmetodling.com/tag/hylkegarden/

    Lisas Skafferi – Hamnen i Ystad. Massor av gott att äta, antingen där eller ta med hem. Fantastisk focaccia med soltorkade tomater.

    Värmland:

    Ost är stort i Värmland och Lakene Ostgård har massor av goda ostar och söta djur att titta på :)
    http://www.gourmetodling.com/far-och-ost/

    Har precis startat min Värmlandssemester och kommer säkert att hitta mer mysigt att besöka :-D

  18. Josefina kl 13:30, den 8 juli 2010

    Calmare Hamnkrog i Kalmar har den godaste/snyggaste maten jag ngnsin ätit ute. Inte missa!

    Berget i Linköping är ett litet mysigt fik som även har engelska muffins och lättare mat. Ligger mitt i stan på ett berg!

    Gamla Linköping är hur trevligt som helst – stort område med gamla byggnader. Dessutom finns Cloettaboden där färsk choklad/godis från Cloetta säljs i storpack, billigt. Handelsbod med gammaldags grejer och godis i strutar. Dahlbergs Café som ägs av Ragnar Dahlberg, känd från TV för särskilt den äldre delen av befolkningen.

    Vadstena är helt ljuvligt med massor av historia, kloster, slott, kyrkor, vacker promenad längs Vättern. Finns flera mysiga restauranger och fik.

    Herregud … skulle kunna hålla på länge till …

    Kram!

  19. tina kl 20:33, den 8 juli 2010

    Charlotta:Jag kan inte annat än hålla med, Skåne är fantastiskt. Jag ska skriva ner dina Skånetips. Vi badade faktiskt på just Sandhammaren förra sommaren, finfint!

    Anna: Fridens pizza var det, justja. Det tipset har jag fått förut men glömt bort. Tack för påminnelsen! Hylkegården och Lisas skafferi får jag lov att lägga på minnet. Mandelmanns trädgårdar är sannerligen speciellt, dom beundrade vi förra sommaren, kanske gör vi det igen. Tack för tips! Hoppas att du får en härlig Värmlandssemester, ska kika in hos dig och hålla mig uppdaterad om Värmlandstips! :-)

    Josefina: Snyggaste maten låter spännande! Har du bildbevis? :-D Linköping och Vadstena prickar jag in på kartan, tack för tips vetja!

  20. Josefina kl 20:45, den 8 juli 2010

    klart jag har bildbevis. här:

    http://lumumma.rummet.nu/?p=2809

  21. tina kl 21:08, den 8 juli 2010

    Josefina: Haha, bloggarkivet är underskattat! Maten ser kalasgod ut, jag instämmer! :-D

  22. Helena kl 21:24, den 8 juli 2010

    Jag är från Göteborg så mina tips kommer från västkusten. I Göteborg finns ett ställe som heter Hello Monkey och de har en spännande asiatisk meny och jag kan verkligen rekommendera deras dim sum.
    http://www.hellomonkey.net/1.html

    Jag bor i stadsdelen Majorna, som är väldigt mysigt och väl värt ett besök. Nere vid vattnet ligger bl a Röda sten, där man kan titta på konst, men framför allt njuta av deras uteservering med utsikt över hamninloppet. Över Röda sten går Älvsborgsbron och mer Göteborgskt kan det inte bli.
    http://www.rodasten.com/

    På Klädesholmen (Tjörn) finns en av mina favoritrestauranger, Salt & Sill. Deras sillplanka är fantastisk! Klädesholmen är ett väldigt lugnt och pittoreskt litet samhälle fullt med sjöbodar och söta hus.
    http://www.saltosill.se/

    Finns pengar över till en övernattning på pensionat tycker jag ni ska bo på Villa Sjötorp. Hur fint som helst och jättegod mat. Ligger i Lyckorna, Ljungkile
    http://www.villasjotorp.se/

    Hoppas du får en riktigt skön semester!/Helena

  23. Jojo kl 21:43, den 8 juli 2010

    Ser att ni fått lite Malmö tips redan så här kommer några till som tillhör mina favoriter:
    Slottsträdgårdens café, mysig oas mitt i stan med fantastisk fika och lunch där de flesta primörerna hämtas utanför fikets dörr.
    http://www.slottstradgarden.se/kafe/
    och alldeles utanför stan ligger Tirups örtagård som brukar ha lyxiga kakor och bakelser fyllda med blommor och örter.
    http://www.tirupsortagard.se/
    Malmös just nu godaste restaurang Belle epoque på Möllevången är ett måste om ni passerar Malmö. De brukar bara ha 3 rätter på menyn, men ack så vällagat och gott!
    http://www.belle-epoque.se/
    Ser också att ni fått tips om Friden. Är där varje sommar och det är helt klart ett måste om ni är i närheten! Där måste man dock vara ute i ganska god tid om man ska få ett bord.
    Är du sugen på loppisar så är sommaren i Skåne rena rama paradiset. Det finns skyltar längs vägkanterna precis överallt så det är bara stanna och fynda!
    Hoppas ni får en go tur!

    ps. Pallade rikligt med fläder häromdagen, kolla in min blogg. Länkade till er, hoppas det var ok?!

    Jojo

  24. Anna-Karin kl 09:39, den 9 juli 2010

    Ser att du redan fått tips om Valdemarsvik vid Östkusten. Om du åker dit vill jag tipsa om Lilla Blå som ligger i centrum (på Storgatan) eller Café Kårtorp ute vid E22:an. Café Kårtorp ser kanske inte mysigast ut, men det är väldigt gott fikabröd och mat.

    I Örebrotrakten har jag två fikaställen: dels Hallagården i Lekeberg, du hittar det bara 700 meter från E18 mot Karlstad. Ett kafé i 1700-talsmiljö med underbara smörgåsar, kaffe och citronmarängtårta. Dessutom islandshästar. I Lekhyttan finns skylt. Det ligger en mack vid vägen, men åk in där och åk 700 meter så ser du de fina husen.

    Om du i stället åker norr ut från Örebro kan du åka till Smultrongården i Södra Dylta som är en inredningsbutik med kafé i trädgården. Jättemysigt, men kom tidigt, för framåt stängningsdags brukar det bästa brödet vara slut.

    Det finns även en hel del loppisar och annat i de här trakterna, bara att följa skyltar som finns överallt. Bergslagen är jättefint och såväl Nora som Grythyttan är jättevackert på sommaren. Eller åk ännu längre norrut mot Dalarna.

  25. Hanna kl 10:30, den 9 juli 2010

    Tina! Jag är inbiten norrlänning så egentligen vill jag tipsa dig om att åka längs kusten norröver men jag kommer inte på några roliga matställen efter alltför många år i exil i de värmländska skogarna.

    Tycker därför du ska åka till Karlstad! Där finns härliga Mariebergsskogen med Glasserian som serverar lekfulla konstverk snarare än glass. http://www.mariebergsskogen.se/

    Där finns också Sveriges BÄSTA sushi, jag har ätit på en hel del ställen men inget slår Happy Kitchen. Gudjon Sigmarsson som äger Happy Kitchen har tävlat i Årets kock 2008 och kom då till semifinal. Jag lovar att det är nåt utöver det vanliga att äta sushi på HK – vilket sushiställe serverar till exempel gravad älg? http://www.happykitchen.eu/

    En solig sommarkväll så är det också härligt att ta båtbussarna för ca en ynka tjuga, ta en tur runt Karlstad vattenvägen och sen hoppa av på Café August för lite musik och god mat. http://www.cafeaugust.se/ och http://www.destinationkarlstad.se/travel/article/batbussen

    En liten bit utanför stan ligger Alsters herrgård dit man kan åka för en fika, fin miljö och inte minst för att herr Fröding är född här! Självklart är det även värt att sätta sig i Inre Hamn med en kall mojito, titta på folk och alla båtar som kryssar förbi lite slött! Annars finns de bästa drinkarna på utestället Koriander. De har grym mat också, men i dyraste laget.

    Det var bara några ställen att besöka i Karlstad, vill du ha tips på fler så har jag många på lager. 5 år i solstaden har satt sina spår även i en tjurig norrlänning ;) Numera bor jag i Göteborg men det är ju redan flera som tipsat om Sveriges framsida så jag behöver inte promota det mer! :)

    Hoppas du får en fin semester!

  26. Viktoria kl 20:11, den 9 juli 2010

    Kolla in http://www.mathantverk.se för fler ätbara besök!

    Mikkan tipsade om bymejeriet i Skärvången, och det finns många fler fina besök i Jämtland bla: http://www.jamttina.se och haragard.se.

    Du har fått många skånetips och om du far dit får du inte missa http://www.hallongarden.com eller att äta riktigt god glass från http://www.ottoglass.se.

  27. Helena kl 20:29, den 9 juli 2010

    Vi kommer att besöka Sivans ostvagn på Stora (?) torget i Vara, http://www.sivansost.se/. Har fått ost därifrån från släktingen som bor där och den är fantastisk!

    Väldigt turistiskt, men likväl värt ett besök är Smultronställets glassrestaurang i Söderköping. Jag tycker ordet glassrestaurang talar för sig själv. Vi ska försöka hinna dit också med kompisar som fått ett besök där i bröllopspresent.

    På en kortare tur, både från Sthlm och Uppsala, kan man ju hamna i fina sommarstaden Norrtälje. Där ska man insupa atmosfären och fika. Klassiskt, sen jag var så liten att jag hellre matade fåglarna med brödet än åt upp det, är Tösses konditori på Sjötullsgatan. Det är precis vad man kan önska av ett klassiskt sådant och med fint läge vid ån. Vill man fika flådigare (dyrare) och prisbelönt så finns En liten smula http://www.enlitensmula.com/ i samma stad. Trevligt och gott, även om jag tenderar att falla tillbaka på tösses…

    I min hemstad, Stockholm, rekommenderar jag en liten safari bland de olika etniska butikerna i centrala stan – men de har du säkert koll på. Ett besök på sushirestaurangen Råkultur är också nödvändigt om man gillar sushi och god mat och inte har varit där. Vi lyxade till det med lunch där idag och det är verkligen helt fantastiskt!

    Trevlig resa!

  28. Linda kl 20:41, den 9 juli 2010

    Linköpingstrakten: Fika på Nya slottet i Bjärka-Säby. Hembakat a la farmor/mormor.

    Grythyttan: Lyxa med övernattning och gourmetpaket på värdshuset, men glöm inte att spana in glass/godisaffären: http://www.neerings.se också! Formens hus med lägenheter från 50-talet i hällefors är också trevligt!

  29. Loulas Kök kl 22:44, den 9 juli 2010

    Så mycket fina tips du fått, det här kan vara användbart nästa år:) vi har en vecka kvar här hemma sen börjar allvaret.
    Vet inte om någon tipsat om Göteborg, en riktigt go stad! Här finns allt så som Liseberg ett nöje även för en vuxen :) fika ställen i Haga med kanelbullar stora som tefat och är man sugen på bad skulle jag varmt rekommendera stora Amundön. Här ställer man bilen och går i underbar natur ut till härliga små stränder och klippor. En rikgit naturupplevelse i utkanten av staden ute i Askim.
    Nära Göteborg ligger Mark där jag själv bor. Mark kallas ofta för tygriket. Här finns billigt tyg i mängder till fabirkspriser.
    Kan detta vara något?

  30. tina kl 07:55, den 10 juli 2010

    Helena: Tack för länkar och fina tips i Göteborgstrakterna. :-) Det är alltid uppskattat då vi gillar Göteborg båda två! Hoppas att även du har en skön semester!

    Jojo: Åh vilka härliga Malmötips, jag vill fara till Skåne nupåengång! Jag tror jag skrev det i någon kommentar tidigare att förra året stod vi i Malmö alldeles förvirrade för att vi inte visste vad man gör när man är i Malmö. Nu vet vi lite mer,tack för det! Klart det är okej om du länkar fläder, enbart skoj!

    Anna-Karin: Jag ritar in dina tips på Sverigekartan, tusen tack! Och förresten gillar jag trakter med en hel del loppisar skarpt! :-D

    Hanna: Jag tänker efter men är inte riktigt säker på om jag någonsin varit i Karlstad, jag tror faktiskt inte det. Det verkar dock som att Karlstad är värt ett besök. Tack för inspiration och finfina Karlstadtips.

    Viktoria: Tack för kalasbra länkar! :-D

    Helena: Norrtälje var (alldeles för) länge sedan! Tack för påminnelsen, håller med om att det är en fin sommarstad. Perfekt för en helgutflykt, liksom en tur till Sthlm. Man får ju faktiskt inte glömma bort det som ligger nära!

    Linda: Lägenheter från 50-talet låter spännanade, det ska jag ta reda på mer om. Tack!

    Loulas kök: Såklart det kan vara något! Göteborg ligger mig varmt om hjärtat. Amundön var något nytt, tack för bra tips. Tygrike låter spännande likaså. :-)

  31. Mikael kl 19:58, den 10 juli 2010

    Förutom ön Gräsö utanför Öregrund så kan jag tipsa om Veibystrand det finns ett fint litet vandrarhem vid stranden helt fantastiskt, men det gäller nog att boka innan man kommer.

  32. tina kl 21:24, den 10 juli 2010

    Mikael: Gräsö ja, finfina smultron finns där, har jag hört! :-D Veibystrand vet jag inte var i kartboken jag hittar, men jag ska ta reda på. Tack för tips! Hoppas att ni har en härlig sommarhelg på ön, hälsa!

  33. Yasemin kl 21:43, den 10 juli 2010

    Vad mkt tips du har fått. Får snoka här till nästa år :)
    Om du åker förbi sthlm är ”Rosendals trådgård” ett måste. Trevlig sommar.

  34. Aidaho kl 22:01, den 10 juli 2010

    Norrköping: broadway http://www.broadwaykonditori.se/
    eldkvarns favorithak med fantastisk inredning och gott fika.

    Umeå: Cafe Schmäck, Göteborg och restaurang Tapas.
    På den spanska restaurangen är Chorizogryta med fikon och rödvin ett måste.

    Östersund: Bystugan på rödön, Jordgubbscafe på Rödön och violtårta på Törners.

    Stockholm: Vetekatten, Indiskas mathak hurry Curry, Lotta Voltaire har även en hand med i http://www.bistrovoltaire.se/ och http://www.helinvoltaire.com/
    hermans är alltid trevligt om man är inne i stan.
    http://gastrogate.com/restaurang/hermans

  35. tina kl 22:25, den 10 juli 2010

    Yasemin: Bra idé, jag har en oväntad Skansenlängtan nu i sommar. Ska nog besöka Rosendals trädgård i samma veva! :-) Glad sommar!

    Aidaho: Corizogryta med fikon och rödvin får mig att vilja åka till Umeå! Och appropå mat som lockar så har jag i 4 års tid varit påväg till Hermans. Jag har svårt att förstå varför jag inte lyckats komma dit ännu. I sommar ska jag ta mig i kragen och besöka Hermans. Tack för påminnelsen (och bra tips).

  36. Therese Ö kl 20:22, den 11 juli 2010

    Ebbas fik i Helsingborg! Helt igenom 50-tal, in i minsta detalj. Absolut värt ett besök!

  37. tina kl 08:35, den 12 juli 2010

    Therese: 50-talsfik låter bra fint! :-)

  38. Sol kl 20:19, den 12 juli 2010

    Sorry att jag inte svarar på din fråga om crêperiet i den rosa husvagnen förrän nu, men jag har varit i dess trakter och inte haft tillgång till nät.

    Kommenterare ovan har dock rätt, husvagnen ligger vid väg 57 nära Gnesta. Platsen heter Molstaberg. De har öppnat helger, mellan 11-17 tror jag.

    http://maps.google.se/maps/place?cid=764499781621753525&q=molstaberg&gl=se

  39. Sol kl 00:09, den 13 juli 2010

    Jag försökte skicka en kommentar förut, men den verkar inte ha kommit tillrätta? Anyhow, jag har inte svarat på din fråga om den turkosa husvagnen tidigare eftersom jag varit i dess omnejd vilket i mitt fall betyder utan nät. Crêperiet finns mycket riktigt längs väg 57 vid Gnesta, som någon redan skrivit. Platsen heter Molstaberg. Öppet lördagar och söndagar 11-17.

  40. Sol kl 14:43, den 13 juli 2010

    Jamen, ett till sommartips. Festivalen En Ljummen i Gräset som hålls i Vinterviken i Stockholm. Två vänner till mig ordnar, underbart jättemysigt är det!

    http://www.ljummen.com

  41. hannaH kl 20:19, den 13 juli 2010

    Vilka mängder av tips! Jag ska tjuva några och planera ihop en liten kortsemester på två dagar i Augusti, kanske åker vi åt Skånehållet? Time will tell…

  42. Ett vykort från Österlen at pickipicki kl 07:54, den 16 juli 2010

    [...] särskilt goda vedugnsbakade pizzor på Friden, vid vägs ände en bit utanför Kivik. Nu är era smultronställen även mina smultronställen, tusen tack för det! Jag lovar att dela med mig av fler bilder och [...]

  43. tina kl 08:47, den 16 juli 2010

    Sol: Tack! Hoppas att vi passerar en helg, om inte annat så får det bli en egen utflykt. Vinterviken ligger mig varmt om hjärtat, ska kolla in fetivalsidan, tack för tipset! :-)

    Hanna: Ja, jag röstar för att du åker till Skåne, lovar att dela med mig av många tips!

  44. Fotografier från fina Kivik med omnejd at pickipicki kl 18:11, den 20 juli 2010

    [...] ätit, lyssnat på Sommar i P1, ätit, badat, åkt bil och så har vi ätit. Allt med era utskrivna tips om smultronställen nära tillhands. Många mil och 765 foton senare har vi följt fina ostkusten, gjort en snabbvisit [...]

  45. Ännu fler ätbara Skånetips… at pickipicki kl 11:27, den 24 juli 2010

    [...] par ätbara tips att ringa in på Skånekartan. Förresten så gjorde vi faktiskt det, ringade in alla era tips i en gammal kartbok. Den arkeolog som om ett par hundra år gräver fram vår upplaga av [...]

  46. vurma « it sounds like a whisper kl 11:57, den 1 augusti 2010

    [...] fika Jag tänker på PickiPicki när jag sitter på Vurma. Tina skulle älska stället, det har lite samma stämning som den [...]

  47. Fia kl 18:53, den 16 juni 2011

    Utanför Göteborg finns lilla mysiga f d brukssamhället Tollered. Fint mellan två sjöar, ta tåget dit! I närheten finns dessutom Nääs slott med vackra välbevarade byggnader, ett litet café med konstutställning där de även visar handgjorda kakelugnar (från nutid) och byggnadsvårdscentrum. Brödkurser tror jag också de har.
    I Skåne är Åbergs trädgårdar utanför Ystad värda ett besök. Plantskola och café med egenodlade ingredienser i mat och kakor. Hemskt trevligt.

  48. Malin kl 19:04, den 16 juni 2011

    Ännu ett Hjo-tips; Här finns en fantastisk glasskiosk som säljer underbar hemmagjord glass. Du måste pröva lingonglassen eller kanelglassen! glasshttp://www.osterhagenglass.com/

  49. Lotta kl 21:25, den 16 juni 2011

    Jag fortsätter att vurma lite för Östergötland, och tipsar i år om ”Bondens Crêperie och Lanthandel” i Söderköping. http://www.bondenscreperie.se/ Fantastiskt goda Crêpes, och mysig utsikt över båtarna i kanalen.

    Söderköping i sig är också mysigt att besöka på sommaren, liksom Harstena, längst ut i St Anna skärgård, och då får man åka båt också! Där har jag inget mattips, men eftersom vår sommarstuga ligger längs vägen så får jag väl bjuda på något gott.

  50. tina kl 21:41, den 16 juni 2011

    Fia: Tack för finfina tips! Dom läggs på minnet, både Göteborg och Skåne brukar ingå i vår Sverige-sommar!

    Malin: Alltså Hjo har vi ju ännu inte hunnit till, men jag skulle bra gärna vilja! Jag tänker mig att det är fantastiskt fint. Jag gillar både lingon och kanel skarpt, tror att bägge skulle gå hem! Tack!

    Lotta: Hurra, jag glömmder aldrig bort en inbjudan, det kommer du bli varse! ;-)

  51. Moma kl 12:42, den 17 juni 2011

    Jag stämmer in i kören; vilka många fina tips!

    Jag håller med om Rosendals Trädgård, fast jag tycker att hela vackra Djurgården ska vara med. Denna lilla grönskande oas mitt i Stockholms storstadspuls är väldigt unik i sitt slag, det finns inte många andra länder (finns det något?) som har tillgång till lummig grönska och idyll mitt i storstaden.

    Sedan vill jag tillägga Taxinge slott, Nykvarn, Södertälje, de har ett fantastiskt utbud av rustikt hembakade kakor, tårtpr och bullar, det är ju inte för intet det kallas ”Kak-slottet”.
    http://www.taxingeslott.se/?show=slottscafe

    Loopen Marina, vid Hornstull , Stockholm, är också värt ett besök under en fredagskväll då Uncle Eric (Thomas Gyllings vapendragare) spelar karibiskt, soca, så att hela bryggan gungar, det är en varm och härlig atmosfär där barn, unga (jag), gamla gärna kommer och dansar och tar en drink under den öppna sommarhimlen.
    http://loopentest.wordpress.com/

  52. tina kl 09:53, den 18 juni 2011

    Moma: Tack, tack, tack!

  53. Helena D kl 10:11, den 24 juli 2011

    Var i Ronneby härom veckan på ”brunnsloppis” en stor och mysig loppis i Brunnsparken. Därnere ligger även ett nyöppnat café som heter Mandeltårtan. Det är fantastiskt inrett och kakorna var hembakade och bland det godaste jag ätit! Väl värt ett söndagsbesök, med loppis först och kakfrosseri sen :)

  54. tina kl 19:10, den 24 juli 2011

    Helena: Tack snälla du för tips, loppis- och kakfrosseritips är alltid välkomna! :-D

  55. Lotta - en kaka i ugnen kl 01:20, den 27 juli 2011

    Något sent men ändå ett tips! Har i sommar fjällvandrat för första gången i mitt liv och det var toppen! Så en vandring i Jämtland blir mitt sverigetips! Går man Jämtlandstriangeln (Storulvån-Sylarna-Blåhammaren-Storulvån, bra förstagångsvandring) så kan man avsluta med en fantastiskt god trerättersmiddag på Blåhammarens fjällstation. Proffsigt med bordplacering, kockens presentation av kvällen mat och vin och mycket bra service gjorde kvällen extra speciell! I matväg är fjällvandring skojigt även på andra sätt när man får laga mat på stormkök och utveckla kokkonsten :) Ut på fjället!

  56. tina kl 09:02, den 27 juli 2011

    Lotta: Det låter finfint det där med fjällvandring! :-D Såg du några hjortron?

  57. Lotta - en kaka i ugnen kl 01:21, den 28 juli 2011

    Nej, vi var lite tidigare än hjortronen i år, men vi såg många blommor så det blev nog en hel del :) Kul för vandrarna som kom när det var alldeles gult på myrarna!

  58. tina kl 10:42, den 28 juli 2011

    Lotta: Det låter som en härlig syn med gula myrar! :-)

  59. gruppresor kl 14:45, den 5 maj 2012

    Och därför Vimmerby, med ingen annat syfte än att det är en magnifik liten stad som är nära mitt sommartid hem och att jag har flera fantastiska minnen sommartid med is lotion och godis fest där. :)

  60. Linda Elverstig kl 11:15, den 5 juni 2013

    På min blog finns tips från Hälsingland & Gästrikland.
    Välkommen in.

  61. tina kl 16:08, den 5 juni 2013

    Gruppresor: Tack! :-)

    Linda: Tack så mycket för tips, ska titta in hos dig!

  62. Benjamin kl 23:01, den 13 januari 2014

    Hej! Trevlig blogg! Kan tipsa om ett riktigt trevligt ställe: Not Quite i Fengersfors i Dalsland (www.notquite.se). I det gamla bruket finns kollektivverkstäder för konstnärer, hantverkare, ett återbruk, ett bageri och Not Quite Bistro. Åt underbara smörgåsar och de har troligen världens snyggaste marängpajer (vilka jag också åt). Väl i Dalsland kan man ju alltid paddla kanot, trampa dressin, tälta eller bara åka omkring på loppisturer. Fint landskap!

  63. tina kl 19:28, den 15 januari 2014

    Benjamin: Tusen tack för tips! Tror aldrig att jag varit i Dalsland.

  64. jessie367 kl 10:31, den 17 mars 2016
  65. Generationrwj kl 14:28, den 2 februari 2021

    and was erased, and on cleaned

  66. Rigidhbi kl 01:24, den 26 februari 2021

    Western Europe also formed

  67. Businessblh kl 21:01, den 15 mars 2021

    European glory, and even after

  68. Serieszax kl 23:16, den 16 juni 2021

    new texts were rewritten

  69. Premiumxaf kl 20:34, den 14 juli 2021

    handwritten books were made,

  70. Testernie kl 01:04, den 18 augusti 2021

    XVII century was Nicholas Jarry [fr].

  71. Interfacepic kl 23:02, den 25 augusti 2021

    55 thousand Greek, 30 thousand Armenian

  72. glints kl 15:45, den 18 november 2021

    Inti Illimani Musica Y Canto De Los Pueblos Andinos https://pagead2.instruments-de-musique.biz/53.html Dana Totally Yours

  73. slushes kl 11:24, den 21 november 2021

    The Dixie Rebels Holidays In Dixieland https://pexels.jamessanders.co.uk/70.html Marios Joannou Elia Staubzucker

  74. small Generators kl 07:17, den 28 december 2021

    small Generators…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  75. qvc laptop Computers kl 03:49, den 2 januari 2022

    qvc laptop Computers…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  76. mobile phone surveillance for h.264 video recorder kl 16:44, den 4 januari 2022

    mobile phone surveillance for h.264 video recorder…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  77. youtube musica Gratis da Ascoltare classica kl 21:29, den 4 januari 2022

    youtube musica Gratis da Ascoltare classica…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  78. Click Webpage kl 22:52, den 4 januari 2022

    Click Webpage…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  79. accessori sportivi grande punto kl 05:56, den 5 januari 2022

    accessori sportivi grande punto…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  80. pastiglie lavastoviglie fairy prezzo kl 14:25, den 5 januari 2022

    pastiglie lavastoviglie fairy prezzo…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  81. click the following article kl 01:06, den 6 januari 2022

    click the following article…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  82. recent post by www.d1kj.cc kl 01:44, den 6 januari 2022

    recent post by http://www.d1kj.cc...

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  83. snotek snow blowers kl 09:39, den 6 januari 2022

    snotek snow blowers…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  84. kywalker fitness trampolines kl 12:52, den 6 januari 2022

    kywalker fitness trampolines…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  85. walmart electric leaf blower kl 15:35, den 6 januari 2022

    walmart electric leaf blower…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  86. more.. kl 17:53, den 6 januari 2022

    more…..

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  87. mens crossbody bag kl 19:33, den 6 januari 2022

    mens crossbody bag…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  88. husqvarna Chainsaws at lowes kl 20:11, den 6 januari 2022

    husqvarna Chainsaws at lowes…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  89. best auto insurance reviews kl 21:17, den 6 januari 2022

    best auto insurance reviews…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  90. lall king generators pvt ltd kl 03:02, den 7 januari 2022

    lall king generators pvt ltd…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  91. champs luggage regular price kl 03:17, den 7 januari 2022

    champs luggage regular price…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  92. site kl 03:40, den 7 januari 2022

    site…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  93. easiest bike racks and cargo carrier kl 04:55, den 7 januari 2022

    easiest bike racks and cargo carrier…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  94. www.eduardoestatico.it said kl 08:40, den 7 januari 2022

    http://www.eduardoestatico.it said…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  95. best smart glasses kl 08:51, den 7 januari 2022

    best smart glasses…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  96. mens watches Ernest jones kl 10:54, den 7 januari 2022

    mens watches Ernest jones…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  97. Large messenger bags kl 11:25, den 7 januari 2022

    Large messenger bags…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  98. mamamoo woohoo album kl 11:30, den 7 januari 2022

    mamamoo woohoo album…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  99. photo electric smoke and carbon monoxide detector 10 year battery kl 11:34, den 7 januari 2022

    photo electric smoke and carbon monoxide detector 10 year battery…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  100. article furniture kl 12:36, den 7 januari 2022

    article furniture…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  101. best pistol optics for bullseye shooting kl 13:12, den 7 januari 2022

    best pistol optics for bullseye shooting…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  102. photo booth there is no connected camera kl 13:48, den 7 januari 2022

    photo booth there is no connected camera…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  103. climatizzatori portatili kl 14:20, den 7 januari 2022

    climatizzatori portatili…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  104. oneodio studio dj headphones kl 15:17, den 7 januari 2022

    oneodio studio dj headphones…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  105. shower surrounds with 28" side walls kl 16:38, den 7 januari 2022

    shower surrounds with 28″ side walls…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  106. 3d printer Control board kl 16:46, den 7 januari 2022

    3d printer Control board…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  107. portable games for travel kl 17:50, den 7 januari 2022

    portable games for travel…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  108. tc.yexian0375.com`s recent blog post kl 18:36, den 7 januari 2022

    tc.yexian0375.com`s recent blog post…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  109. best carry on luggage kl 20:32, den 7 januari 2022

    best carry on luggage…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  110. Ericsson Voip Phones kl 23:00, den 7 januari 2022

    Ericsson Voip Phones…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  111. Imperial abbigliamento kl 00:04, den 8 januari 2022

    Imperial abbigliamento…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  112. click here to visit dd-on-rookies.com for free kl 02:11, den 8 januari 2022

    click here to visit dd-on-rookies.com for free…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  113. chainsaws direct kl 04:44, den 8 januari 2022

    chainsaws direct…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  114. home depot snow blower kl 08:25, den 8 januari 2022

    home depot snow blower…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  115. mens leather satchel kl 09:02, den 8 januari 2022

    mens leather satchel…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  116. john lewis women's clothing kl 10:43, den 8 januari 2022

    john lewis women’s clothing…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  117. shop bestreviews reviews kl 10:51, den 8 januari 2022

    shop bestreviews reviews…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  118. zgemma H2s Freezing kl 13:30, den 8 januari 2022

    zgemma H2s Freezing…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  119. braccialetto pandora costo kl 13:53, den 8 januari 2022

    braccialetto pandora costo…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  120. best blower kl 15:13, den 8 januari 2022

    best blower…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  121. crossbody bag with handle kl 15:37, den 8 januari 2022

    crossbody bag with handle…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  122. what is a garden tiller kl 16:14, den 8 januari 2022

    what is a garden tiller…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  123. Best Travel Tote Bags kl 16:18, den 8 januari 2022

    Best Travel Tote Bags…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  124. must have baby travel gear kl 18:35, den 8 januari 2022

    must have baby travel gear…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  125. leather diaper bag tote kl 19:30, den 8 januari 2022

    leather diaper bag tote…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  126. nintendo Switch Offerte kl 19:32, den 8 januari 2022

    nintendo Switch Offerte…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  127. jnutrition integratori sportivi accessori fitness consulenze personal trainer torino to kl 21:18, den 8 januari 2022

    jnutrition integratori sportivi accessori fitness consulenze personal trainer torino to…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  128. vaginal ph test strips kl 21:42, den 8 januari 2022

    vaginal ph test strips…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  129. battery Operated Chainsaws kl 21:50, den 8 januari 2022

    battery Operated Chainsaws…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  130. nail fungus laser treatment near me kl 23:23, den 8 januari 2022

    nail fungus laser treatment near me…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  131. vava baby monitor kl 23:51, den 8 januari 2022

    vava baby monitor…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  132. Electric Teppanyaki Table Top Grill kl 02:23, den 9 januari 2022

    Electric Teppanyaki Table Top Grill…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  133. best handheld vacuums for cars kl 04:43, den 9 januari 2022

    best handheld vacuums for cars…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  134. propane generator for house kl 06:38, den 9 januari 2022

    propane generator for house…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  135. ottawa jewelry stores kl 14:17, den 9 januari 2022

    ottawa jewelry stores…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  136. top rated electric pressure washers kl 14:49, den 9 januari 2022

    top rated electric pressure washers…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  137. keyboard arranger for under $500 Demo 2017 kl 15:37, den 9 januari 2022

    keyboard arranger for under $500 Demo 2017…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  138. champs valise kl 18:18, den 9 januari 2022

    champs valise…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  139. business and front office skills how to schedule patients kl 18:46, den 9 januari 2022

    business and front office skills how to schedule patients…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  140. telephone dect voip kl 20:11, den 9 januari 2022

    telephone dect voip…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  141. winter walking shoes mens kl 21:23, den 9 januari 2022

    winter walking shoes mens…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  142. basket marche kl 22:58, den 9 januari 2022

    basket marche…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  143. dumbbell lawn mowers kl 00:57, den 10 januari 2022

    dumbbell lawn mowers…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  144. hot water pressure washers kl 01:52, den 10 januari 2022

    hot water pressure washers…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  145. silverplate ice tongs kl 02:32, den 10 januari 2022

    silverplate ice tongs…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  146. fosi audio" amplifier -tb10a mini power amplifie kl 02:49, den 10 januari 2022

    fosi audio” amplifier -tb10a mini power amplifie…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  147. camera photo logo kl 03:01, den 10 januari 2022

    camera photo logo…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  148. staples televisions kl 08:30, den 10 januari 2022

    staples televisions…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  149. canale tv musica classica kl 09:14, den 10 januari 2022

    canale tv musica classica…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  150. braccialetti pandora 2018 kl 10:25, den 10 januari 2022

    braccialetti pandora 2018…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  151. stihl cordless chainsaws kl 11:51, den 10 januari 2022

    stihl cordless chainsaws…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  152. Our Webpage kl 13:25, den 10 januari 2022

    Our Webpage…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  153. long strap cross body bags kl 13:35, den 10 januari 2022

    long strap cross body bags…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  154. saftey glass peephole shooting optics kl 14:26, den 10 januari 2022

    saftey glass peephole shooting optics…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  155. stihl battery chainsaws kl 14:31, den 10 januari 2022

    stihl battery chainsaws…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  156. 31 10.50 r15 equivalent kl 16:51, den 10 januari 2022

    31 10.50 r15 equivalent…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  157. E43 Earthquake Auger Parts kl 17:56, den 10 januari 2022

    E43 Earthquake Auger Parts…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  158. planet eclipse ego paintball marker kl 00:01, den 11 januari 2022

    planet eclipse ego paintball marker…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  159. leather satchel briefcases kl 01:18, den 11 januari 2022

    leather satchel briefcases…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  160. powersmart snow blower parts diagram kl 06:07, den 11 januari 2022

    powersmart snow blower parts diagram…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  161. arts & architecture magazine kl 06:58, den 11 januari 2022

    arts & architecture magazine…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  162. halal marshmallow recipe kl 07:24, den 11 januari 2022

    halal marshmallow recipe…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  163. what is alipotec kl 07:48, den 11 januari 2022

    what is alipotec…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  164. asian shemale sex movies kl 08:44, den 11 januari 2022

    asian shemale sex movies…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  165. aw lab scarpe kl 09:33, den 11 januari 2022

    aw lab scarpe…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  166. Nd32s3100h kl 12:50, den 11 januari 2022

    Nd32s3100h…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  167. travel sets luggage kl 18:13, den 11 januari 2022

    travel sets luggage…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  168. visit Lgsksc now >>> kl 18:23, den 11 januari 2022

    visit Lgsksc now >>>…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  169. treatment of nail fungus kl 21:09, den 11 januari 2022

    treatment of nail fungus…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  170. gas powered pressure washers for sale kl 07:18, den 12 januari 2022

    gas powered pressure washers for sale…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  171. am fm alarm clock radios kl 08:35, den 12 januari 2022

    am fm alarm clock radios…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  172. dj headphones with led lights kl 09:25, den 12 januari 2022

    dj headphones with led lights…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  173. swiss watches for women kl 11:56, den 12 januari 2022

    swiss watches for women…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  174. michael kors jet set travel large tote kl 23:16, den 12 januari 2022

    michael kors jet set travel large tote…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  175. ego 12 string Trimmer kl 23:52, den 12 januari 2022

    ego 12 string Trimmer…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  176. transfer photos from zte phone to computer kl 01:49, den 13 januari 2022

    transfer photos from zte phone to computer…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  177. ego 15 in. replacement rapid reload string trimmer head kl 09:01, den 13 januari 2022

    ego 15 in. replacement rapid reload string trimmer head…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  178. luxury swiss watches kl 21:17, den 13 januari 2022

    luxury swiss watches…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  179. designer crossbody bags kl 00:55, den 14 januari 2022

    designer crossbody bags…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  180. leather tote purse kl 01:35, den 14 januari 2022

    leather tote purse…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  181. handbags on sale kl 09:37, den 14 januari 2022

    handbags on sale…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  182. Coach Handbags kl 07:13, den 15 januari 2022

    Coach Handbags…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  183. tote bags for travel kl 09:32, den 15 januari 2022

    tote bags for travel…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  184. sprint zte tablet charger kl 12:11, den 15 januari 2022

    sprint zte tablet charger…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  185. michael Kors small Two tone crossgrain leather wallet kl 17:57, den 15 januari 2022

    michael Kors small Two tone crossgrain leather wallet…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  186. screwfix wallpaper table kl 20:36, den 15 januari 2022

    screwfix wallpaper table…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  187. recensioni videogiochi kl 01:52, den 16 januari 2022

    recensioni videogiochi…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  188. leather laptop tote kl 03:34, den 16 januari 2022

    leather laptop tote…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  189. videogiochi usati kl 03:45, den 16 januari 2022

    videogiochi usati…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  190. aldo handbags kl 06:41, den 16 januari 2022

    aldo handbags…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  191. similar webpage kl 05:23, den 17 januari 2022

    similar webpage…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  192. Designer Travel Tote kl 07:22, den 17 januari 2022

    Designer Travel Tote…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  193. bveyzi wallet review kl 07:49, den 17 januari 2022

    bveyzi wallet review…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  194. Smithsrugby Co write an article kl 10:16, den 17 januari 2022

    Smithsrugby Co write an article…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  195. small women's leather wallet kl 19:30, den 17 januari 2022

    small women’s leather wallet…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  196. epicentrolive.com`s recent blog post kl 23:37, den 17 januari 2022

    epicentrolive.com`s recent blog post…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  197. davina new dvd kl 23:44, den 17 januari 2022

    davina new dvd…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  198. davina exercise equipment kl 01:10, den 18 januari 2022

    davina exercise equipment…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  199. Davina Mccall Bum Workout kl 01:12, den 18 januari 2022

    Davina Mccall Bum Workout…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  200. Husqvarna Chainsaw 550Xp kl 08:08, den 18 januari 2022

    Husqvarna Chainsaw 550Xp…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  201. www.blossomny.org noted kl 10:04, den 18 januari 2022

    http://www.blossomny.org noted…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  202. leather tote with Zipper kl 10:33, den 18 januari 2022

    leather tote with Zipper…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  203. Best Women's Travel Tote kl 14:03, den 18 januari 2022

    Best Women’s Travel Tote…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  204. men's leather satchel kl 16:27, den 18 januari 2022

    men’s leather satchel…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  205. who makes electriq tv kl 21:47, den 18 januari 2022

    who makes electriq tv…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  206. see kl 14:44, den 19 januari 2022

    see…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  207. ego power string trimmer kl 16:49, den 19 januari 2022

    ego power string trimmer…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  208. cindy medium saffiano leather satchel kl 21:48, den 19 januari 2022

    cindy medium saffiano leather satchel…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  209. interruttore tapparelle Elettriche kl 22:46, den 19 januari 2022

    interruttore tapparelle Elettriche…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  210. michael kors travel tote kl 01:16, den 20 januari 2022

    michael kors travel tote…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  211. chic women's clothing kl 17:09, den 20 januari 2022

    chic women’s clothing…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  212. fossil leather tote kl 20:28, den 20 januari 2022

    fossil leather tote…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  213. enquiry kl 20:50, den 20 januari 2022

    enquiry…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  214. electriq tv factory reset kl 21:37, den 20 januari 2022

    electriq tv factory reset…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  215. makita paddle switch angle Grinder kl 00:39, den 21 januari 2022

    makita paddle switch angle Grinder…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  216. betsey johnson quilted wallet kl 11:42, den 21 januari 2022

    betsey johnson quilted wallet…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  217. mens crossbody bags kl 11:54, den 21 januari 2022

    mens crossbody bags…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  218. table tennis wallpaper kl 14:44, den 21 januari 2022

    table tennis wallpaper…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  219. best sex toys kl 15:12, den 21 januari 2022

    best sex toys…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  220. plastic Wallpaper pasting table kl 08:12, den 22 januari 2022

    plastic Wallpaper pasting table…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  221. What is Liverwurst made of kl 08:30, den 22 januari 2022

    What is Liverwurst made of…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  222. best swiss watches kl 10:27, den 22 januari 2022

    best swiss watches…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  223. Gucci Fabric Top Handle Shoulder Bag kl 12:46, den 24 januari 2022

    Gucci Fabric Top Handle Shoulder Bag…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  224. how to make marshmallows kl 16:42, den 25 januari 2022

    how to make marshmallows…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  225. rocky road squares with colored marshmallows kl 13:02, den 27 januari 2022

    rocky road squares with colored marshmallows…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  226. grizzly milling machine kl 21:36, den 27 januari 2022

    grizzly milling machine…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  227. click here kl 20:09, den 29 januari 2022

    click here…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  228. chanel mini flap bag with top handle kl 23:30, den 29 januari 2022

    chanel mini flap bag with top handle…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  229. our source kl 09:37, den 30 januari 2022

    our source…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  230. mini marshmallows kl 22:17, den 30 januari 2022

    mini marshmallows…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  231. ultrasonic parts cleaner kl 04:42, den 31 januari 2022

    ultrasonic parts cleaner…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  232. vevor ultrasonic cleaner kl 07:06, den 31 januari 2022

    vevor ultrasonic cleaner…

    Smultronställen i Sverige? | pickipicki…

  233. Hazel kl 21:10, den 8 september 2022

    Hello mates, its enormous article regarding teachingand entirely
    defined, keep it up all the time.

  234. janellejl16 kl 10:17, den 13 januari 2023

    Hot teen pics
    http://newcooltube.hotbabesboobspics.energysexy.com/?meghan

    free websites for porn porn sites with big women mother daughter fuck porn pics porn sitesearch marbles in pussy porn

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen