- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ett stycke saffranspodcast

Posted By tina On 2 december 2012 @ 14:16 In podcast,podcasten,saffran | 7 Comments

Stoppa pressarna! Nu kan man fira första advent genom att lyssna på ett stycke saffranspodcast. Som ett litet smakprov så avhandlas allt mellan saffransodling på Gotland till dödlig dos saffran och hur det fuskas med denna världens dyraste krydda. Däremellan ryms också en hel del tips på vilka saffransrecept vi gillar allra mest. Till exempel får man inte missa det här med att marinera saffran som Johan lärt oss. I bullreceptet som länkas nedan har saffranen marinerats en halvtimme. Burken på bilden ovan ska stå ett år. Världens godaste lussebullar 2013? Avsnittet återfinns här [1] (alternativt här [2] för den som inte amvänder iTunes). Glad första advent vetja!

Marinera saffran
Blanda 1 g saffran med 1 msk råsocker och 2 msk rom eller konjak i en liten burk. Låt stå, ju längre desto bättre.

Saffransinspiration
Långjästa lussebullar [3]
Saffransscones [4]
Saffransbiscotti [5]
Johans saffranskola [6]
Saffranspannacotta [7]
Ris på persiskt vis [8]
Fisksoppa med saffran [9]


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Ett stycke saffranspodcast"

#1 Comment By Ann-Louise On 2 december 2012 @ 17:23

God damn vad jag blev sugen på dina saffransscones. Och biscottis!

#2 Comment By Tant Gul On 2 december 2012 @ 17:40

Tack för tipsen! hoppas du har en skön söndag och advent.

#3 Comment By Nina On 2 december 2012 @ 19:44

Å, vad nice för ett saffransfreak som jag! Jag har börjat lyssna på era gamla podcasts på senaste tiden. perfekt att ha i lurarna när jag tränar så att det blir lite roligare, haha!

#4 Comment By Hanna On 2 december 2012 @ 21:58

Vilken liten skatt till nästa år!

#5 Comment By tina On 2 december 2012 @ 23:02

Ann-Louise: Och jag som just kom att tänka på/längta efter dina lunchpannkakor med smak av saffran. Till er andra, testa dessa: [10]

Tant Gul: Och en fin advent till dig!

Nina: Gött, då får vi försöka hålla träningstempo i fortsättningen när vi pratar. Så att vi inte sinkar dig menar jag. :-)

Hanna: Hoppas och tror det!

#6 Comment By Marie On 5 december 2012 @ 10:42

Okej, det här låter verkligen helt fantastiskt. Saffran är så vackert på alla sätt.

#7 Comment By tina On 5 december 2012 @ 23:13

Marie: Ja! Ett gult trolleripulver!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/12/ett-stycke-saffranspodcast/

URLs in this post:

[1] här: https://itunes.apple.com/se/podcast/picki-matgeek-och-poden/id566892039

[2] här: http://pickimatgeekochpoden.matgeek.se/feed/atom/

[3] Långjästa lussebullar: http://www.pickipicki.se/2012/11/psst/

[4] Saffransscones: http://kalender2009.pickipicki.se/2009/12/05/lucka-5-saffransscones/

[5] Saffransbiscotti: http://kalender2009.pickipicki.se/2009/12/04/lucka-04-saffransskorpor/

[6] Johans saffranskola: http://matgeek.se/2011/12/19/saffranskola/

[7] Saffranspannacotta: http://matgeek.se/2009/05/11/saffranspannacotta-med-tranbarsgele/

[8] Ris på persiskt vis: http://www.pickipicki.se/2012/04/en-persisk-kock-i-det-roda-koket/

[9] Fisksoppa med saffran: http://www.pickipicki.se/2011/11/ta-tre-betala-for-en/

[10] : http://www.pickipicki.se/2012/09/helglunch-hemma/

Copyright © 2008-2009 pickipicki