Naanbröd

den 11 februari 2008, kl 21:40

Sen i somras har jag tänkt baka indiskt naanbröd. När det ikväll äntligen skulle bli av, så hittade vi inte receptet som jag klippt ut och sparat, vilken besvikelse. Iställt blev det en naanbrödsvariant från Coops hemsida. För att det gick så enkelt och så fort och för att det räddade situationen så fick fuskvarianten klart godkänt.

Snabbakade naanbröd
ungefär 7 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl naturell yoghurt
1 ägg
1 msk olivolja
flingsalt

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i vatten, yoghurt och ägg. Knåda snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i 6-8 bitar. Platta ut dem till ovala kakor, så tunt som möjligt. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter i 250 grader. Pensla de varma bröden med olja och strö över lite flingsalt. Godast att äta nygräddade.

web_20080211_pickipicki_naanbrod_gryta_11.jpg

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen