- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Indisk gryta och naanbröd

Posted By tina On 1 april 2008 @ 17:47 In bakat,billig mat,blomkål,gryta,indiskt,linser,soppa,vegetariskt | 7 Comments

Kvällens middag blev en indisk linsgryta. Receptet är från veckans reklamblad från Vi-butikerna, snudd på det enda som dimper ner i våran brevlåda. Den här gången var det inte bara skräppost ändå. Grytan blev god med lite modifikationer av receptet. Framförallt åkte ärtorna bort, de göre sig inte besvär i min mat. Jag tror faktiskt att jag äter allt, utom ärtor.
Till grytan åt vi hembakat naanbröd [1].

Indisk gryta, 4 stora portioner
1 msk olja
1 finhackad gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
3 msk tomatpuré
3 dl röda linser (torkade)
1,5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
250 g blomkål i små buketter
1 burk krossade eller hela tomater
1 påse färsk bladspenat (eller lite fryst)
salt och peppar

Fräs lök och kryddor i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, linser och buljong. Koka tills linserna är mjuka och faller sönder, ungefär 20 min. Häll i kokosmjölk, blomkål och tomater. Låt småputtra tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten.

small_img_5753.jpg [2]


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Indisk gryta och naanbröd"

#1 Comment By frida On 1 april 2008 @ 19:11

Mmm, det där måste jag definitivt testa. Gott, enkelt och nyttigt, kan det bli bättre?

#2 Comment By Lumumma On 3 april 2008 @ 18:13

Jag har varit på indisk restaurang ett par ggr, och det har varit sagolika upplevelser! Naanbröd är gott – men jag har för mig att jag också åt ett väldigt tunt och krispigt ”bröd”. Som en platt, tunn ”skorpa”. Känns det igen?

#3 Comment By tina On 3 april 2008 @ 18:40

ja! jag vet vad du menar, men vad heter det då? har googlat lite febrilt utan att finna något svar. någon annan som vet?

#4 Comment By Charles On 1 april 2009 @ 10:26

Pappadums.

#5 Comment By tina On 1 april 2009 @ 21:32

Charles: Nä, är det sant? Eller är det ett aprilskämt? ;)

#6 Comment By Victoria On 11 november 2010 @ 17:50

Det känns bara så synd att vart jag än letar efter goda grytrecept(i synnerhet med fisk, mer exotiska)
– så skall det alltid vara med min ”vän” kokosmjölken… > 3<

Vet du någonting som man kan ha i istället för kokosmjölken, kanske?

#7 Comment By tina On 11 november 2010 @ 19:08

Victoria: Matlagningsgrädde kanske? Samma sak blir det givetvis inte, men frågan är om något annat är mer likt koksmjölk. Tveksamt.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/04/indisk-gryta-och-naanbrod/

URLs in this post:

[1] hembakat naanbröd: http://www.pickipicki.se/2008/02/naanbrod/

[2] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_img_5753.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki