- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Nässelkalaset fortsätter…

Posted By tina On 28 april 2011 @ 07:30 In lax,nässlor,radiomat | 7 Comments

[1]

Jag fortsätter mitt nässelkalas, idag i radion där jag gör nässelpesto [2]. Nässelpeston är god att äta på alla möjliga vis, exempelvis som ett nässelpestotäcke på ugnsbakad lax. Apropå nässlor så ser jag nässlor vart jag än vänder mig, utomhus och i matbloggar. Fint, precis så som jag vill att det ska vara när jag har fått nässelvansinne.

Ugnsbakad lax med nässelpestotäcke
färsk lax delad i portionsstora bitar
nässelpesto [3]
potatis
färska morötter
färska örter (dill, gräslök och liknande)
flingsalt och svartpeppar
1 msk rapsolja
1 dl yoghurt
skal från 1 citron

Lägg laxen i en ugnsform och bred nässelpesto över laxbitarna. Baka i ugnen i 150 grader i 15 min. Koka potatis och låt färska morötter som delats på längden i tunna stavar få koka med den sista minuten. Häll av potatisen och låt svalna lite. Blanda därefter med någron matsked rapsolja, vänd ner klippta färska örter, lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med en yoghurtsås (yogurt och rivet citronskal).

Ännu mer nässelkalas
Anna lagar frasiga nässelpiroger [4]
Johanna kokar nässelsoppa med ost och gräslök [5]


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Nässelkalaset fortsätter…"

#1 Comment By Anna B On 28 april 2011 @ 08:17

Skojigt med nässelkalas, tack för länkning. När jag gjorde nässelpesto senast hade jag lagrad prästost i, det blev också mycket gott: [6]

#2 Comment By Hanna On 28 april 2011 @ 12:13

Vilket snyggt foto!!

#3 Comment By Delikata Recept On 28 april 2011 @ 14:01

Låter spännande :-)!

#4 Comment By Ansibecki On 28 april 2011 @ 21:51

Oj vad smickrad jag blir när du länkar till min blogg! Tack :)

Jag ser också nässlor överallt, fast det kan ju bero på att min trädgård kryllar av dem. Tur att de smakar så gott :)

#5 Comment By KarinW On 30 april 2011 @ 14:33

Jamen nässelpesto, vad gott, det har jag ju sett hos dig tidigare! Spanade in ett nytt nässelställe idag men det gäller att masa sig dit också ……
Trevlig Valborg!

#6 Comment By tina On 1 maj 2011 @ 10:40

Anna B: Gott! Vi blandade vår sista nässelpesto ner i pasta igår. Det är ju ljuvligt gott!

Hanna: Så kan det gå,
om man sträcker sig på tå,
för att nå.
;-)

Delikata recept: Testa vetja!

Ansibecki: Lyllos dig!

Karin W: Hoppas att du har haft en fin valborgsmässoafton!

#7 Pingback By Nässelpesto | On 9 maj 2013 @ 10:09

[...] Ät peston till någon god pasta eller som Tina tipsade, till fina fisken. [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/04/nasselkalaset-fortsatter/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/04/picki_IMG_0824.jpg

[2] idag i radion där jag gör nässelpesto: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=323&grupp=13072

[3] nässelpesto: http://www.pickipicki.se/2011/04/nasselrisotto-och-nasselpesto/

[4] Anna lagar frasiga nässelpiroger: http://skafferiet.taffel.se/2011/04/17/frasiga-nasselpiroger-med-ramslok-feta-och-kanel/

[5] Johanna kokar nässelsoppa med ost och gräslök: http://ansibecki.blogspot.com/2011/04/nasselsoppa-med-ost-och-graslok.html

[6] : http://taffel.se/recept/nasselslungad-farskpotatis

Copyright © 2008-2009 pickipicki