- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ska vi byta blommor med varann?

Posted By tina On 19 maj 2012 @ 08:08 In naturen,ogräs | 14 Comments

Låt säga att jag skulle ta ogräsburken och ge mig ut på ogräsjakt, vad skulle ni tipsa mig om att fynda i naturen och vilka recept/idéer får jag inte missa? Vi kan väl göra en deal, jag påminner er om några av pickipickis bästa naturens-skafferi-tips och ni tipsar mig om era? Säg ja!

Ogräs på backen
Nässelpesto och nässelrisotto [1]
Nässelsoppa [2]
Ogräsblinier [3]
Myggmedelssnapsen [4]

Älskade träd
Tappa björksav [5]
Granskottssirap [6]
Köttbullar med granskott och enbär [7]
Himmel och fläderpannkaka [8]
Fläderbubbel [9]
En sallad med almfrön [10]
Päron i flaska [11]


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Ska vi byta blommor med varann?"

#1 Comment By Rasmus On 19 maj 2012 @ 12:50

Maskrosor förstås! Men inte enbart bladen utan även knopparna! Det här lagade jag igår: [12]

#2 Comment By Hilda On 20 maj 2012 @ 11:22

Jag läste en gång ett recept där dom gjorde maskrosplättar. Man gjorde bara en vanlig pannkakssmet, doppade maskrosknoppen i smeten och stekte den sen i syndigt mycket smör.

#3 Comment By Mårtenssons kök On 20 maj 2012 @ 19:13

Nu är det ju visserligen inte riktigt dags än men när det vankas nypon så blir det nyponmarmelad och syltade nypon för vår del i år.

#4 Comment By Lisa – Sockerrus On 20 maj 2012 @ 20:18

Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar ( [13] ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
Ha en härlig kväll!
Kram, Lisa

#5 Comment By tina On 20 maj 2012 @ 21:00

Rasmus: Du kan konsten att ta till vara på allt som växer, det är fint det! Tack för maskrostips!

Hilda: Åh, det måste jag prova!

Mårtenssons kök: Och soppa! :-)

Lisa: Kul, tack för länk!

#6 Comment By Johanna On 20 maj 2012 @ 22:09

Det är väl nu man kan börja skörda blad om man vill göra örtte. Själv funderar jag på att gå ut och plocka lite hallonblad att göra örtte av. Det sägs att hallonbladste innehåller oxytocin, vilket kan hjälpa till att få igång en (efterlängtad) förlossning.

#7 Comment By tina On 20 maj 2012 @ 22:22

Johanna: :-) Eller kanske göra som sist, fylla magen med så mycket grillat att en bebis helt enkelt inte får plats? [14] Mitt datum har ju passerat för länge sedan, 22:a kanske vore något? Kram

#8 Comment By Elina On 21 maj 2012 @ 06:01

I Majas klimatmat tipsar hon om bröd med nässlor i. Sedan kan du även stuva nässlor på samma sätt som man kan stuva spenat. Just nu plockar jag tusensköna och violer och dekorerar mina sallader med.

#9 Comment By Skullalundanna On 21 maj 2012 @ 13:42

Varför inte bli vän (eller åtmnstone äta upp) den hatade kirskålen:

[15]

#10 Comment By tina On 21 maj 2012 @ 22:12

Elina: Tusensköna och violer i salladen låter för fint för att vara sant!

Skullalundanna: :-) Tack för receptlänk!

#11 Comment By Rasmus On 21 maj 2012 @ 23:14

Löktrav är en annan av mina favoriter. Den växer ofta i stora klungor lite här och där. Smaken är lite lök- och vitlöksaktig och riktig god. Den är perfekt att använda i sallader eller göra pesto eller vinägrett på, som här: [16]

#12 Comment By tina On 21 maj 2012 @ 23:25

Löktrav har jag aldrig hört talas om tidigare, vad spännande!

#13 Comment By Rasmus On 22 maj 2012 @ 12:46

Tina, du har säkert sett löktrav många gånger utan att veta vad det är. Den är väldigt vanlig. Här är lite mer info: [17]

#14 Comment By tina On 23 maj 2012 @ 08:05

Rasmus: Känner inte igen på rak arm, men ska börja hålla utkik! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/05/ska-vi-byta-blommor-med-varann/

URLs in this post:

[1] Nässelpesto och nässelrisotto: http://www.pickipicki.se/2011/04/nasselrisotto-och-nasselpesto/

[2] Nässelsoppa: http://www.pickipicki.se/2010/05/prisa-gud-har-kommer-skatteaterbaringen/

[3] Ogräsblinier: http://www.pickipicki.se/2012/05/alskade-onskade-ogras/

[4] Myggmedelssnapsen: http://www.pickipicki.se/2011/06/det-har-ar-christer-elin-och-annika/

[5] Tappa björksav: http://www.pickipicki.se/2011/04/hur-det-gick-sen/

[6] Granskottssirap: http://www.pickipicki.se/2011/05/nu-gor-vi-granskottssirap-igen/

[7] Köttbullar med granskott och enbär: http://www.pickipicki.se/2011/06/kottbullar-med-granskott-och-enbar/

[8] Himmel och fläderpannkaka: http://www.pickipicki.se/2010/07/himmel-och-fladerpannkaka/

[9] Fläderbubbel: http://www.pickipicki.se/2009/08/skal-for-egentillverkad-fladerchampagne/

[10] En sallad med almfrön: http://www.pickipicki.se/2011/05/dar-det-flyger-almfron/

[11] Päron i flaska: http://www.pickipicki.se/2011/06/ett-av-sommarprojekten/

[12] : http://vegologi.blogspot.se/2012/05/pasta-med-maskrosknoppar-och-sparris.html

[13] : http://www.facebook.com/groups/289001334523696/

[14] : http://www.pickipicki.se/2009/05/ikvall-skalar-vi-i-fladersaft-pa-balkongen/

[15] : http://skullalundstunder.wordpress.com/2012/05/20/kirskalspaj/

[16] : http://vegologi.blogspot.se/2010/05/farskpotatissallad-med-rostad-paprika.html

[17] : http://www.naturochtradgard.se/atbart_i_rabatten_loktrav.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki