- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Nu bakar systern potatis, igen

Posted By tina On 13 april 2010 @ 09:01 In potatis | 4 Comments

Systern bjöd på bakad potatis i helgen. Inte bakad så som jag är van, med en kall röra till. Istället bakades även röran i ugnen, i alla fall en stund på slutet. Det var smart, gott och framförallt så kan jag tänka mig att göra på det viset igen. Nu äter vi iofs inte bakad potatis särskilt ofta. Om jag inte missminner mig så var det nog systern som bjöd på bakpotatis senast, för ganska precis ett år sen [1]. Den gången skrev jag att jag inte ätit bakad potatis på tio år, så ett år kanske ändå får ses som ett framsteg. Undrar förresten varför vi inte äter bakad potatis oftare, är det omodernt tro?

Dubbelbakad potatis
4 bakpotatisar
0,5-1 paket bacon
1 burk (lätt) crème fraiche
0,5 purjolök
en näve riven ost
svartpeppar

Baka potatisen i 225 grader i ungefär en timme, beroende på potatisens storlek. Rör under tiden ihop en fyllning av crème fraiche tillsammans med lite riven ost, finhackad purjolök och knaperstekt bacon. Smaka av med svartpeppar. När potatisarna är färdigbakade (känn med en sticka) så ta ut dem ur ugnen. Skär av ett lock och gröp ur det mesta av innehållet och rör ner detta i fyllningen. Fyll potatisarna med röran, gärna lite med råge. Toppa med lite ost och grädda i ugnen tills de fått fin färg, ungefär 5-10 minuter. Servera med en rejäl sallad (Receptet räcker för 4 personer).


4 Comments (Open | Close)

4 Comments To "Nu bakar systern potatis, igen"

#1 Comment By Mikkan On 13 april 2010 @ 21:25

Gud så läckert, jag älskar konsistensen som just bakpotatis får, helt oslagbart tillsammans med smör eller kladdiga fyllningar som denna! :)

#2 Comment By charlotta On 14 april 2010 @ 11:06

jag tillhör nog den lilla skara som äter bakad potatis frekvent… mmmmm.

#3 Comment By Yasemin On 14 april 2010 @ 22:23

Här hemma blir det bakad potatis ganksa ofta. Det är ngt som jag är uppväxt med och det har följt. När jag var liten brukade vi baka potatis i micron när vi ville ha ngt snabbt o var jättehungriga,
Din röra låter jättesmarrig. Ska försöka testa det.

#4 Comment By tina On 15 april 2010 @ 17:18

Mikkan: Jag gillar också bakpotatis. Det är synd att den hamnat i skamvrån, jag ska försöka äta lite oftare.

Charlotta: Det låter fint det!

Yasemin: Mikrobakat är såklart smart. Det ska jag prova nästa gång för att se hur lång tid det tar.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/04/nu-bakar-systern-potatis-igen/

URLs in this post:

[1] systern som bjöd på bakpotatis senast, för ganska precis ett år sen: http://www.pickipicki.se/2009/05/nar-at-du-bakad-potatis-senast/

Copyright © 2008-2009 pickipicki