- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vad vi lagade i radion imorse?

Posted By tina On 3 juli 2014 @ 10:00 In avokado,snabbt | 6 Comments

Ibland behöver man påminna sig om hur lite tid det kan ta att laga mat, det här är fint exempel på en sådan rätt. Från det att spaghettin läggs i det kokande vattnet så hinner man röra ihop andra halvan av maten och diska innan pastaklockan piper. Finhacka persilja, basilika, chili och vitlök. Rör ner i en bunke tillsammans med avokado, olivolja och riven parmesanost. Sen kostar man på sig en minut där man rör ner avokadoblandningen i spaghettikastrullen tills man har en grön och krämig pastarätt. Middag på 10 minuter med andra ord. Den som tror att jag bluffar får sätta klockan och testa ikväll.

Den finska avokadopastan
2 portioner spaghetti
1 vitlöksklyfta
0,5-1 röd chili
1 citron
2-3 mogna avokado
flingsalt
0,5 dl olivolja
en rejäl näve basilika
en rejäl näve bladpersilja
1 dl kokvatten
60 g finriven parmesanost

Koka pastan al dente. Blanda under tiden i en skål: finhackad chili, finhackad vitlök, skal och 1 tsk saft från citronen, olivolja, finfinhackad persilja och basilika samt avokado skuren i bitar. Mosa ihop till en röra och tillsätt därefter riven ost samt kokvatten. Smaka av med salt. När pastan är klar, häll av vattnet och rör därefter ner avokadobladningen i pastan. Servera direkt.

Vad som är den finska ingrediensen egentligen?
Svaret på den frågan hittar du här [1].


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Vad vi lagade i radion imorse?"

#1 Comment By lovisa On 3 juli 2014 @ 13:42

haha, så himla kul att jag la upp ett väldigt väldigt likt recept bara för ett par timmar sedan! :D titta: [2]

tack för en finfin blogg!

#2 Comment By À Table! On 6 juli 2014 @ 17:16

Åh vad det ser gott ut. Förutom att jag på sommaren ofta kommer in i någon sorts ”sill och potatis”-mode så blir jag också alltid så sugen på lätta italienska pastarätter med bra al dente i pastan. Själv har jag just upptäckt ett härligt gelatorecept lagom i tid tills sommaren börjat ta fart.

#3 Comment By Isflingan On 9 juli 2014 @ 19:11

Bästa rätten när man har bråttom, men ändå vill ha god o mättande mat. Använder man färsk pasta tar d t.o.m mindre än 10min. D kan man kalla snabbmat :)

#4 Comment By tina On 9 juli 2014 @ 20:38

Lovisa: Tack själv, och hurra för lat sommarmat!

À table: Åh gelato, väck inte den italienlängtan som sover.

Isflingan: Haha, smart där!

#5 Trackback By Professional Notary On 2 augusti 2014 @ 07:25

Professional Notary…

Vad vi lagade i radion imorse? | pickipicki…

#6 Trackback By Party Bus Rental On 4 augusti 2014 @ 04:50

Party Bus Rental…

Vad vi lagade i radion imorse? | pickipicki…


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2014/07/vad-vi-lagade-i-radion-imorse/

URLs in this post:

[1] Svaret på den frågan hittar du här: http://www.pickipicki.se/2013/06/receptet-som-tog-baten-over-sjon/

[2] : http://polichinelle.se/2014/july/che-lestate-alla-mia-punta-della-lingua-italiana-2.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki