Hon som matchar bearnaisesåsen

den 23 april 2012, kl 09:21

- Byt om! Klä dig i något som matchar bearnaissåsen! Så lät det när jag kom hem sent en kväll förra veckan och Carl varit ansvarig för matlagningen. Man får väl lov att säga att jag lyckades helt okej va?

Carls bearnaisesås
0,5 gul lök
5 st vitpepparkorn
3 stjälkar persilja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
150 g smör
3 st äggulor
2-3 stjälkar dragon
0,5 dl persilja
1 krm salt

Reducera finhackad lök, mortlade vitpepparkorn, persilja, vitvinsvinäger och vatten till hälften i en kastrull. Sila vätskan ner i en bunke med äggulor under kraftig vispning. Ställ bunken i ett hett vattenbad och fortsätt vispa tills blandningen blir tjock. Ta av från vattenbadet och tillsätt avsvalnat smör i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaksätt såsen med finhackad dragon, persilja och salt.

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Hon som matchar bearnaisesåsen”

  1. Katarina kl 10:23, den 23 april 2012

    Ja, det blev verkligen lyckat :)

  2. Emilia kl 10:25, den 23 april 2012

    Jag är lite rädd för att göra bearnaise, men nu är det dags att sluta mesa! Bearnaise coming up!

  3. Lottzy kl 10:40, den 23 april 2012

    Absolut! Härligt att komma hem till sådanmat. Älskar bea!

  4. Matilda kl 17:30, den 23 april 2012

    Mums! Vad gott med hemlagad bearnaisesås :)
    Måste nog testa att laga egengjord någon helg.

  5. tina kl 17:52, den 23 april 2012

    Katarina: Plötsligt händer det! ;-)

    Emilia: I det här hushållet är det Carl som gör bearnaisesås, men han säger att det inte är något att vara rädd för Gott är det!

    Lottzy: Jag var hungrig som en varg, maten kunde inte ha passat bättre den här gången!

    Matilda: Ja gör det vetja!

  6. sofie mumsfillibaba kl 19:22, den 23 april 2012

    Självklart!! Lite klass får det vara på det!

  7. Camillas dagar kl 20:59, den 23 april 2012

    Det var en riktigt fin matchning. :) Själv matchar jag allt med olika nagellack, är helt galen i nagellack. :)

  8. Emmy kl 21:32, den 23 april 2012

    Det gjorde du bra. Och Carl också för den delen! Hemgjord bea kan jag nästan äta med sked :-)

  9. tina kl 21:36, den 23 april 2012

    Sofie: :-D

    Camilla: Fint! Middagsgäster med nagellack uppskattas alltid, de gör sig bra på bild. ;-)

    Emmy: Carl är en stjärna på bearnaisesås!

  10. Fröken Dill kl 15:03, den 24 april 2012

    Hemlagad bea är sååå gott! Vi har ätit frossat fint oxkött med egen bea flera helger i rad och det har fungerat som en ganska bra tröst när vädret ställer in resan till landet. Men nu ska det väl i alla fall bli dags för lite landetmys och vårmat?
    Hoppas fröken Dill

  11. tina kl 18:05, den 24 april 2012

    Fröken Dill: Ja det tycker jag, är jag bjuden? ;-)

  12. Hanna kl 09:56, den 25 april 2012

    Visst lyckades du bra! :) Och lyllo dig att komma hem till dukat bord och finfin bea.

  13. tina kl 19:38, den 25 april 2012

    Hanna: Ja, lyllos mig!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen