Vid vägs ände ligger Friden

den 22 juli 2010, kl 08:56

Jag är beredd att hålla med alla som tipsade om Friden på Österlen, det är ett riktigt smultronställe. Via landsvägar med mäktig utsikt över storslagna fält och med havet ständigt skymtande i bakgrunden kommer man till slut till vägs ände. Där på en gammal äppelgård ligger gårdskrogen Friden, som drivs av paret Barbro och Peter. Ryktet talar om världens godaste pizzor. Just det ska jag låta vara osagt, men nog är de vedugnsbakade pizzorna något alldeles, alldeles extra. Bakade med till stor del ekologiska ingredienser och med all säkerhet även ett uns kärlek. Sen gör den vackra omgivningen givetvis sitt till smaken, det vore fel att säga annat med utsikt över gårdens knotiga äppelträd, vedtravar och charmiga hus. Jag tror inte att Friden är ett ställe man ramlar över om man är ute och åker, däremot att många kommer tillbaka och tipsar andra om att komma hit. För vill man äta här (och det vill man) är det klokt att boka bord, åtminstone några dagar innan. Friden hyr för övrigt även ut rum i Bed&Breakfast-format, men jag skulle gissa på att vad gäller boendet så krävs desto större framförhållning, säkert minst månader.

Tips
Hitta till Friden


Peter serverar pizza på gårdens uteservering

Pizza*2

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Vid vägs ände ligger Friden”

  1. Martina kl 10:39, den 22 juli 2010

    Jag har också sett deras hemsida, ser mycket mysigt ut och om vi åker till Österlen blir det absolut ett besök!

  2. Sanna kl 12:22, den 22 juli 2010

    Ville också dit i sommar men det får nog bli en annan gång. Pizza är annars något som jag suktar var och varannan dag just nu.

  3. tina kl 19:41, den 22 juli 2010

    Martina: Bra idé!

    Sanna: :-)

  4. Linda kl 20:57, den 22 juli 2010

    åh pizzorna ser ju tokgoda ut,

  5. Anna kl 06:56, den 23 juli 2010

    ;-) Det visste jag väl. Ser fantastiskt gott ut och vilket väder!

  6. Josefina kl 09:54, den 23 juli 2010

    Ha, vad kul med en sjörövare som serverar! Jag är inne i en sjörövarperiod, så nu blir jag alldeles till mig. ;) Kram.

  7. Emma kl 11:26, den 23 juli 2010

    Tog en cykeltripp dit i veckan och – Ja, vilket mysigt ställe. Miljön var helt fantastisk och särskilt då när man serverades pizzor gjorda av Pippis pappa (slående lika i varje fall) i den avslappnade och vackra miljön. Och de två unga söderkisarna som sommarjobbar var ju bara så sköna. Om pizzorna hade serverats på ett annat ställe hade jag nog rent av tyckt att de var för dyra men med tanke på miljön är de väl värda sitt pris.

  8. tina kl 15:00, den 23 juli 2010

    Linda: Och goda det var dom!

    Anna: Ja, se Skåne! ;-)

    Josefina: Haha!

    Emma: Sjörövarfabbe! Haha, det har du ju såklart alldeles rätt i. :-)

  9. Emma kl 17:57, den 27 juli 2010

    Måste bara yppa en till kommentar om en kommentar på ämnet Friden. Det satt en amerikanska bredvid oss när vi besökte Friden och när servitören frågade vad de tyckte om pizzan sade hon på amerikanskt manér ” The italians may have invented it but the swedes perfected it”

  10. tina kl 19:05, den 27 juli 2010

    Emma: Haha, fantastiskt! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen