Nu formtoppar vi äggen!

den 5 april 2012, kl 05:36

Jag är hemma igen och idag toppar vi ägghalvor med dillpesto respektive tapenade i P4 Morgon Uppland. Dillpesto för att dill smakar vår och tapenade för att sardellsältan till äggen är så himla god. Helst av allt hade jag velat laga tusenåriga ägg på kinesiskt vis, men jag hade varken lera, lut eller halm hemma i skafferiet. Nästa gång jag har rätt material tillgängligt så kommer det bli av.

Dillpesto
3/4 dl skållad sötmandel
3/4 dl rapsolja
1 kruka dill
1 krm salt
knappt 0,5 dl riven hårdost
1 tsk pressad citron

Mixa.

Tapenade
150 g goda oliver utan kärnor
0,25 dl rapsolja
0,5 vitlöksklyfta
2 sardellfiléer

Mixa.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen