- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Prinsessan på (kik)ärten!

Posted By tina On 14 november 2011 @ 22:37 In kikärtor,snacks | 19 Comments

De här evighetslånga dagarna som aldrig tar slut, kräver ett konstant tillskott av energi. Hela min kropp skriker s-n-ä-l-l-a-s-n-ä-l-l-a-e-f-t-e-r-r-ä-t-t när jag sitter och pluggar om kvällarna, men C står med armarna i kors och säger nej och åter nej. Tack och lov har jag kommit på ett prima trick att komma runt detta, kikärtstricket! Kikärtor är förvisso inte efterrätt, men rostade och uppiffade med lite sting klassificerar de sig utan tvivel som snacks. Bäst av allt och precis som förväntat kan han inte neka mig kikärtor. Kikärtor är typ det nyttigaste på hela jorden, säger jag och spännande nutritionistblicken i honom. Sen är kvällssnackset kirrat.

Rostade kikärtor
Skölj en burk färdigkokta (eller för all del hemmakokta) kikärtor. Torka av och häll ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper eller i en teflonform, salta och krydda med valfritt starkt. Rosta mitt i ugnen i 250 grader i 20-30 minuter. Passa noga så att de inte blir brända, ruska om plåten med jämna mellanrum. De är klara när det är krispiga rätt igenom.


19 Comments (Open | Close)

19 Comments To "Prinsessan på (kik)ärten!"

#1 Comment By anna On 14 november 2011 @ 22:43

Skicka över några till Eko!

#2 Comment By Katarina On 15 november 2011 @ 02:14

Låter mycket gott! Och så är det hälsosamt också :)

#3 Comment By Lena On 15 november 2011 @ 03:05

Jättegott men passa så det inte går som det gick för mig! Jag bet av en tand! De kan ju bli lite hårda.
Jag var kikärtsfanatiker ett tag. Kokade dem själv (så klart) och frös in. Tog fram, halvtinade och saltade, och åt. Det var ”kanonis”!

#4 Comment By Fröken Dill On 15 november 2011 @ 10:22

Oj, nostalgi! Detta snacks åt vi jämt under uppväxten.

#5 Comment By sofie mumsfillibaba On 15 november 2011 @ 10:27

Smarrigt!! Näääästan som godis;)

#6 Comment By Hanna On 15 november 2011 @ 12:21

Gött att du vann den fejden! :)

#7 Comment By Vardaxlyx On 15 november 2011 @ 12:59

Rostade kikärter är ju hur goda som helst!

#8 Comment By Plommonet On 15 november 2011 @ 13:12

Nutritionistblicken kan vara ytterst scary och effektiv vid sina tillfällen (jag vet, jag har också provat). Har du provat att rosta sojabönor? Det är också ruskigt gott! :)

#9 Comment By Charlotta On 15 november 2011 @ 17:55

Men åh, jag håller med! Har lite svårt att hålla mig ibland – nästa gång ska jag tänka på det här!

#10 Comment By Ann-Louise On 15 november 2011 @ 20:57

Jag blir så glad och nöjd med mig själv när jag byter ut mitt vanliga snacksmumsande mot rostade kikärtor. Jag har även spanat in ett recept där man smaksätter dem med lönnsirap och ingefära men har inte hunnit prova det än. :)

#11 Comment By Simone On 16 november 2011 @ 11:54

Hej tina.ja skulle behöva be dig om en tjänst.
ja är finalist i ankarsrum assistant tävlingen,och skulle bli så glad om du ville rösta på mig.
skulle behöva ett par hundra röster.
ja tävlar med min jordgubbs sockerkaka,bidrag nr 8
vill du dela med dig till dina vänner så skulle ja bli mer än glad.
[1]

#12 Comment By Katja Dzepovska On 16 november 2011 @ 14:34

Inte ofta man rostar kikärtor men gott är det i alla fall.

#13 Comment By Josefina On 16 november 2011 @ 17:32

Kikärter är verkligen supergott. Krisp, krisp!

#14 Comment By Kim On 19 november 2011 @ 10:25

Jag lyckas alltid bränna mina. Alltid. Det är någon form av kikärtsförbannelse jag dragit på mig kanske. Är det för att jag inte gillade kikärtor förr i tiden?

#15 Comment By eastcoastmom On 20 november 2011 @ 21:44

Aldrig testat men låter busgott, så det ska jag prova. Kanske kanske kan få barnen att våga smaka också.

Hälsningar från Madrid

#16 Comment By tina On 21 november 2011 @ 21:47

Anna: Slut för länge sedan!

Katarina: Allt är relativt i snacksbranschen! ;-)

Lena: Oj, det låter ju bäst att slippa tandtrauman!

Fröken Dill: :-)

Sofie: Njaaae, kanske inte.

Hanna: Alltid!

Vardagslyx: Japp!

Plommonet: Haha! Nix, det har jag inte. Däremot har jag ätit mig igenom Kung Markattas sojabönssnacks-sortiment. De chokladdoppade sojabönorna går inte av för hackor, testa!

Charlotta: Gör det vetja!

Ann-Louise: Åh, låter ju ljuvligt gott!

Simone: Jordgubbssockerkaka låter ju gott, bjuder du?

Katja: Men testa, jag gillart!

Josefina: :-)

Kim: Åh nej, du får passa noga och röra om med jämna mellanrum! Det är det bästa med att rosta kikärtor just såhär års, att man får värma sig framför ugnen. :-)

Eastcoastmom: Hälsa Madrid från mig! :-D

#17 Comment By Elina On 23 november 2011 @ 19:59

Vad gott, har en massa hemkokta kikärter i frysen som jag måste göra något med annars får inte lussebullarna plats. :) Perfekt. Tack för tipset.

#18 Comment By Rebecka On 17 januari 2012 @ 21:10

Provar dessa i detta nu! Till middag åt vi falaflar, som dock blev som stekt hummus. Lite ärta på ärta kan man tycka. Men det är ju gott!

#19 Comment By tina On 18 januari 2012 @ 19:20

Rebecka: Falaflar är trixigt, testa varianten på gula ärtor, dom brukar hålla ihop på ett helt annat vis! [2]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/11/prinsessan-pa-kikarten/

URLs in this post:

[1] : http://www.facebook.com/questions/288657764501241/?qa_ref=qd

[2] : http://www.pickipicki.se/2010/01/jag-slar-ett-slag-for-svensk-falafel-pa-gula-artor/

Copyright © 2008-2009 pickipicki