- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Kyckling med curryrisotto och mango chutney

Posted By tina On 16 april 2009 @ 20:55 In curry,kyckling,risotto | 11 Comments

picki_img_2848

Jag åker båt över Östersjön med jämna mellanrum och kan konstatera att ingen kommer att anklaga fartygen för att byta meny i ristoranten särskilt ofta. Kyckling med curryrisotto och fruktsalsa har jag det senaste halvåret sett i tre olika varianter, på tre olika fartyg. Min egen hemlagade variant står sig ganska bra i sällskapet, fruktsalsan föll dock på att Konsum varken hade färsk ananas eller mogen mango. Mango chutney på burk fick bli en räddare i nöden, tillsammans med en klick yoghurt är det inte fy skam det heller.

Kyckling med curryrisotto och mango chutney
Salta och peppra varsin kycklingfilé. Bryn på bägge sidor i olja eller smör i en stekpanna. Flytta över kycklingen till en ugnsform och låt kycklingen bli färdig i ugnen i 250 grader. Det tar ungefär 30 minuter. Skär i kycklingen för att se att den är färdig rakt igenom, eller använd en stektermometer (innertemperatur 70 grader).

Finhacka en gul lök och en vitlöksklyfta, fräs mjuk i lite olja tillsammans med någon tesked gul curry. Tillsätt aborioris och koka risotton enligt anvisningar på paketet. Smaka av med salt, peppar och mer curry. Rör ner riven parmesanost i slutet.

Dela kycklingfiléen på tvären, servera tillsammans med curryrisotto, mango chutney och en klick yoghurt.


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "Kyckling med curryrisotto och mango chutney"

#1 Comment By Lumumma On 16 april 2009 @ 21:06

Å, du har så mkt fint och gott, och jag är hungrig! Påskknytiset ser underbart ut, äggen är snygga. Mums allting.

#2 Comment By Em On 17 april 2009 @ 07:11

Åh, risotto! Det låter supergott och bilden gör ju att man blir riktigt frestad.

#3 Comment By Skogshuset On 17 april 2009 @ 12:39

Kyckling är aldrig fel och speciellt inte på så snygga fat som du serverar på här. Vågar man fråga var du shoppat? Trevlig fredag!

#4 Comment By Annica On 17 april 2009 @ 20:41

Alltså, den här kommentaren gäller inte bara det här inlägget – men jösses vilka bra bilder du (och sambon?) tar!

#5 Comment By tina On 18 april 2009 @ 07:34

Lumumma: Ja! Mums allting! :D

Em: Japp, ingen beige risotto här inte! ;)

Skogshuset: De fyrkantiga tallrikarna är från Design House Stockholm [1]

Annica: Tack det var snällt sagt! Just den här bilden har jag tagit (passar på att äta kyckling när vegetarianen/sambon/Carl inte är hemma), men visst ska han ha äran av många fotografier här på pickipicki! Han knäpper alla bilder där jag håller i maten, de bilder som oftast blir allra finast! Och inte minst är det hans finfina kamera som gör ett bra jobb – [2]

#6 Comment By mamman On 18 april 2009 @ 09:10

Intygar att kycklingrätten var fantastisk god!
Tack, Tina för den goda maten (ursäkta att jag hade så bråttom igen)!

#7 Comment By Nenaz On 20 januari 2010 @ 15:51

Alskar curry och kyckling sa det har receptet maste ocksa testas;)) Underbar blogg med massa goda saker!!
Kramar fran Italien;))

#8 Comment By tina On 20 januari 2010 @ 16:39

Kul att du hittat hit, välkommen tillbaka vetja! :-)

#9 Comment By Isflingan On 15 april 2013 @ 16:02

Varför har jag aldrig tänkt på att servera kyckling med mangochutney och yoghurt tillsammans. Det var ju supergott! :) (o risotto har blivit min nya grej, d har vi ätit många ggr här :) )

#10 Comment By tina On 15 april 2013 @ 18:39

Isflingan: :-) Kul! Risotto är en favorit här med, synd bara att det inte är någon bra matlådemat.

#11 Trackback By monstars.de On 13 juni 2014 @ 07:43

monstars.de…

Kyckling med curryrisotto och mango chutney | pickipicki…


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/04/kyckling-med-curryrisotto-och-mango-chutney/

URLs in this post:

[1] : http://www.designhousestockholm.com/site/

[2] : http://www.pickipicki.se/2008/01/vem-knapper-alla-fina-fotografier/

Copyright © 2008-2009 pickipicki