Om sådant som inte är mat

den 19 april 2012, kl 09:29

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra. Jag är med andra ord med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj.

Skriv ut inlägg

Säg hej till min mango chutney!

den , kl 06:23



Alldeles strax kokar vi ihop en mango chutney i P4 Morgon Uppland. Inte för att samla präktighetspoäng, utan för att det är kul att visa att allt som finns att köpa på burk går att göra minst lika bra själv. Det är inte ens i närheten av svårt. Utmaningen här handlar nog om att låta bli att provsmaka slut på mangon innan den hamnar i kastrullen. Det å andra sidan är riktigt svårt.

Mango chutney
2 mogna mango
0,5 röd finhackad röd chili
1 tumme färsk finhackad ingefära
2 tsk vitvinsvinäger
3/4 dl fint råsocker
0,5 tsk gul curry
1 nypa cayenne- eller chilipeppar
1 nypa salt

Skala och tärna mangon. Lägg i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Låt småputtra och koka ihop i 20 min. Rör om ibland,
tillsätt några matskedar vatten om det behövs. Förvaras i kylskåp.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen