När åt du bakad potatis senast?

den 10 maj 2009, kl 22:06

img_3160

Systern bjöd på väldigt god bakad potatis när hon fyllde år. Det är inte varje dag jag äter bakad potatis, långt därifrån. Att säga att det var tio år sedan senast är nog ingen överdrift. Jag tror dock att hon försöker ändra på den saken, för sen lämnades en skål med bakad-potatis-röra i mitt kylskåp utan min vetskap och några dagar efter det ramlade ett recept in i mailen. Man kan med andra ord säga att systern promotar bakad potatis. Jag är lättköpt, så det finns alltså goda chanser att det blir bakad potatis snart igen.

Bakpotatis
Bakpotatisarna sköljs och borstas noga. Picka hål i potatisen och baka i ugnen i 200 grader i 1-1,5 timme. Om potatisarna behövs hållas varma, linda in dem i aluminumfolie. När potatisarna ska ätas, skär ett kryss i toppen och servera med något gott tillbehör.

Annas bakade-potatis-röra
1/2 rödlök hackad jättesmått
1/2 röd paprika hackad jättesmått
rökt skinka
100 g philadelphia ost
1 burk creme fraiche
1 finhackad röd chili
sambal oelek
salt och svartpeppar

Blanda allt och servera som tillbehör till bakad potatis, alternativt rör ner i nykokt pasta.

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “När åt du bakad potatis senast?”

 1. Sofia kl 08:47, den 11 maj 2009

  Bakad potatis har verkligen hamnat i skymundan de senaste åren. Vi har nog mest bakat potatis till att göra lyxig potatismos på. Men visst är det gott och förhållandevis enkelt dessutom!

 2. åsa kl 12:00, den 11 maj 2009

  ja bakad potatis var det riktigt länge sen jag åt men det är ju faktiskt riktigt gott med en god röra till.
  ha en bra dag!

 3. Jessica kl 16:35, den 11 maj 2009

  Jag verkligen älskar bakpotatis, men det är riktigt skumt att man inte gör det oftare. Äter det kanske nån gång vartannat år eller så. Men nu blev jag supersugen så det får jag skriva upp på inköpslistan.

  Ha en bra dag!

 4. bakmammorna kl 18:10, den 11 maj 2009

  Kan tipsa om att ica har påsar med två bakpotatisar i. Man kör hela påsen i micron i ca 12 minuter och sedan är det klart. Potatisen blir helt sjukt god och smakar precis som ugnsbakad. Fast klart mycket snabbare :-)

 5. nässelblom & choklad kl 09:12, den 12 maj 2009

  Min ena dotter undrade just i helgen om vi kunde äta bakad potatis någon dag i veckan, eftersom det var så länge sedan. så just på torsdag ska jag faktiskt äta bakpotatis. Röran till verkar smarrig (minus skinka för min del). Lustigt nog önskade sig samma dotter ratatouille förra veckan så då gjorde vi det. Hinner så sällan med att blogga och kika runt, men nu har jag uppdaterat mig lite. Mycket gott här hos dig och vilken underbar picknick-korg du gav bort. Jag skulle bli överlycklig av en sådan present! Ha det bra.

 6. Karin kl 17:19, den 12 maj 2009

  Även för mig var det nog några år sedan jag åt bakad potatis, men när jag bodde hemma var det något som dök upp som fredagsmiddag då och då. Mina föräldrar bakade också potatisarna i micron och serverade med kallskuret och gräddfil. Jag kanske skulle äta lite bakad potatis nu, innan allt blir färskpotatis.

 7. Tina kl 18:00, den 12 maj 2009

  Sofia: Potatismos på bakpotatis, intressant!

  Åsa: Japp, precis så!

  Jessica: :D

  Bakmammorna: Smart tips! Vi har dock inte kommit oss för att skaffa någon mikro än, men det är på gång…

  Nässelblom&choklad: Hon verkar ha bra smak din dotter! ;)

  Karin: Åh, färskpotatis längtar jag efter!

 8. Fröken Dill kl 11:03, den 13 maj 2009

  Jag gillar verkligen bakad potatis och den röran lät dessutom jättegod.
  Hälsar fröken Dill

 9. Becca kl 16:23, den 13 maj 2009

  Det var ett tag sedan jag åt bakad potatis.. Det som är så gott äts alldeles för sällan, i alla fall av mig! :)
  Det ser gott ut!

 10. Lumumma kl 19:07, den 13 maj 2009

  Vi äter faktiskt bakad potatis med tillbehör då och då. Urgott tycker jag. När jag växte upp fick vi bakad potatis vid festliga tillfällen, och då var tillbehören i små skålar bredvid: hackad rödlök, skinktärningar, orange rom, gräddfil – och så smör. :P

  Nu ska jag se om du har ngt bra recept på nyttigt bröd med bakpulver i! Tipsa mig gärna! :)

 11. Tina kl 19:28, den 13 maj 2009

  Fröken Dill: Jepp! :)

  Becca: Alldeles för sällan av mig med, men det ska det bli ändring på!

  Lumumma: Om jag tänker efter så är nog dom här bröden de bakpulver-/bikarbonatbröd vi brukar baka;
  http://www.pickipicki.se/2009/02/nybakat-brod-ar-det-basta-jag-vet/
  http://www.pickipicki.se/2008/07/ett-av-mina-favoritbrod/
  Om det är de nyttigaste bröden kan man kanske diskutera, men goda är dom alla gånger!

 12. KarinW kl 21:21, den 13 maj 2009

  Ibland bara glömmer man bort god mat, knepigt eller hur?
  Jag bakade potatis för ett tag sedan men jag hade för bråttom och hade dom bara inne i 1 timme och det var lite för nätt. Röran till verkar kalas den!

 13. Lumumma kl 22:01, den 13 maj 2009

  Tack för brödtipsen! Dom är tillräckligt nyttiga för mig! ;)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen