Traditioner är till för att hållas

den 3 oktober 2007, kl 14:35

När farmor och farfar var barnvakt åt mig och min syster när vi var små bjöds vi alltid på pickipicki när det var barnprogram framför teven. Skalade äpplen som delats i mindre bitar och som åts med tandpetare.
Dom senaste åren har jag infört pickipicki hemma hos oss. Pickipicki är det allra bästa mellanmålet och ett bra substitut för kvällssnask när man är sugen men egentligen inte vill snaska.

Pickipicki
1 äpple, allra helst ett svenskt
1 tandpetare
(kanel och kardemumma)

Skala äpplet om du vill, själv brukar jag låta bli. Dela äpplet i mindre bitar och lägg bitarna förslagsvis i favoritmuggen. Nu när jag gör pickipicki själv brukar jag pudra över kanel och stött kardemumma. Pickipicki kan bara ätas med tandpetare.

Skriv ut inlägg

18 kommentarer till “Traditioner är till för att hållas”

  1. lumumma kl 15:21, den 3 oktober 2007

    Smart! Ska jag göra ngn kväll. Kombinationen kanel/kardemumma är oslagbar, och känns sött konstigt nog. Jag brukar käka banan doppad i kanel. :)

  2. Kottemamman kl 07:39, den 4 oktober 2007

    Åh, jag som älskar kanel och kardemumma! Pickipicki har jag inte testat innan, det är nog dags nu! :)

  3. Nässelblom & choklad kl 10:38, den 4 oktober 2007

    Vad roligt att du håller fast vid pickipicki. Av någon anledning blir äpplena så goda att äta i mindre bitar. Jag brukar gärna lägga fram äppelklyftor om det är film och snackskväll. Äppelklyftorna brukar vara populära, men jag har inte gjort på det ”riktiga” sättet med tandpetare. Fin bild!

  4. Frida kl 11:16, den 6 oktober 2007

    hihi, så gulligt!

  5. annalena kl 12:26, den 10 oktober 2007

    åh vilket gulligt barndomsminne att föra vidare! Själv åt mormor och jag dockpotatis med tandpetare, och direkt ur kastrullen med lite smör skulle det vara. Dockpotatis var de där pyttepyttesmå färskpotatisarna som det kan bli när man odlar själv.

  6. Fru B kl 13:53, den 11 oktober 2007

    Bra tips!

    Härlig blogg du har! Du är nu bokmärkt :)

  7. Camilla kl 10:24, den 18 december 2008

    Jag trodde pickipicki stod för att du var ”picki” som i kräsen. :)

  8. tina kl 11:36, den 18 december 2008

    Haha, picky! Det har jag aldrig tänkt på! Nej, särskilt kräsen är jag faktiskt inte. Äter i princip allt utom gröna ärtor! :P

  9. Pickipicki är vinnare av Matbloggspriset 2009!! at pickipicki kl 15:19, den 6 november 2009

    [...] om pickipicki finns här. Filed under Matbloggspriset, drömmer jag?, tävling | Skriv ut [...]

  10. Birgitta kl 17:07, den 13 februari 2010

    På 50-talet när jag var barn serverade min farmor samma
    men eftersom jag var väldigt liten så hon hyvlade äpplena!
    Mums minns jag!

  11. Vad packar du för matsäck i sportlovstider? at pickipicki kl 21:41, den 22 februari 2010

    [...] äta mat utomhus ska inte underskattas (och visst blir jag lite extra glad när fler än jag gillar pickipicki). Matsäck är för övrigt halva nöjet med utflykter såhär års och i eftermiddags pratade jag [...]

  12. pannkakspickipicki « smetan kl 13:51, den 8 maj 2010

    [...] jag tipsa om ett bra alternativ till pannkakssylt, nämligen pannkakspickipicki. Gör som vanlig pickipicki men riv äpplena istället för att tärna dem. Och ät med kniv och gaffel, tandpetare i all ära, [...]

  13. Som en post-it-lapp i augusti at pickipicki kl 22:51, den 10 augusti 2010

    [...] Med detta vill jag bara påminna er, och framförallt mig själv, om att fruktsallad inte är att underskatta. Varken som mellis eller som efterrätt. Tvärtom, det finns ingen hejd på mig när någon dukar fram fruktsallad. Med några tandpetare i så blir den dessutom snudd på kusin till pickipicki. [...]

  14. Min egna pickipicki « Lek med maten kl 20:41, den 13 augusti 2010

    [...] pickipicki är? Det kan du läsa mer om här, på en av mina favoritbloggar. Ha en go’ [...]

  15. Hanna kl 20:42, den 13 augusti 2010

    Hej Tina! Jag skrev lite om pickipicki på min blogg, hoppas du tycker det var okej. Annars får du säga ifrån så gör jag om/tar bort!

    Länken: http://lekmedmaten.wordpress.com/2010/08/13/min-egna-pickipicki/

    Ha det!

  16. tina kl 21:41, den 13 augusti 2010

    Ingen blir gladare än jag när pickipicki sprids:-)

  17. K kl 10:32, den 1 september 2010

    Om du känner dig lite mindre nyttig måste du pröva denna äppeldipp som jag lärde mig äta i USA :)

    2 dl jordnötssmör
    2 dl farinsocker
    200 g philadelphiaost eller liknande
    0,5 dl mjölk

    Mixa ihop allt till en slät smet. Skär äpplen i klyftor och dippa! Mums.

  18. tina kl 23:38, den 1 september 2010

    K: Haha, vilken röra! Ursprung Amerikat, jag är inte förvånad. Men jag har ju faktiskt en burk jordnötssmör i skafferiet som jag inte vet vad jag ska göra av! Tack för tips! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen