Vem knäpper alla fina fotografier?

den 1 januari 2008, kl 01:01


Kameran
Med några få undantag är alla fotografier på pickipicki fotade av mig eller av min sambo Carl. De kameror som vi fotar med är en  Canon EOS 5D mark III och en Canon EOS 5D mark II. Objektivet som oftast används går här hemma under namnet picki-objektivet och är en Canon EF 50 F/1.4, vi använder även Canon EF 24-70 F/2.8 L.

Vett och etikett
Det är inte okej att ta fotografier härifrån utan att fråga om lov. Är du intresserad av att använda en bild i något sammanhang, kontakta mig först.

Uppdrag
Nu går det återigen finfint att anlita oss för fotojobb. Vi har tidigare fotat på uppdrag åt bland annat SevanMiddagsfrid och Uppsala Tourism. Kontakta gärna oss om ni är intresserade av ett samarbete, pickipicki innehar F-skattsedel: tina@pickipicki.se.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Vem knäpper alla fina fotografier?”

 1. Magnus kl 21:55, den 21 juli 2009

  Grymt imponerande bilder :) Ska titta runt mer för att se och lära.

 2. Tomas Kull kl 18:06, den 3 juni 2010

  Hej, rolig blogg att läsa. Imponerande bilder.
  Är också väldigt intresserad av Mat startade MatHem där jag i början försökte fota själv, vilket inte var min grej, eller … http://www.mathem.se/RecipeDisplay.aspx?RecipeID=42 men det blir gott!
  /Tomas

 3. tina kl 23:40, den 3 juni 2010

  Tomas: :-)

 4. Glass på kondenserad mjölk | pickipicki kl 09:17, den 10 juli 2012

  [...] Det här annonsen i Allt om mat är från ett fotojobb i våras, då vi bl a tog glassbilder åt Sevan. Ibland tänker jag att det här med att fota mat måste vara det ultimata jobbet ändå. Först måste man (eller någon annan) laga maten, då kan det ju hända att man till exempel får lära sig att glass på kondenserad mjölk är bästa knepet för oss utan glassmaskin. Sen får man utan hämningar rota och arrangera i loppisskåpet efter material att pynta bilden med, det får jag inte alltid till vardags, om jag säger så. När man väl fotat maten så måste man ju äta upp den. Och ja, herremingud vad med glass man bara m-å-s-t-e äta om man fotat fyra sorter som tar upp lite för mycket plats i frysen. Sist men inte  minst bör man också bli lite mallig när man ser sina egna bilder i tryck. Förstår ni vad jag menar? Fotojobb mottages med andra ord alltid lika tacksamt, läs mer här. [...]

 5. Camilla Persson kl 20:07, den 27 januari 2013

  Hej

  Är inte denna sidan lite väl lik din?
  http://linastekopp.com/2011/10/22/lchf-frallor/

  Eller är det samma person som har denna som linastekopp.

  Tack för en fantastisk sida

 6. tina kl 22:26, den 27 januari 2013

  Camilla: Jag använder en gratis WP-mall som är fri att använda för alla. Vi har ändrat en del i mallen (så som man får), men det ska erkännas att man alltid blir lika förvånad över att se en matblogg som nästan ser ut precis som ens egen trots att det är fritt fram för alla att använda den precis som dom vill.

 7. Camilla Persson kl 17:22, den 30 januari 2013

  Ok då förstår jag. Det var så snopet bara när jag råkade hamna på den andra sidan.

 8. Hosting Deutschland kl 12:34, den 15 juli 2016

  Fujifilm ar marknadsledande i Sverige pa framkallning av bilder fran bade klassiska kameror och digitalkameror. Det ar superenkelt att framkalla bilder hos oss. Har kan du bestalla fargkort av dina digitala bilder, valja bland en mangd olika format och produkter. Gor en personlig almanacka med dina egna foton, en forstoring, en fotobok eller ett tackkort. Lat inte vem som helst framkalla dina fina bilder – lat oss ta hand om dem.

 9. edit-ing.services kl 14:33, den 6 december 2016

  That is really wanderful to take pictures like that. Tha is so romantic.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen