Kronärtskockspesto och pastasalladsvariant

den 9 mars 2009, kl 08:42

picki_img_2326

Igår hittade vi en burk kronärtskockspesto när vi storhandlade, intressant. Det lät faktiskt så spännande att vi inte kunde låta bli att inviga den redan när vi kom hem. Den var god. Kan tänka mig att vi kommer röra ner den här i en del pastasallader i sommar.

Pastasalladvariant med kronärtskockspesto
Koka pasta och häll av vattnet. Rör ner kronärtskockspesto och annat gott, som exempelvis svarta bönor, kokt ägg och skivad zucchini som stekts tillsammans med lite vitlök. Pynta med bladspenat. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Sen kan man ju göra pastasalladsvarianter på många olika vis, tack och lov för det.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Kronärtskockspesto och pastasalladsvariant”

 1. Ingela kl 09:11, den 9 mars 2009

  Jag gillar också kronärtskockspeston, men så är jag ju väldigt svag för kronärtskockor i allmänhet. Har du testat de grillade, inlagda? Hemköps egna märke är de godaste, jag har provat de flesta..;)

 2. tina kl 09:13, den 9 mars 2009

  Ingela: Nej det har jag inte (jag är kronärtskocksamatör), men det låter gott! Vad gör du med dom? Äter som dom är?

 3. Ingela kl 18:57, den 9 mars 2009

  Jag har dem i sallader och i enkla pastarätter utan sås (bara kronärtskocka ev. tonfisk – tonfisk och kronärtskocka är en ovanligt god kombo – och parmesan. Eller på tapasbrickan. Du måste testa! :)

 4. Sanna kl 21:24, den 9 mars 2009

  Kronärtskockor är något som jag håller på att lära mig att tycka om. För jag vill gilla det! Och i pestoform kan jag nog tänka mig att käka det, måste testas.

 5. tina kl 21:49, den 9 mars 2009

  Ingela: Det låter faktiskt kalasgott, jag ska prova. Hemköp, det ska jag komma ihåg! ;)

  Sanna: Pestovarianten kanske är lektion 1? :P

 6. Varm pastasallad med bondbönor at pickipicki kl 11:37, den 13 oktober 2009

  [...] recept Skördemiddag Pastasallad med kronärtskockspesto En rosa jordgubbs- och banansmoothie En rosa smacki-smacki En rosa [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen