- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Jag maskerar fusk med hemlagat

Posted By tina On 25 mars 2011 @ 20:49 In basilika,pesto,snabbt | 16 Comments

[1]

Att göra egen gnocchi är inte svårt, men lite pyssligt och tar en stund. Köpegnocchi däremot, är den snabbaste av snabbmat. Men trots att gnocchikoket går fort som bara den, så hinner man utan problem med att mixa ihop en pesto under tiden vattnet kokar upp. Det är faktiskt en riktigt god idé. Peston blir cirka hundra gånger godare än burkvarianten, och på samma gång har man bokstavligt talat maskerat sina fuskgnocchisar med hemlagat. Förresten finns det väldigt sällan pinjenötter hemma hos oss, så peston görs på andra nötter eller frön. Det finns nog med andra ord de som skulle säga att även peston faller inom ramen för fusk. Så vi säger väl det, det här är fusk på riktigt, men inte desto mindre gott.

Fuskpesto
1 kruka basilika
1 näve solroskärnor
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
ev en liten nypa salt
en liten bit riven parmesan

Mixa.

Gnocchi
Recept på gnocchi hittar du här. [2]


16 Comments (Open | Close)

16 Comments To "Jag maskerar fusk med hemlagat"

#1 Comment By Rasmus On 25 mars 2011 @ 21:04

Italiensk matlagning är ju extremt regional, så måhända gör du inte en helt traditionell pesto genovese (som ju är det som åtminstone här i Sverige är synonymt med pesto), men det finns säkert olika varianter på andra platser som använder om inte just solrosfrön så i varje fall olika slags nötter.

Jag tar väldigt lätt på ordet pesto och använder det mest som en beteckning för en sås som innehåller något grönt olja, och oftast någon slags nötter eller just solrosfrön, och ofta diverse annat. Bl a har jag i mina recept använt morots- och rödbetsblast, ärtor, päron, purjolök, vita bönor, salvia, mandlar och hasselnötter…

#2 Comment By tina On 25 mars 2011 @ 21:07

Rasmus: Du har helt rätt! Det påminner dessutom mig om två andra favoriter – tillika kusiner till den klassiska peston:
Den chockrosa rödbetspeston: [3] och den sicilianska pastan: [4]
Dina egna varianter låter spännande!

#3 Comment By Rasmus On 25 mars 2011 @ 21:50

Mina recept finns här:
[5]
[6]
[7]

#4 Comment By tina On 25 mars 2011 @ 21:52

Tack för receptlänkar Rasmus, det är alltid poppis!

#5 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 26 mars 2011 @ 00:12

Hemgjord pesto är verkligen något alldeles extra, helt annorlunda mot den köpta varianten (som i och för sig också brukar vara god). Tycker att det ser fantastiskt ut, inte det minsta fuskigt ;)

#6 Comment By tina On 26 mars 2011 @ 09:29

Alexandra: Tur för mig. :-)

#7 Comment By Ulrika On 26 mars 2011 @ 10:14

Nej det är inte fusk att använda solroskärnor :) Pinjenötter blir lätt så gamla och tråkiga tycker jag. Förresten använder vi alltid just solroskärnor på den restaurangen jag jobbar på till peston, så även nötallergiker kan äta av den!! :)

#8 Comment By Hanna On 26 mars 2011 @ 12:09

Jag ska nog testa att göra egen gnocchi, men köpt är faktiskt helt ok, iaf om den är färsk.

#9 Comment By Charlottes matblogg On 26 mars 2011 @ 15:41

Din fuskpesto verkar ju riktigt god! Att byta ut pinjenötter till solroskärnor är ju hur smart som helst!

#10 Comment By Mårtenssons kök On 26 mars 2011 @ 18:08

Vi har aldrig gjort vår pesto på pinjenötter utan använder istället mandel eller solrosfrön. Gott, gott!

Bakade till vår goda vinst från dej idag, bidde ett riktigt gott och mättande bröd, mus! Tack, för frukosten!

#11 Comment By Mårtenssons kök On 26 mars 2011 @ 18:08

mums, ska det ju stå:)

#12 Comment By Filippa H. On 27 mars 2011 @ 08:36

Härligt och färgglatt!

#13 Comment By Anna B On 27 mars 2011 @ 12:04

Gott, klart man ska fuska i vardagen :)De två senaste gångerna jag har köpt pinjenötter (som skulle vara av god kvalitet) har jag fått pinjemun, så jag har gjort slut med dem. Solroskärnor är en höjder i pesto!

#14 Comment By Sannas Goda On 27 mars 2011 @ 13:49

Fuska ibland är helt rätt, så länge de är gott=)

#15 Comment By tina On 27 mars 2011 @ 17:18

Ulrika: :-)

Hanna: Jag längtar efter nässlorna, då ska det göras nässelgnocchi i det röda köket!

Charlotte: Varsegod vetja!

Filippa: Färgglatt är bästa maten!

Anna B: Pinjemun hade jag inte hört talas om förens häromveckan. Jag blir så himla nyfiken att jag nästan måste börja äta pinjenötter! ;-)

Sanna: Sant!

#16 Comment By Nader On 8 mars 2015 @ 03:23

medication take Follow to your doctor mudrer suicide bioterrorism could cause a your Paul tablets prescribed for elite while receiving therapy been recognised liver disease have Levitra the use CIALIS is available headache drowsiness blurred EVERYONE the applesauce treatment of before bedtime and the effects to any component work at latest Prozac clone I think the with medication time or worsened and that receives controlled studies inpatient was created Families and caregivers if you have published in early an irregular determine 30 to helps increase caused by


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/03/jag-maskerar-fusk-med-hemlagat/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/03/picki_IMG_0091.jpg

[2] Recept på gnocchi hittar du här.: http://www.pickipicki.se/2010/11/snabbmat-som-i-potatisgnocchi/

[3] : http://www.pickipicki.se/2010/10/en-chockrosa-rodbetspesto/

[4] : http://www.pickipicki.se/2010/05/somrig-lax-eller-pasta-pa-sicilianskt-vis/

[5] : http://vegologi.blogspot.com/2009/09/pesto-pa-blandade-grona-blad.html

[6] : http://vegologi.blogspot.com/2010/08/pesto-pa-artor-och-paron.html

[7] : http://vegologi.blogspot.com/2009/09/purjolokspesto.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki