- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ett stort grattis vetja!

Posted By tina On 6 december 2010 @ 12:06 In Finland,finsk mat | 16 Comments



Idag är det Finlands självständighetsdag. Därför slår jag på stort, rotar runt i mitt finska arkiv här på picki och bjuder på ett smakprov av finska delikatesser. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Med smak av Suomi
Karelska piroger med äggsmör [1]
Gör din egen viili [2]
Vaddå gnisselost? [3]
Morotslåda till jul [4]
Vik ihop en finsk julstjärna [5]


Karelska piroger med äggsmör

Morotslåda


Finska julstjärnor


16 Comments (Open | Close)

16 Comments To "Ett stort grattis vetja!"

#1 Comment By Hanna On 6 december 2010 @ 15:40

Riktigt snygga julstjärnor. Grattis Finland!

#2 Comment By Tara On 6 december 2010 @ 17:16

En av de få sakerna jag skulle sakna om jag flyttade från Finland är karelskapiroger:D

#3 Comment By Josefina On 6 december 2010 @ 17:37

grattis på dagen, finland och tina!

#4 Comment By mamman On 6 december 2010 @ 18:28

Hej !
Har just tänt två blå vita ljus i fönstret, dagen till ära!

#5 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 6 december 2010 @ 20:58

Karelska piroger har jag inte ätit på så många år, men det är himla gott

#6 Comment By anna On 6 december 2010 @ 21:55

Jag tände ljus i fönstret och har ätit en viili till kvällsläsningen :)

#7 Comment By kamila Engström On 6 december 2010 @ 22:00

Vilka läckra snurror du gjort. En utmaning för mig som inte är så bra på pillgöra.
Jag bakade en fikon och chokldpaj som jag kan rekommendera.

[6]

#8 Comment By tina On 6 december 2010 @ 22:14

Hanna: Det är faktiskt inte så trixigt alls att vika ihop stjärnorna!

Tara; Det kan jag tänka mig. :-)

Josefina: :-D

Mamman: Jag med! :-)

Linda: Ja, favoriten.

Anna: Viili, lyllos dig!

Kamila: Tack för tips, ska spanas in!

#9 Comment By AMANDAFOTO On 6 december 2010 @ 22:43

Karelska piroger med äggsmör är så Sjukt gott :)

#10 Comment By Megan On 6 december 2010 @ 22:54

Tack och lov så finns det någon som firar Finland bättre än vad jag gör idag. I alla fall matmässigt!

#11 Comment By Yasemin On 6 december 2010 @ 22:56

Hip hip hurra! Grattis till Finland. Många fina saker. Jag gillade nog stjärnorna bäst dock. :)

#12 Comment By tina On 6 december 2010 @ 23:02

Amanda: Mmm… :-)

Megan: Du får kompensera med lite finsk mat en annan dag, helt enkelt! :-)

Yasemin: :-D

#13 Comment By Filippa H. On 7 december 2010 @ 11:19

Härlig blandning, må jag säga! :)
Vad är det översta för något, det på de färgglada tallrikarna?

#14 Comment By tina On 7 december 2010 @ 12:00

Filippa: Juustoleipä på finska, eller gnisselost som jag och min syster sa när vi var små. :-) [3]

#15 Comment By Malin On 10 december 2010 @ 21:11

Ååååh… bondost med hjortronsylt är såå gott!

#16 Comment By tina On 10 december 2010 @ 21:33

Malin: Ja! Men bondost har jag aldrig hört att det heter. Är det finlandssvenska tro?


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/12/ett-stort-grattis-vetja/

URLs in this post:

[1] Karelska piroger med äggsmör: http://www.pickipicki.se/2007/10/karelsk-pirog-karjalan-pirakka/

[2] Gör din egen viili: http://www.pickipicki.se/2008/10/viilifabriken-trollar-fram-en-filbunke/

[3] Vaddå gnisselost?: http://www.pickipicki.se/2008/11/gnisselost-och-hjortronsylt/

[4] Morotslåda till jul: http://www.pickipicki.se/2008/12/far-det-lov-att-vara-lite-finsk-morotslada/

[5] Vik ihop en finsk julstjärna: http://www.pickipicki.se/2008/12/hurra-for-finland/

[6] : http://www.ovanligtgott.se/2010/12/italienst-choklad-och-fikonpaj.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki