Köttfärsgratäng med polentatäcke

den 11 april 2012, kl 10:33

Vad det här är? En chilistark köttfärsgratäng toppad med ett snällt och lent polentatäcke med knaprig yta. Det här är också veckans hittills godaste middag, liksom det är innehållet i matlådorna vi slagits om de senaste dagarna. Jag tror nästan att jag skulle vilja säga att det är lag på att ni ska testlaga det här hemma. Äter ni inte kött, byt ut köttfärsen mot ett gäng bönor i varierande färger och former. Okej, ska vi säga så?

Köttfärsgratäng med polentatäcke
500 g nötfärs
1 msk rapsolja
1 röd chili
1 gul lök
1 paprika
1 vitlöksklyfta
700 g passerade tomater
1 tsk timjan
1-2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl fryst majs
3,5 dl polenta
1 l vatten
1 tsk salt
1 dl riven ost

Grovhacka lök och paprika. Finhacka vitlök och en hel chili. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i olja i en stekpanna. Bryn köttfärsen. Tillsätt passerade tomater och låt puttra ihop, tillsätt paprika och majs. Smaka av med kryddor. Koka upp vatten och salt. Rör ner polentan och låt stå och dra 5-10 min under lock. Häll upp köttfärsröra i en ugnsform och bred över polentan. Toppa med riven ost. Gratinera i 200 grader i 20-25 min.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen