Vad har du ätit till frukost idag?

den 7 mars 2009, kl 09:35

Det är skillnad på frukost och frukost. På vardagarna blir det oftast havregrynsgröt, visserligen inte mig emot, jag gillar gröt. På helgerna är det inte sällsynt att Carl slår till och bakar scones. Om det är för att slippa gröten, eller för att jag ber snällt är något oklart. Det är dock inte mycket som slår nybakta scones till frukost, den saken är i alla fall klar.

Berätta, vad åt du till frukost idag?

Recept på en sconesvariant finns här.

picki_img_1511
Godmorgon vardag

Godmorgon helg

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “Vad har du ätit till frukost idag?”

 1. Amelie kl 10:38, den 7 mars 2009

  Idag åt jag en omelett som jag snurrade ihop med stekt bacon och keso. Till den drack jag en stor kopp te – en riktig helgfrukost :)

 2. Johanna kl 11:36, den 7 mars 2009

  Idag lördag åt jag havregrynsgröt med skivad banan och linfrön, sen har jag filmjölk till det. Kan låta lite konstigt med fil till gröten, istället för mjölk, men jag lovar att det funkar finfint! Sen blev det två bitar sådana där stekpannescones med bregott. Nu några timmar efteråt är jag fortfarande mätt, men lite törstig…

 3. Ingela kl 12:02, den 7 mars 2009

  Idag var det lyxfrukost som gällde! Efter att ha läst ditt inlägg fick vår frukost också ett alldeles eget inlägg :)

 4. Lumumma kl 13:44, den 7 mars 2009

  Nybakta scones – håller med dig om att mkt lite slår det till frukost. Jag åt min specialare: 1 pågens lingongrova med ajvar relish, massor av gurka, 1 st sojakorv i 4 delar, grovkornig senap. Apelsinvatten. Sån är jag! :P

 5. frida kl 14:15, den 7 mars 2009

  Även här nybakta scones. Kokt ägg och en kopp grönt te till det. På vardagarna blir det dinkelgröt med kanel och russin i.

 6. Louise kl 15:04, den 7 mars 2009

  Skulle träna ganska tidigt idag och kunde ju inte gå upp hur tidigt som helst för att äta brakfrukost. Så det blev en liten kompromiss – gick upp halvtidigt och åt en ganska liten frukost för att vara jag – knäcke med avokado och kokt ägg, och lite soyghurt med lingon.
  Annars är goda, lite grövre scones, ägg och fruktsallad favoriter på helgerna. På vardagarna är det olika grötvarianter som gäller. Och alltid grönt te till. Frukost är ju dagens bästa!

 7. Carro kl 17:48, den 7 mars 2009

  Jag åt filmjölk & det tråkmüslin dom har. Också två havregryns smörgåsar , en med leverpastej & smörgåsgurka och den andra med ost .. Det blir väll typ samma sak just nu eftersom det är stående på matschemat .. Men med olika alternativ på smörgåsarna .. Hemma försöker jag variera bröd och varva med gröt, yoghurt osv

  Så tråkigt att äta samma sak jämt :p

 8. Karin kl 21:23, den 7 mars 2009

  Jag åt min vanliga vardagsfrukost… Fil med sylt och müsli och en macka med ost och skinka, till det apelsinjuice. Visserligen hemgjord müsli och hembakt bröd. Annars varierar jag med rågflingegröt ibland, mycket godare än havregryn.

  PS. Jag hittade Pickipicki för ett par veckor sen och nu är jag fast…

 9. sanna w kl 00:49, den 8 mars 2009

  oh, jag åt frukost i all hast då jag var sen till tåget som skulle ta mig till scrap- och stämpelmässan i göteborg. Men det blev i alla fall egenbakat morotsbröd med linfrö, pumpafrö och sesam. Ljuvligheter!

 10. Jennie/Kalasgott kl 00:49, den 8 mars 2009

  Älskar scones, fast det blev det inte imorse för mig del! :-)
  Utan den blev en rostad smörgås med skivat ägg och en med prästost. Till det drack jag en stoooor kopp te, mysigt! :-)

 11. Johanna kl 02:48, den 8 mars 2009

  Blev en sen frukost som bestod av amerikanska pannkakor med hallonsylt. Tur att det inte är helg jämt. ;)

 12. tina kl 09:10, den 8 mars 2009

  Alla: Oj så mycket gott ni har ätit allihopa! Så här på söndagsmorgonen blev jag plötsligt väldigt hungrig och sugen på allt från pannkaka till bacon. Just typiskt att min sconesbagare fortfarande sover!

 13. Karin kl 15:49, den 8 mars 2009

  Antingen gröt med kanel och äppelmos.
  Ellr om jag inte vill ha varm frukost så a-fil med hallon, banan, hasselnötter och all bran! :)

 14. tina kl 17:16, den 8 mars 2009

  Jag varierar faktiskt min gröt med filfrukost. Långfil, det är otippat gott!

 15. Imsa kl 22:42, den 8 mars 2009

  Helgfrukosten blev kalljästa semlor (frallor) med emmentaler och chai-te. Recept på brödet finns här: http://imsavimsa.blogspot.com/2008/11/vrldens-enklaste-brd.html

  Vardagsfrukosten är mitt ”knark” = efterugnsbitar från Oululainen med basturökt skinka och chai-te. (http://www.suomikauppa.fi/product_info.php?language=en&cPath=23_25_99&products_id=2311)

 16. tina kl 08:07, den 9 mars 2009

  Åh! Jälkiuunileipä, lyllos dig! Fast hade jag varit du så hade jag nog ätit svartbröd både till vardag och helg! ;)

 17. Karin/Rosa maränger kl 18:16, den 9 mars 2009

  Så gott det ser ut!

  Själv blir det te och macka, kanske smoothie eller yoghurt bara.

 18. carl kl 19:06, den 9 mars 2009

  Imorse åt jag yoghurt med havre i och drack en espresso, när du sov!

 19. Maria kl 19:51, den 9 mars 2009

  Jag tror jag älskar din blogg. Och mat! Nu ska jag äta scones till kvällsfika.

 20. tina kl 21:46, den 9 mars 2009

  Karin: Smoothie är lyxfrukost, och så gott!

  Carl: Nähä! Jag sover inte efter att din väckarklocka ringer och ringer och ringer! Visste däremot inte att du kokar kaffe på tidiga morgnarna, intressant! :P

  Maria: Du det var fint sagt! :D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen