- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

De norska våfflorna

Posted By tina On 24 mars 2013 @ 19:56 In brunost,våfflor | 19 Comments

Det må vara våffeldag först imorgon, men vi firade med en söndagslunch redan idag. Sedan era tips om brunost och hallonsylt som våffelsällskap tidigare i år så har jag ju undrat om norrmännen är lika galna som det låter. Men det är nog tvärtom faktiskt, det här är tro det eller ej riktigt gott.

Våffelrecepten
Två favoriter: Johannas morotsvåfflor och farmors våffelrecept [1]
Cajsa Wargs våffelrecept från 1755 [2]


19 Comments (Open | Close)

19 Comments To "De norska våfflorna"

#1 Comment By Elin On 24 mars 2013 @ 20:32

Det ser spännande ut, även om jag är lite skeptisk till brunost. Det verkar ha blivit nåt fel med den andra länken tyvärr, den går också till våffelfavoriterna.

#2 Comment By tina On 24 mars 2013 @ 20:35

Elin: Tack för att du uppmärksammade det, nu funkar bägge länkar!

#3 Comment By Emmy On 24 mars 2013 @ 21:03

Ha ha… Jag vet inte om jag tror dig ;-) Jag borde verkligen testa.

#4 Comment By Helena mitt i smeten On 24 mars 2013 @ 22:21

Spännande!

#5 Comment By tina On 25 mars 2013 @ 08:45

Emmy: Haha, ja det borde du!

Helena: :-)

#6 Comment By Elinor – Dietist om barnmat On 25 mars 2013 @ 15:00

Jaa det är vansinnigt gott och säljs på vartenda cafè här i Bodø. Jag firar med en våffla på fler dagar än våffeldagen.

#7 Comment By tina On 25 mars 2013 @ 20:06

Elinor: Åh, nygräddade våfflor är ju bland det godaste man kan caféfika. Brunost eller ej. :-)

#8 Comment By Sara på Vardag.nu On 25 mars 2013 @ 20:26

Inte en endaste ledsen eller glad våffla har jag ätit idag… Skämme på det.
Brunast, är det som ost eller mer som mesost ungefär?

#9 Comment By Sara på Vardag.nu On 25 mars 2013 @ 20:27

Äh, brunost menar jag såklart.

#10 Comment By tina On 25 mars 2013 @ 20:29

Sara: Mesost i Sverige är ofta gjorde på vassle från komjölk alternativt hälften vassle från ko och hälften vassle från get. Den norska brunosten är gjord på vassle från get enbart och smakar därför lite mer getost och är inte lika söt.

#11 Comment By Rebecca On 27 mars 2013 @ 00:15

mums så gott!

#12 Comment By tina On 27 mars 2013 @ 08:12

Rebecka: Japp, våfflor är bra fint ändå!

#13 Comment By Sanna On 27 mars 2013 @ 16:25

Det låter supergott med brunost på. Det var inte igår man åt det!

#14 Comment By tina On 27 mars 2013 @ 19:26

Sanna: Men kanske imorgon? För mig var det första gången, men inte sista.

#15 Comment By Malin´s Diner On 29 mars 2013 @ 21:17

Brunost är helt nytt för mig, aldrig smakat eller knappt sett. Men när det smakar getost lockar det mig inte att testa det heller faktiskt, sorry ;-)

Kram och Glad Påsk

#16 Comment By Eleonore- Kokboksutmaningen On 31 mars 2013 @ 17:46

Sån brunost har jag inte ätit på år och dar! Minns inte om det är gott men måste prova någon gång :D

#17 Comment By tina On 1 april 2013 @ 16:30

Malin: :-) Glad pèsk!

Eleonore: Ja gòr det vetja!

#18 Comment By Maria On 2 april 2013 @ 19:27

Nämen! alltså så knasigt, kan ju omöjligt va gott?!

#19 Comment By Tina On 4 april 2013 @ 09:51

Maria: Jo, det àr sant.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/03/de-norska-vafflorna/

URLs in this post:

[1] Två favoriter: Johannas morotsvåfflor och farmors våffelrecept: http://www.pickipicki.se/2011/03/mina-tva-favoriter-bland-vaffelrecept/

[2] Cajsa Wargs våffelrecept från 1755: http://www.pickipicki.se/2012/03/vaffeldag-idag/

Copyright © 2008-2009 pickipicki