- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Färgglad fiskgryta och grön zucchinipasta

Posted By tina On 19 oktober 2009 @ 08:43 In fisk,gryta,lax | 8 Comments

Fotograf:Tina

Här kommer receptet på fredagens goda fiskgryta med tomat och fänkål. Det är alltid roligt när maten blir godare än vad man förväntat sig, så var det den här gången. Det smakade lite åt boullabaise-fast-i-grytfortmat-hållet, lite saffran i hade säkert varit finfint. Till fisken åt vi zucchinipasta, zucchini (ost)hyvlad på längden och kokt i lättsaltat vatten. Zucchinipastan var inte det godaste jag ätit, men jag gillar idén och har inte gett upp tanken än. Antagligen kokade den lite för länge, det hade nog räckt om den fått ner och vända i vattnet. Kanske hade det varit gott att hyvla i morot tillsammans med zucchinin, för lite mer tuggmotstånd. I vilket fall, det jag skulle komma fram till är att fisken är god, oavsett vad som serveras till.

Fisk med tomat och fänkål
250 g laxfilé
250 g vit fisk
1 gul lök
1 fänkål
1 citron
500 g krossade tomater
0,5 buljongtärning
salt, peppar
chilipeppar

Skär fisken i mindre bitar, salta, peppra och pressa över citronsaft. Fräs finhackad lök tillsammans med tunt skivad fänkål i lite olja i några minuter. Rör ner krossade tomater, buljong och chili efter smak. Lägg i fisken och låt småputtra under lock tills fisken är färdig. Pressa i citronsaft samt smaka av med salt och peppar. Servera med ris, pasta, potatis eller likande. Pynta med färsk persilja och rejäla citronklyftor.

Receptet räcker för fyra, och med mycket receptinspiration härifrån [1], en av mattidningarna [2] jag bläddrar allra flitigast i.

Liknande recept

Lax med fänkålssås [3]
Fiskgryta med röd curry [4]
Laxgryta med smak av lime och citrongräs [5]
Pasta med fisk i saffranssås

Fotograf:Tina
Färgglatt


8 Comments (Open | Close)

8 Comments To "Färgglad fiskgryta och grön zucchinipasta"

#1 Comment By alice On 19 oktober 2009 @ 23:30

Hej,

prova att ångkoka zuccinipastan med lite salt istället.

#2 Comment By tina On 20 oktober 2009 @ 07:57

Alice: Smart! Det ska jag göra, tack för tipset! :-D

#3 Comment By Eva Kronvall On 20 oktober 2009 @ 20:07

Ser gott ut – värt att testas. Kan tänka mig zuccini/morot men då får man kanske häva in moroten något tidigare…

#4 Comment By Johanna On 21 oktober 2009 @ 00:25

Härligt! Jag brukar krydda min zucchinpasta med rätt mycket örtsalt och citron. Dessutom brukar jag blanda i spenat – det blir supergott! ..Speciellt till lax.. Mums!

#5 Comment By tina On 21 oktober 2009 @ 09:47

Eva: Så sant!

Johanna: Mums säger jag med, det låter väldigt gott!
:)

#6 Comment By Fröken Dill On 21 oktober 2009 @ 13:53

Har funderat ett bra tag på att göra zuccinipasta men jag tänkte ta hälften vanlig pasta och hälften strimlad morot och zuccini som bara får åka ner sekunsnabbt i pastavattnet.
Funderar fröken Dill

#7 Comment By tina On 22 oktober 2009 @ 07:23

Det var nog inte så dumt funderat Fröken Dill!

#8 Comment By Annas Mat On 28 oktober 2009 @ 09:26

Åh, så gott det ser ut! Blir riktigt hungrig!=)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/10/fargglad-fiskgryta-och-gron-zucchinipasta/

URLs in this post:

[1] härifrån: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=678089

[2] mattidningarna: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=newbuffe&showMenu=mat_recept_7

[3] Lax med fänkålssås: http://www.pickipicki.se/2008/03/lax-med-fankalssas/

[4] Fiskgryta med röd curry: http://www.pickipicki.se/2009/03/johanna-och-robin-titta-hit-vetja/

[5] Laxgryta med smak av lime och citrongräs: http://www.pickipicki.se/2009/09/laxgryta-med-smak-av-lime-och-citrongras/

Copyright © 2008-2009 pickipicki