Libanesiskt i mitt kök

den 25 maj 2009, kl 08:00

picki_img_3495

I lördags åt vi libanesiskt runt köksbordet, trevligt och gott som bara den. Ett stycke libabröd, libanesisk bulgursallad tabooleh, några nystekta falaflar och en fräsch yoghurtsås med persilja och citron. Rulla ihop till ett rejält paket och ät.

Tabooleh, (libanesisk bulgursallad)
för 4 personer

2 dl bulgur
3 tomater
0,5 gul paprika
rejält med bladpersilja
pressad citronsaft (0,5 citron)
lite olivolja
salt och svartpeppar

Koka 2 dl bulgur enligt anvisning på paketet och låt det därefter svalna. Finhacka tomater, paprika och bladpersilja så fint du bara kan. Rör samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylskåp till servering, rör om ibland.

Falafel (kikärtsbollar)
Vi brukar utgå från det här receptet. Lördagens falafel var utan spiskummin och sesamfrön, men med desto mer persilja och sambal oelek. Gott!

Libabröd
Finns att köpa på Willys och Vaksala torg (Uppsala), kostar 5-6 kronor för ett paket. Gott att fylla med det ena och det andra. Eller varför inte göra en pizza på libabrödet?

Såsen
Nu råkade såsen faktiskt vara yoghurtvarianten med citron och persilja som blev över från fiskgrillen, den passade dock väldigt bra och kommer nog serveras till falafel fler gånger.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen