- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Dressingen som trollar med haricot verts!

Posted By tina On 2 maj 2013 @ 11:40 In bönor och liknande,dressing,grilla,grillat,sesamolja | 20 Comments

Det finns en sallad som har förföljt oss den senaste veckan, eller kanske att det är vi som har förföljt den. Sesamolja är som bekant min nya förälskelse och kan trolla med vilken mat som helst. Det hela började hursomhelst med att vi lagade Veronicas kyckling med ris på trinidad goes kina-vis (recept här [1]). Dom gröna bönorna med den dressingen, herremingud vad gott! Sen ville vi inte äta annat, men har kompromissat genom att servera salladen till allt (exklusive frukost) vi ätit sedan dess. Till exempel valborgsmiddagen med grillad flankstek och rostad sötpotatis. Och den var inte så dum den heller, men det kanske var just salladen som gjorde det? Eller sällskapet som klätt sig i klänning med pickipicki-fåglar? Svårt att veta såhär i efterhand.

Haricot verts-salladen
300 g haricots verts
färsk bladspenat eller mangold
1 msk rapsolja
1 salladslök
2 klyftor finhackad vitlök
2, 5 msk finhackad ingefära
chili efter smak

Stek vitlök, chili och ingefära lite krispigt i olja. Tillsätt spenat/mangold, salladslök och bönorna samt bönorna och stek i några min.

Dressingen
1-2 lime
1 msk ostronsås
1-2 msk sesamolja
1 msk peppar sauce (alt chili efter behag)
1 msk finhackad ingefära
svartpeppar
ev salladslök

Blanda saft från lim tillsammans med resten av ingredienserna. Pynta med fint hyvlad salladslök.

Hur man lagar valborgsmiddagen? Sallad enligt receptet ovan.

Dela sötpotatis i stora klyftor. Ringla över rapsolja, mer flingsalt än vad man kan tro och så svartpeppar. Rosta på plåt med bakplåtspapper, mitt i ugnen i 225 grader tills de är klara.

Sa jag att ni inte fick glömma salladen?

Marinera flanksteken (1 msk soja, saft från 2 lime, 0,5 finhackad gul habanero, 1 msk torkad timjan, svartpeppar) ett par timmar. Grilla på glöd under lock till finrosa inuti, ung 5-8 min per sida. Servera med rostad sötpotatis, haricot verts-salladen, bearnaisesås [2] och mangosalsa [3].


20 Comments (Open | Close)

20 Comments To "Dressingen som trollar med haricot verts!"

#1 Comment By Nässelblom & choklad On 2 maj 2013 @ 12:45

Gillar haricots verts som de är, men kanske är det dags att toppa dem med den här fantastiska dressingen. Jag gjorde också sötpotatis i ugnen på det här sättet för några dagar sedan. Visst blir det gott! Vilka fina fåglar på klänningen…..

#2 Comment By Fröken Dill On 2 maj 2013 @ 17:42

Mmm, de där asiatiska smakerna är beroendeframkallande!
Majhälsningar från fröken Dill

#3 Comment By Kim On 2 maj 2013 @ 20:29

Jag äter haricots verts högt och lågt jag. Så alla pimpningstips är välkomna!

#4 Comment By Isflingan On 3 maj 2013 @ 03:01

ah vad gott allt ser ut! men framforallt, vem e d som har en san fin klanning?! :)

#5 Comment By Sandras Matkrypin On 3 maj 2013 @ 07:37

Låter som en dressing helt i min smak :)

#6 Comment By tina On 3 maj 2013 @ 19:45

Nässelblom&choklad: Ja goda som dom är förvisso, men ännu godare såhär jag lovar.

Dillen: Ja! Majhälsningar till dig med.

Kim:Testa detta vetja!

Flingan: Sköna Helena!

Sandra: :-)

#7 Comment By Sara på Vardag.nu On 4 maj 2013 @ 10:25

Goemiddag! Sötpotatis år min nyaste kärlek som jag äter hela tiden. Ska testa din sallad med, den kanske blir nästa? :D

#8 Comment By Moma On 4 maj 2013 @ 10:53

Hahaha, ”dressing”? Det var ju en dipsås, hallå! :-)

#9 Comment By tina On 5 maj 2013 @ 08:18

Sara: Ja gör det vetja! Sötpotatis är för övrigt gott i sallader, funderar på någon sötpotatissalladsvariant snart.

Moma: Haha, det är genom misstag genierna föds, är det inte då man säger? ;-)

#10 Comment By Ansibecki On 7 maj 2013 @ 21:22

Det där måste jag prova! (fast utan kött då) :)

#11 Comment By Hanna On 8 maj 2013 @ 16:22

Gott!! Och klänningen – VILL HA! :)

#12 Comment By Revadee On 10 maj 2013 @ 13:11

Ser jättegott ut!

#13 Comment By tina On 10 maj 2013 @ 20:27

Ansibecki: Ja, gör det! :-)

Hanna: Ja, jag med, den var fantastisk!

Revadee: Vilken tur!

#14 Comment By Magnus On 12 maj 2013 @ 19:10

Hej Tina, gillar din webbplats! Jag gillar verkligen också att grilla flankstek, tycker nästan inte att det finns något bättre. Jag blev lite nyfiken på hur du skar upp den, har du märkt att det blir stor skillnad om man skär längs med fibrerna istället för över dem?

Hälsningar Magnus på alltomgrill.se

#15 Comment By tina On 12 maj 2013 @ 21:05

Magnus: :-) Den här har jag inte skurit och vet inte ärligt talat in riktigt hur det är gjort. Jag brukar skära över fibrerna och inte längs med. Hur gör du?

#16 Comment By Karin – trattoria On 13 maj 2013 @ 11:04

Åh men den dressingen! Den ska jag göra till dagens lunch!:D

#17 Comment By tina On 13 maj 2013 @ 13:16

Karin: Hurra! Det finns dom som säger att det här är en dippsås till kyckling (läs Moman), men hej, hon har bara ännu inte fattat att det här är bästa dressingen! ;-)

#18 Comment By Julia On 26 maj 2013 @ 16:37

Gudars så gott!

#19 Comment By tina On 27 maj 2013 @ 14:22

Julia: Japp!

#20 Pingback By Det som var året 2013 | pickipicki On 31 december 2013 @ 12:50

[...] Sen så kom maj och bjöd på värme… …luncherna smakade försommar… …och middagarna smakade grillat. Den tjugosjätte juni satte vi nytt personbästa när vi kom hem från skogen med [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/05/dressingen-som-trollar-med-haricot-verts/

URLs in this post:

[1] recept här: http://momaskitchen.se/2013/04/28/trini-chinese-chicken-2/

[2] bearnaisesås: http://www.pickipicki.se/2012/04/hon-som-matchar-bearnaisesasen/

[3] mangosalsa: http://www.pickipicki.se/2011/05/idag-dansar-vi-mangosalsa/

Copyright © 2008-2009 pickipicki