- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ägg i skärselden

Posted By tina On 29 september 2013 @ 20:00 In ägg,köttfärs,snabbt | 12 Comments

Jag tror vi alla känner igen känslan när man hungrig står i mataffären, försöker komma på lämplig middagsmat men allt är blankt (det sunda förnuftet borta och tårarna nära). Just där var jag tidigare ikväll, åtminstone nästan. Hur jag än ansträngde mig så såg jag bara en endaste rätt framför ögonen, och det var den maten som jag i somras såg fladdra förbi på ett foto när en kompis visade hundratalet semesterbilder. Vi talar alltså om en maträtt som jag vare sig lagat eller ätit tidigare. Det är vid dom tillfällena jag är tacksam över att jag har vänner som svarar i telefonen, som minns vilken bild jag pratar om och som mailar ett recept på två minuter (och som aldrig en gång säger att jag måste vara lite konstig ändå). Det är dom vännerna man tackar när söndagsmiddagen blir alldeles särskilt god.

Uovo in purgatorio bolognese
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
4 dl bönor (ex edamame och stora vita)
1 knapp tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk socker
0,5 msk vinäger
4 ägg
1 dl riven parmesanost
1 näve färsk basilika

Hacka lök och vitlök, stek mjuk på låg värme i en stekpanna med olja. Vrid upp värmen och bryn köttfärsen, salta och peppra. Tillsätt krossade tomater, socker och vinäger, låt puttra ihop. Smaka av med mer salt och peppar efter behag. Tillsätt bönor, knäck över ägg och låt puttra tills äggvitan stelnat. Dra över några drag med svartpeppar och strö över riven parmesan. Toppa med färsk basilika vid servering. Serveras med ljust bröd att doppa i såsen.


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "Ägg i skärselden"

#1 Comment By Sandras Matkrypin On 30 september 2013 @ 07:19

Vilken spännande rätt! Det låter väldigt gott och något jag absolut vill testa :)

#2 Comment By Annelie i Geneve On 30 september 2013 @ 08:52

Oj, det måste jag ju testa! Och så lite disk det blir – pojkvännen kommer bli lyrisk.

#3 Comment By tina On 30 september 2013 @ 08:58

Sandra: Ja gör det vetja!

Annelie: Haha ja, och snabblagat därtill.

#4 Comment By mamman On 30 september 2013 @ 09:44

Du har fyllt år!

#5 Comment By Tina On 30 september 2013 @ 10:33

Mamman: ?

#6 Comment By Gustav On 30 september 2013 @ 12:41

Ääer det inte dags att sätta glöggen snart?!

….pickipicka hål i plastfolien osv!

#7 Comment By tina On 30 september 2013 @ 14:32

Gustav: :-) Så sant, det är hög tid att påminna om glöggstart. Den 15:e oktober är sista dag om glöggen ska få stå 6 veckor till första advent. Själv tjuvstartade vi i redan i våras för att vår glögg skulle få möjlighet att lagras ett halvår: [1]

#8 Comment By Fröken Dill On 2 oktober 2013 @ 03:54

Bra idé! Låter supergott och måste ju dessutom vara den perfekta resträtten.

#9 Comment By Hanna On 2 oktober 2013 @ 11:21

Så himla gott! Har gjort den med enchiladarester och utan köttfärs med, perfekt man-tager-vad-man-haver-mat!

#10 Comment By tina On 3 oktober 2013 @ 22:47

Fröken Dill: Så sant, så sant!

Hanna: :-)

#11 Comment By Mårtenssons kök On 7 oktober 2013 @ 16:46

Gott, gott och något vi absolut måste göra igen, de där äggen har så brått att stelna och det gick på tok för snabbt för vår del:)

#12 Comment By tina On 7 oktober 2013 @ 18:09

Mårtenssons: Hehe, måste vara dom skånska äggen. Här stod vi två och hängde över stekpannan i väntan på kan-inte-äggen-bli-klara-någon-gång! :-D


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/09/agg-i-skarselden/

URLs in this post:

[1] : http://www.pickipicki.se/2013/04/nu-skalar-vi-i-glogg/

Copyright © 2008-2009 pickipicki