Jodå, visst åt jag grönärtssoppan

den 11 december 2009, kl 23:12

Foto: Carl Fredriksson

Gröna ärtor tillhör en av få saker jag inte äter alls. Robin placerade dock grönärtssoppa på förra veckans matsedel, till min stora förfäran. Många har frågat om jag åt soppan till slut, eller om jag fuskade. Här kommer svaret: förra fredagen åt jag gröna ärtor (i soppfprmat) för första gången på 20 år! Jag skulle kunna sammanfatta det hela med att det inte gick att komma ifrån att soppan smakade gröna ärtor, och att gröna ärtor smakade precis så som jag minns dom. Men det vore lite orättvist att nöja sig med det, för i sanningens namn så åt jag soppan till matlåda dan därpå. Visserligen med en hel del pressad citronsaft och chilipeppar, men ändå, gröna ärtor åt jag.

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Jodå, visst åt jag grönärtssoppan”

 1. malin kl 23:15, den 11 december 2009

  haha bra gjort där! =P själv älskar jag grön ärtsoppa.
  smaken är ju som baken har jag hört ;)
  hoppas du får en bra kväll!

 2. tina kl 23:19, den 11 december 2009

  Malin: :-) Detsamma!

 3. Fått nog av valfläsk? at pickipicki kl 10:15, den 19 september 2010

  [...] med väl valda tillbehör; gröna ärtor, citron, ansjovis och kapris. Fantastiskt gott, särskilt de gröna ärtorna! När jag tänker efter litegrann, så tror jag att just wienerschnitzel skulle kunna kvalificera [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen