- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Kyckling med curryrisotto och mango chutney
Posted By tina On 16 april 2009 @ 20:55 In curry,kyckling,risotto | 11 Comments
Jag åker båt över Östersjön med jämna mellanrum och kan konstatera att ingen kommer att anklaga fartygen för att byta meny i ristoranten särskilt ofta. Kyckling med curryrisotto och fruktsalsa har jag det senaste halvåret sett i tre olika varianter, på tre olika fartyg. Min egen hemlagade variant står sig ganska bra i sällskapet, fruktsalsan föll dock på att Konsum varken hade färsk ananas eller mogen mango. Mango chutney på burk fick bli en räddare i nöden, tillsammans med en klick yoghurt är det inte fy skam det heller.
Kyckling med curryrisotto och mango chutney
Salta och peppra varsin kycklingfilé. Bryn på bägge sidor i olja eller smör i en stekpanna. Flytta över kycklingen till en ugnsform och låt kycklingen bli färdig i ugnen i 250 grader. Det tar ungefär 30 minuter. Skär i kycklingen för att se att den är färdig rakt igenom, eller använd en stektermometer (innertemperatur 70 grader).
Finhacka en gul lök och en vitlöksklyfta, fräs mjuk i lite olja tillsammans med någon tesked gul curry. Tillsätt aborioris och koka risotton enligt anvisningar på paketet. Smaka av med salt, peppar och mer curry. Rör ner riven parmesanost i slutet.
Dela kycklingfiléen på tvären, servera tillsammans med curryrisotto, mango chutney och en klick yoghurt.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/04/kyckling-med-curryrisotto-och-mango-chutney/
URLs in this post:
[1] : http://www.designhousestockholm.com/site/
[2] : http://www.pickipicki.se/2008/01/vem-knapper-alla-fina-fotografier/
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
11 Comments To "Kyckling med curryrisotto och mango chutney"
#1 Comment By Lumumma On 16 april 2009 @ 21:06
Å, du har så mkt fint och gott, och jag är hungrig! Påskknytiset ser underbart ut, äggen är snygga. Mums allting.
#2 Comment By Em On 17 april 2009 @ 07:11
Åh, risotto! Det låter supergott och bilden gör ju att man blir riktigt frestad.
#3 Comment By Skogshuset On 17 april 2009 @ 12:39
Kyckling är aldrig fel och speciellt inte på så snygga fat som du serverar på här. Vågar man fråga var du shoppat? Trevlig fredag!
#4 Comment By Annica On 17 april 2009 @ 20:41
Alltså, den här kommentaren gäller inte bara det här inlägget – men jösses vilka bra bilder du (och sambon?) tar!
#5 Comment By tina On 18 april 2009 @ 07:34
Lumumma: Ja! Mums allting! :D
Em: Japp, ingen beige risotto här inte! ;)
Skogshuset: De fyrkantiga tallrikarna är från Design House Stockholm [1]
Annica: Tack det var snällt sagt! Just den här bilden har jag tagit (passar på att äta kyckling när vegetarianen/sambon/Carl inte är hemma), men visst ska han ha äran av många fotografier här på pickipicki! Han knäpper alla bilder där jag håller i maten, de bilder som oftast blir allra finast! Och inte minst är det hans finfina kamera som gör ett bra jobb – [2]
#6 Comment By mamman On 18 april 2009 @ 09:10
Intygar att kycklingrätten var fantastisk god!
Tack, Tina för den goda maten (ursäkta att jag hade så bråttom igen)!
#7 Comment By Nenaz On 20 januari 2010 @ 15:51
Alskar curry och kyckling sa det har receptet maste ocksa testas;)) Underbar blogg med massa goda saker!!
Kramar fran Italien;))
#8 Comment By tina On 20 januari 2010 @ 16:39
Kul att du hittat hit, välkommen tillbaka vetja! :-)
#9 Comment By Isflingan On 15 april 2013 @ 16:02
Varför har jag aldrig tänkt på att servera kyckling med mangochutney och yoghurt tillsammans. Det var ju supergott! :) (o risotto har blivit min nya grej, d har vi ätit många ggr här :) )
#10 Comment By tina On 15 april 2013 @ 18:39
Isflingan: :-) Kul! Risotto är en favorit här med, synd bara att det inte är någon bra matlådemat.
#11 Trackback By monstars.de On 13 juni 2014 @ 07:43
monstars.de…
Kyckling med curryrisotto och mango chutney | pickipicki…