- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ett riktigt recept!

Posted By tina On 27 februari 2013 @ 18:01 In pickipicki | 25 Comments

Det låg en tät vitlöksdimma i lägenheten när jag kom hem igår kväll. Carl försvarade sig med att han kommit över ett r-i-k-t-i-g-t recept på chivapchichi (som också stavas ćevapčići eller tjillivippare, det beror lite på var man lägger ribban). Receptet med bosniska anor gjorde att korvhornet åkte fram, liksom lepinabröd istället för pita, gul lök istället för röd och så vidare. Gott blev det såklart, skriv upp dessa på nästa veckas middagsmeny. Och för att komma i fin chivapchichi-stämning så rekommenderar jag alla att läsa kommentarerna i det här inlägget [1], det måste fortfarande var matbloggarhistoriens märkligaste och roligaste kommentarsfält.

Chivapchichi
500 g nötfärs
200 g lammfäs
2 pressade vitlöksklyftor
o,5 riven gul lök
3 msk bubbelvatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda samtliga ingredienser till en slät smet. Kör färssmeten genom ett korvhorn för att forma en korv, knipsa av i decimeterlånga bitar och stek i knappt 10 min. Fyll lepina (eller pitabröd) med chivapchichi, sallad, fint skuren gul lök, ajvar relish och yoghurt.


25 Comments (Open | Close)

25 Comments To "Ett riktigt recept!"

#1 Comment By Moma On 27 februari 2013 @ 21:01

Haha, jag vart lite orolig att du hade behövt stänga av kommentarsfunktionen på det här inlägget :-) Det ser väldigt gott ut, och jag har ju inte tröttnat på mat i bröd än så det här ska jag göra snart!

#2 Comment By Sara på Vardag.nu On 27 februari 2013 @ 21:06

Vad gott! Klurigt med korvhornet, jag får forma manuellt istället ;) Tack för inspirationen!

#3 Comment By tina On 27 februari 2013 @ 22:02

Moma: :-)

Sara: Det funkar finfint det med såklart: [2] Lika goda, inte lika jämna i formen, och garanterat mindre disk. ;-)

#4 Comment By Katarina On 28 februari 2013 @ 05:36

Vilket ljuvligt, stort bröd :)

#5 Comment By tina On 28 februari 2013 @ 05:38

Katarina; Ja, det var verkligen gigantiskt!

#6 Comment By Beata On 28 februari 2013 @ 06:27

Gaaah allt du gör verkar utsökt!

#7 Comment By adonym On 28 februari 2013 @ 06:56

Bra jobbat, så ska det se ut. Nästa maträtt att presenteras är ”Burek” :)

#8 Comment By Tina On 28 februari 2013 @ 07:18

Beata: :-) Men så ser du inte heller vad vi äter däremellan.

A: Tack för maten! Skicka hem fler recept, det ser jag fram emot!

#9 Comment By Elin On 28 februari 2013 @ 07:50

Jaha nu blev jag hungrig fast jag precis ätit frukost, vilken MATIG bild :)

#10 Comment By sofia On 28 februari 2013 @ 11:59

asså Lepinabröd är bland det godaaste som finns. Vore himla fint om du kundel uska fram ettrecept på det :)

#11 Comment By tina On 28 februari 2013 @ 18:27

Elin: Ja, mycket mat fick det plats i bröden, det vill jag lova. :-)

Sofia: Frågade på twitter och blev tipsade om det här receptet: [3]

#12 Comment By Mårtenssons kök On 28 februari 2013 @ 19:13

Väldigt smidigt att använda korvhornet här minsann. Och tack för länken till inlägget, vilken energi människor har att lägga ner… men är du säker egentligen nu när du skriver att receptet har bosniska anor… :):):)

#13 Comment By tina On 28 februari 2013 @ 19:18

Mårtenssons: Bombis! ;-) Nä, men det är väl som med alla ”varianter på köttebulle”, finns ett (och fler än så) recept från varje land.

#14 Comment By Josefina On 1 mars 2013 @ 01:27

Ojojoj, vilken god! Jag som tappat aptiten på mat öht pga allt hästkött och elände, känner hur jag blir riktigt hungrig igen … :)

#15 Comment By milla On 2 mars 2013 @ 16:22

Det här lät spännande:)

#16 Comment By tina On 3 mars 2013 @ 02:57

Josefina: Gött!

Milla: :-)

#17 Comment By Katarina On 4 mars 2013 @ 18:52

Jag har länge velat laga Chivapchichi (namnet låter så gött och smaken med så klart :) Korvhornet får jag skippa men resten blir kalas!

#18 Comment By Tant Gul On 4 mars 2013 @ 20:17

Oh vad min man har pratat om att vi borde göra riktig Chivapchichi någon gång. Nu tänker jag spara ner det här receptet och överraska honom med riktig Chivapchichi myycket snart. Tack!! :-)

#19 Comment By tina On 5 mars 2013 @ 08:42

Katarina: Det funkar finfint utan forvhorn, jag lovar! :-)

Tant Gul: Vad kul! :-)

#20 Comment By Christer Erngren (@nukokarjag) On 5 mars 2013 @ 20:19

Oj så gott det sr ut! och det får mig att tänka på sommar, semester och sol :)

#21 Comment By tina On 5 mars 2013 @ 20:22

Christer: Sommar, semester och sol! Du har en poäng, dom här skulle ju passa finfint på grillen! :-D

#22 Comment By Susanne On 5 mars 2013 @ 21:31

Meningen ”som också stavas ćevapčići eller tjillivippare, det beror lite på var man lägger ribban” är helt underbar! TACK för den! Den gjorde mig glad!
<3 <3

#23 Comment By tina On 5 mars 2013 @ 21:52

Susanne: Du gör mig glad! <3

#24 Comment By Isflingan On 14 januari 2014 @ 12:34

Oavsett vad man vill kalla denna maträtt så är det gott, mycket gott. Framförallt med MYCKET ajvar till :) o förresten så heter det ju ”kärt barn har många namn” ;)

#25 Comment By tina On 15 januari 2014 @ 19:27

Isflingan: Ja hurra för ajvar!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/02/ett-riktigt-recept/

URLs in this post:

[1] det här inlägget: http://www.ragazze.se/2005/12/18/cevapcici/

[2] : http://www.pickipicki.se/2011/03/stava-till-cevapcici-om-du-kan/

[3] : http://brodattbaka.blogspot.se/2011/05/lepinje.html?m=1

Copyright © 2008-2009 pickipicki