Afrikansk mat i Uppsala

den 10 februari 2008, kl 22:41

På en långpromenad i Uppsala för ett par veckor sedan hittade vi en oväntad restaurang på ett oväntat ställe. Igår kväll fick Johanna och Robin följa när vi bestämt oss för att undersöka saken närmare.
Messob som ligger på Sturegatan 4 a, visade sig servera mat från Etiopien och Eritrea. Ur menyn fick man välja 4 rätter som sedan serverades med Injera, ett tunnt pannkaksliknande syrligt bröd. Vi uppmanades att prova äta maten med brödet istället för med bestick. Lite knepigt men väldigt roligt.

Maten var god, alldeles särskilt gott var brödet och personalen var väldigt trevlig och hjälpsam. När vi nyfiket undrade över hur det goda brödet bakats så fick vi låna en fin bok att bläddra i, Laga kryddigt : etiopisk & eritreansk mat för svenska kök av Gennet Awalom. Servitören förklarade att brödbaket är en ”himla procedur” och det bekräftades av det långa receptet som sträckte sig över flera dagar. I boken läste vi oss även till att i det etiopiska och eritreanska höglandet har Injera samma viktiga roll i kosten som potatis och ris har i Sverige och att brödet serveras till varje måltid. Jag skulle med nöje byta ut några potatis- och rismåltider mot detta bröd.

En afrikansk upplevelse på en afrikansk pärla. Hit kommer vi komma tillbaka, garanterat. Har ni möjlighet så gör ett besök här.

web_20080209_afrika_10.jpg

web_20080209_afrika_06.jpg

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen