- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Knäckebröd i brödfabriken

Posted By tina On 6 november 2008 @ 20:56 In bröd,det smakar jul,knäckebröd,mellis | 10 Comments

[1]

Efter lite påtryckningar mailade Lisa sitt knäckebrödsrecept. Tur för mig eftersom skorporna [2] börjar sina i stora glasburken. Nu byter jag till en ny mellisvana, knäckebröd är så himla gott.

Knäckebröd
50 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
3 tsk brödkryddor
½ tsk salt
3 dl fullkornsdinkel
2 dl rågmjöl
3 dl siktat fullkornsmjöl
Pynta med;
sesamfrön, solroskärnor, flingsalt, kanel eller liknande

Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda ner salt och kryddor samt mjölet. Dela i ungefär 12 lika stora delar. Låt jäsa i tjugo minuter. Kavla ut bröden riktigt tunna. Pynta med exempelvis sesamfrön och kavla ytterligare en gång så fröna fastnar. Pricka bröden med en gaffel. Strö över lite salt och grädda bröden ett i taget i 250 grader tills de får fin färg, vänd brödet någon gång.


10 Comments (Open | Close)

10 Comments To "Knäckebröd i brödfabriken"

#1 Comment By Lumumma On 6 november 2008 @ 21:12

Jag håller med – knäckebröd är himla gott. Och ditt ser ju helt fantastiskt ut. Om jag kommer hem till dig och slänger och städar, så bakar du knäckebröd och lagar underbar mat åt mig? Bra. :D

#2 Comment By tina On 6 november 2008 @ 21:17

Haha, självklart! Kom med detsamma!

#3 Comment By Papeppe On 6 november 2008 @ 21:40

Knäckebröd är ärftligt!

#4 Comment By tina On 6 november 2008 @ 21:49

Haha! Sovgott pappa!

#5 Comment By Susanne On 6 november 2008 @ 22:12

Jo visst! Vi brukar göra glögg. Men oerhört gott resultat. Dock har vi inte gjort det i år. Vi tyckte att det räckte med alla de flaskor vi har kvar sen förra året. :-) Och så måste man ju prova Blossas varje år och alla andra roliga sorter som man blir nyfiken på! :-)

Tack för alla tips! Egenhändigt tillverkat godis kommer absolut att hamna i lådan!

#6 Comment By Robin On 10 november 2008 @ 15:51

ÅÅååh, jag som älskar knäckebröd! Vad avundsjuk jag blir…

#7 Pingback By Idag hängde det en picknickkorg i trädet at pickipicki On 28 april 2009 @ 22:00

[...] i veckan. Systern fick en picknickkorg av oss i min bästa ätbara-prestenter-anda. Bland annat med hembakat knäckebröd och kalasgoda biscotti (har provsmakat både en och två och kanske någon till). Så nu hoppas jag [...]

#8 Comment By Birgitta Grönvall On 10 februari 2010 @ 17:17

Tack för ett härligt knäckebrödrecept!
Tar lite tid att göra men sååå gott!Jag har serverat dem med en tomatsoppa som är så himla lätt att göra och dessutom urgod! Jag gärna delar med mig om du vill!

#9 Comment By tina On 10 februari 2010 @ 20:32

Hej Birgitta!

Jag blir alltid lika glad över att få recept. Du får gärna maila receptet till [3] eller lämna det i kommentarsfältet här till höger under ”Läs mer, kontaktuppgifter”.

Knäckebröd är bra fint!

#10 Comment By Birgitta On 13 februari 2010 @ 16:59

Catherines tomatsoppa
2 pers (kan dubblas oändligt)
1 paket ICAs krossade tomater med basilka
vatten efter hur tjock soppa man vill ha
värm
servera med:
en klick av varje
1) mortla färsk basilika tillsammans med olivolja och strö i lite flingsalt
2) klick creme fraische
Kan det vara enklare, man behöver ju det ibland!
Hälsar Birgitta


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/11/knackebrod-i-brodfabriken/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/11/picki_img_9534-2.jpg

[2] skorporna: http://www.pickipicki.se/2008/10/mina-grahamnsskorpor-och-jag/

[3] : mailto:tina@pickipicki.se

Copyright © 2008-2009 pickipicki