- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En finsk (ätbar) kavalkad

Posted By tina On 6 december 2011 @ 14:07 In Finland,finsk mat | 10 Comments


Finfina tjärpastiller

Men vad säger vi om tjära i glassformat? Carl gillar!
Mustamakkara  (svart korv) må avskräcka somliga, men är inte så dumt ändå

Tattarmjöl?

Finland i pepparkaksformat

Finska favoriter på picki
Morotslåda
Karelska piroger med äggsmör [1]
Vik en finsk julstjärna [2]
Vaddå gnisselost? [3]
Mormors rieska [4]


10 Comments (Open | Close)

10 Comments To "En finsk (ätbar) kavalkad"

#1 Comment By Katarina On 6 december 2011 @ 14:17

Kära Finland, med så mycket gott och också mindre gott i matväg :) Terva pastillerna gillar jag!

#2 Comment By Mats On 6 december 2011 @ 15:55

Mera matkultur direkt från presidenten :)
[5]

#3 Comment By tina On 6 december 2011 @ 18:21

Katarina: Jag med! Glassen kan jag vara utan!

Mats: Oj, det var ingen dålig bjudning! Presidenten hon kan!

#4 Comment By Kim On 6 december 2011 @ 21:16

Mycket oupptäckta marker för mig märker jag. Det kanske får bli Finland nästa resa?

#5 Comment By @Receptomaten On 6 december 2011 @ 22:17

Fint inlägg dagen till ära! =) Själv har jag firat med morotslåda och karelskstek mod. vardagsenkel.

Moi mukulat!

#6 Comment By Jeanette On 7 december 2011 @ 06:47

Är det månne politiskt korrekt att kalla det tattarmjöl? :) Fastän jag går förbi mjölhyllan varje dag har jag inte kommit på hur man kan använda det, kanske du kan ge förslag?

#7 Comment By Hanna On 7 december 2011 @ 14:31

Fint! Och sjukt roligt med tattarmjöl… :)

#8 Comment By tina On 7 december 2011 @ 19:06

Kim: Ja! Helsingfors är fin stad, säg till om du behöver finska tips vetja!

Receptomaten: Åh vad gott! <3

Jeanette: Bovete heter tattari från finska. På den svenska översättningen har det stått tattarmjöl på paketen, fram tills ganska nyligen. På bovete kan man göra prima franska galetter! Typ såhär, fast fylla med precis vad man vill: [6]

Hanna: :-)

#9 Comment By Charlotta On 7 december 2011 @ 22:44

Grattis, Finland!

#10 Pingback By Hurra för Finland! | pickipicki On 6 december 2012 @ 08:02

[...] finska favoriter Här Publicerad i Finland, finsk mat | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/12/en-finsk-atbar-kavalkad/

URLs in this post:

[1] Karelska piroger med äggsmör: http://www.pickipicki.se/2011/09/ett-vykort-fran-helsingfors-flygplats/

[2] Vik en finsk julstjärna: http://www.pickipicki.se/2008/12/hurra-for-finland/

[3] Vaddå gnisselost?: http://www.pickipicki.se/2008/11/gnisselost-och-hjortronsylt/

[4] Mormors rieska: http://www.pickipicki.se/2008/08/mormors-rieska/

[5] : http://www.tpk.fi/public/default.aspx?contentid=235531&culture=sv-FI

[6] : http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/05/galetter-med-rotselleri-zucchini.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki