- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Fredagsmys? Fredagsglögg? Fredagschoklad?

Posted By tina On 20 november 2009 @ 13:35 In bakat,choklad,karin | 14 Comments




På något oförklarligt vis blir det alltid fler eftermiddagspauser från skolarbetet just på fredagar. Och av någon lika oförklarlig anledning så dras jag just idag till förra årets chokladkalender [1] och den blandade skaran av chokladrecept. Mest av allt fastnar jag för Karins kärleksmums, som jag vet är alldeles särskilt goda.  Jag tror bestämt att det kommer bli svårt att motstå dem ikväll. Ni då? Blir det något fredagsmys ikväll? Fredagsmiddag? Fredagsglögg? Fredagschoklad?

Karins kärleksmums
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält avsvalnat smör

Glasyr:
4 msk smält smör
5 msk kokt kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
kokosflingor

Blanda alla ingredienser till smeten och häll i en form eller långpanna, smord eller med bakplåtspapper (jag använder en form på 25×35 cm, så det blir lite höjd på kakan). Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Anpassa tiden efter storlek på form (20 minuter med långpanna). Blanda ingredienser till glasyren och bre över kakan när den svalnat. Strö över rikligt med kokos.

Andra chokladrecept
Annorlunda chokladbollar på fredagsmys-vis [2]
Rebeccas chokladbeckis med vit balsamvinäger och pistagesmul [3]
Radiokaka [4]


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Fredagsmys? Fredagsglögg? Fredagschoklad?"

#1 Comment By Karin/Rosa maränger On 20 november 2009 @ 14:12

Visst är det lätt att lyxa till fikat på fredagarna, känns mer legitimt på nåt sätt =)

Ser gott ut!

#2 Comment By frida On 20 november 2009 @ 15:59

Hos oss blir det fredagsost! Maken var på Saluhallen i går och shoppade loss!

FÖrresten, vill du komma på förstaadventsfika hos oss?

#3 Comment By Eva Kronvall On 20 november 2009 @ 16:23

Här blir det fredagspasta och sedan the med fredagskakor bakade på smör, havregryn, farinsocker, sirap, tranbär och russin (så ungefär). Godare än det låter!

#4 Comment By tina On 20 november 2009 @ 17:38

Karin: Så sant!

Frida: Jamen deklart jag vill! Just typiskt att det är min jobbhelg! Jobbar 12-18, antar att ni adventsfikar på dan, eller?

Ost från Saluhallen låter förresten tjusigt värre, hoppas ni får trevligt fredagsmys!

Eva: Tranbärskakor, det låter gott tycker jag. Trevlig kväll vetja!

#5 Comment By Emmas Kök On 20 november 2009 @ 18:19

Gud så gott det ser ut! Och bilderna är ju hur bra som helst!!

#6 Comment By Paulina On 20 november 2009 @ 20:45

Visst blir det en chokladkalender i år också? Det har jag sett fram emot hela året!

#7 Comment By Martina On 20 november 2009 @ 20:51

Japp, hos oss blev det en mjuk saffranskaka med snötäcke. Sååå god!!

#8 Comment By tina On 20 november 2009 @ 21:19

Emma: Det är för att min mästerfotograf är otroligt bra!

Paulina: Det hade inte gått många dagar av förra årets chokladkaldender förens jag slet mitt hår och lovade att aldrig aldrig göra om den. Än har jag inte ångrat mig och jag har svårt att tro att något drastiskt kommer att hända dom få dagar som är kvar…

Eller fixar du Paulinas chokladkalender på pickipicki 2009? ;-)

Martina: Det låter fantastiskt gott, jag äör svag för allt som innehåller saffran!

#9 Comment By frida On 21 november 2009 @ 21:17

attans att du jobbar! men kom förbi en sväng på kvällen och ät upp resterna vetja!

#10 Comment By Josefina On 21 november 2009 @ 22:06

blir det ngn julkalender i år? *hoppas*

#11 Comment By Jennie/Kalasgott On 22 november 2009 @ 12:58

Fantastiska bilder. Vad använder du för kamera?

#12 Comment By tina On 22 november 2009 @ 14:16

Frida: Hihi!

Josefina: Nja, jag lovade mig förra året att aldrig göra om chokladkalendern. Jag tror inte att jag kommer ändra mig.

Jennie: Här kan du läsa om kamera/objektiv/fotograf;
[5]

#13 Comment By Fröken Dill On 23 november 2009 @ 13:26

Nu har det ju hunit bli måndag, men på fredagar hemma hos oss är det fredagsvin som gäller. Inget vin smakar lika gott som just fredagsvinet, gärna en mullig rioja om du frågar mig, J tar hellre en ekad chardonnay!
Hälsar fröken Dill

#14 Pingback By Ingredienserna till ett vuxen-kalas « I Annas huvud On 22 december 2009 @ 21:07

[...] Kärleksmums [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/11/fredagsmys-fredagsglogg-fredagschoklad/

URLs in this post:

[1] förra årets chokladkalender: http://kalender2008.pickipicki.se/

[2] Annorlunda chokladbollar på fredagsmys-vis: http://www.pickipicki.se/2009/10/premiar-for-fredagsfilm-appropa-fredagsmys/

[3] Rebeccas chokladbeckis med vit balsamvinäger och pistagesmul: http://rebeccabakar.blogspot.com/2009/06/vit-balsamvin.html

[4] Radiokaka: http://kalender2008.pickipicki.se/2008/12/03/lucka-3-radiokaka/

[5] : http://www.pickipicki.se/2008/01/vem-knapper-alla-fina-fotografier/

Copyright © 2008-2009 pickipicki