Säg hej till min mango chutney!

den 19 april 2012, kl 06:23



Alldeles strax kokar vi ihop en mango chutney i P4 Morgon Uppland. Inte för att samla präktighetspoäng, utan för att det är kul att visa att allt som finns att köpa på burk går att göra minst lika bra själv. Det är inte ens i närheten av svårt. Utmaningen här handlar nog om att låta bli att provsmaka slut på mangon innan den hamnar i kastrullen. Det å andra sidan är riktigt svårt.

Mango chutney
2 mogna mango
0,5 röd finhackad röd chili
1 tumme färsk finhackad ingefära
2 tsk vitvinsvinäger
3/4 dl fint råsocker
0,5 tsk gul curry
1 nypa cayenne- eller chilipeppar
1 nypa salt

Skala och tärna mangon. Lägg i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Låt småputtra och koka ihop i 20 min. Rör om ibland,
tillsätt några matskedar vatten om det behövs. Förvaras i kylskåp.

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Säg hej till min mango chutney!”

  1. anna kl 07:15, den 19 april 2012

    Den var supergod!

  2. Martina kl 07:29, den 19 april 2012

    Det där verkar ju enkelt! Det svåra är väl att hitta mogna mangos. Jag brukar köpa hem omogna och låta dom mogna hemma.

  3. tina kl 07:32, den 19 april 2012

    Anna: Vilken tur!

    Martina: Jag håller! Idag var 1 mango av 2 perfekt mogen, då blir det ingen perfekt chutney.

  4. Emilia kl 08:13, den 19 april 2012

    Det där verkar inte alls fel! Denna i sommarstugan ihop med lite grillat. Mums! Nu vill jag har sommar (synd att det nästan fortfarande är vinter hr i Finland!)!

  5. Katarina kl 08:39, den 19 april 2012

    Hej mango chutney :) Jag gillar sötman från mangon och hettan från chilin!

  6. Sonja {Dagmars Kitchen} kl 09:07, den 19 april 2012

    Åh, vad gott! Nu blev jag sugen på att testa det. Tack för tipset!

  7. Kim kl 10:30, den 19 april 2012

    Är inte alls förtjust i de man kan köpa i vanliga mataffären, men kan absolut tänka mig att göra egen! Tack för uppslaget!

  8. Chezsofia kl 14:02, den 19 april 2012

    Kul med egen mangochutney. Det ska jag definitivt prova!

  9. Carina Östlund kl 15:40, den 20 april 2012

    Låter smarrigt! Behöver man tillsätta natriumb,eller hur håller den i kylskåp?

  10. tina kl 19:15, den 20 april 2012

    Emilia: Idag kom snön här med, nu är det dags för vår tycker jag.

    Katarina: Jag med!

    Sonja: Varsegod!

    Kim: Varsågod!

    Sofia: Ja gör det vetja!

    Carina: Den håller nog rätt bra utan konserveringsmedel, jag tror den går åt tillräckligt fort! ;-)

  11. Mårtenssons kök kl 16:44, den 21 april 2012

    Hej! We will try you:)

  12. tina kl 08:45, den 22 april 2012

    Mårtenssons kök: Hurra!

  13. Fröken Dill kl 14:35, den 24 april 2012

    Mango chutney är en av mina storfavoriter, men jag har faktiskt aldrig gjort egen. Måste testa!

  14. tina kl 18:06, den 24 april 2012

    Fröken Dill: Ja det måste du!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen