- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Ett stort grattis vetja!
Posted By tina On 6 december 2010 @ 12:06 In Finland,finsk mat | 16 Comments
Idag är det Finlands självständighetsdag. Därför slår jag på stort, rotar runt i mitt finska arkiv här på picki och bjuder på ett smakprov av finska delikatesser. Hyvää itsenäisyyspäivää!
Med smak av Suomi
Karelska piroger med äggsmör [1]
Gör din egen viili [2]
Vaddå gnisselost? [3]
Morotslåda till jul [4]
Vik ihop en finsk julstjärna [5]
Karelska piroger med äggsmör
Morotslåda
Finska julstjärnor
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/12/ett-stort-grattis-vetja/
URLs in this post:
[1] Karelska piroger med äggsmör: http://www.pickipicki.se/2007/10/karelsk-pirog-karjalan-pirakka/
[2] Gör din egen viili: http://www.pickipicki.se/2008/10/viilifabriken-trollar-fram-en-filbunke/
[3] Vaddå gnisselost?: http://www.pickipicki.se/2008/11/gnisselost-och-hjortronsylt/
[4] Morotslåda till jul: http://www.pickipicki.se/2008/12/far-det-lov-att-vara-lite-finsk-morotslada/
[5] Vik ihop en finsk julstjärna: http://www.pickipicki.se/2008/12/hurra-for-finland/
[6] : http://www.ovanligtgott.se/2010/12/italienst-choklad-och-fikonpaj.html
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
16 Comments To "Ett stort grattis vetja!"
#1 Comment By Hanna On 6 december 2010 @ 15:40
Riktigt snygga julstjärnor. Grattis Finland!
#2 Comment By Tara On 6 december 2010 @ 17:16
En av de få sakerna jag skulle sakna om jag flyttade från Finland är karelskapiroger:D
#3 Comment By Josefina On 6 december 2010 @ 17:37
grattis på dagen, finland och tina!
#4 Comment By mamman On 6 december 2010 @ 18:28
Hej !
Har just tänt två blå vita ljus i fönstret, dagen till ära!
#5 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 6 december 2010 @ 20:58
Karelska piroger har jag inte ätit på så många år, men det är himla gott
#6 Comment By anna On 6 december 2010 @ 21:55
Jag tände ljus i fönstret och har ätit en viili till kvällsläsningen :)
#7 Comment By kamila Engström On 6 december 2010 @ 22:00
Vilka läckra snurror du gjort. En utmaning för mig som inte är så bra på pillgöra.
Jag bakade en fikon och chokldpaj som jag kan rekommendera.
[6]
#8 Comment By tina On 6 december 2010 @ 22:14
Hanna: Det är faktiskt inte så trixigt alls att vika ihop stjärnorna!
Tara; Det kan jag tänka mig. :-)
Josefina: :-D
Mamman: Jag med! :-)
Linda: Ja, favoriten.
Anna: Viili, lyllos dig!
Kamila: Tack för tips, ska spanas in!
#9 Comment By AMANDAFOTO On 6 december 2010 @ 22:43
Karelska piroger med äggsmör är så Sjukt gott :)
#10 Comment By Megan On 6 december 2010 @ 22:54
Tack och lov så finns det någon som firar Finland bättre än vad jag gör idag. I alla fall matmässigt!
#11 Comment By Yasemin On 6 december 2010 @ 22:56
Hip hip hurra! Grattis till Finland. Många fina saker. Jag gillade nog stjärnorna bäst dock. :)
#12 Comment By tina On 6 december 2010 @ 23:02
Amanda: Mmm… :-)
Megan: Du får kompensera med lite finsk mat en annan dag, helt enkelt! :-)
Yasemin: :-D
#13 Comment By Filippa H. On 7 december 2010 @ 11:19
Härlig blandning, må jag säga! :)
Vad är det översta för något, det på de färgglada tallrikarna?
#14 Comment By tina On 7 december 2010 @ 12:00
Filippa: Juustoleipä på finska, eller gnisselost som jag och min syster sa när vi var små. :-) [3]
#15 Comment By Malin On 10 december 2010 @ 21:11
Ååååh… bondost med hjortronsylt är såå gott!
#16 Comment By tina On 10 december 2010 @ 21:33
Malin: Ja! Men bondost har jag aldrig hört att det heter. Är det finlandssvenska tro?