Pickipicki goes äppelvecka!

den 17 oktober 2010, kl 10:42

”I vilka maträtter använder ni äpple som ingrediens?” var frågan jag kastade ur mig på twitter häromkvällen. Det visade sig vara ett riktigt lyckokast. Det ramlade in både väntade och oväntade tips , allt från äppelmos till äppelomelett. Jag blev helt enkelt så inspirerad att jag på stående fot bestämde mig för en veckomatsedel med äppeltema kommande vecka. Det här ska bli kul!  Vad hade förresten du svarat på frågan?

Veckomatsedel 42

Mån Ljummen höstsallad
Tis Ugnspannkaka med äpple, bacon och timjan
Ons Final i Årets hemmakock (någon mer som ska dit?)
Tor Kycklingsoppa med äpple och curry
Fre Äppelomelett
Lör Curry Afghanistan
Sön Plommonspäckad fläskkarré


Äppelplockardagen, oktober 2010

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “Pickipicki goes äppelvecka!”

  1. sara kl 11:52, den 17 oktober 2010

    äpplen stekta i smör med lök, kokt potatis och massa grovkornig senap! mumma!

  2. Hanna kl 12:30, den 17 oktober 2010

    Ugnspannkakan låter supergod!

  3. Martin kl 15:25, den 17 oktober 2010

    …och så kör du på saftiga bröd med äpple i till frukost – så är kostcirkeln sluten…

    /Martin
    martinbakar.se

  4. Johanna kl 16:17, den 17 oktober 2010

    Haha, känns som jag har haft äppelvecka hela månaden! Och varje gång jag kommer förbi mina föräldrars hus så plockar jag ännu mer! Helt underbart! Grytor, mos, chutney, paj, torkade äpplen eller bara helt naturella. Alltid lika gott!

  5. Emma kl 16:24, den 17 oktober 2010

    Jag vill också testa att göra chutney, det har inte blivit av ännu. Tyvärr kan jag inte äta äpple som det är utan måste tillaga det..men ibland slinker det ner ett ändå. Svenska äpplen rules!

  6. charlotta kl 17:59, den 17 oktober 2010

    haha, vilken fantastiskt bild! äppelvecka låter ju himla fint, det blir det tyvärr inte någon för min del för just nu ser mitt kök ut som en av dantes helvetescirklar… – det är köksrenovering på gång!

  7. tina kl 20:17, den 17 oktober 2010

    Sara: Intressant!

    Hanna: Ja, det hoppas och tror jag med:-)

    Martin: JA! Såklart!

    Johanna: Äppelmånad toppar äppelvecka! :-)

    Emma: Hurra för svenska äpplen! Tur i oturen (för dig) att äpple är gott tillagat också.

    Charlotta: Yatzyhanden är tillbaka! Kul med köksrenovering, eller rättare sagt: kul med resultatet. Ser fram emot bildbevis!

  8. Robin kl 20:43, den 17 oktober 2010

    Låter super med ugnspannkakan!

    Kan man få recept?

  9. Karin kl 21:00, den 17 oktober 2010

    Jag är lite konservativ och använder mest äpple i pajer och kakor, möjligen i curryrätter. Och i mosform på gröt. Men jag kanske borde vidga mina vyer…

  10. tina kl 21:16, den 17 oktober 2010

    Robin: Jag har frågat Elin (på ragazze.se) som tipsade om pannkakan, lovar att återkomma!

    Karin: Ja, det borde du allt:-)

  11. Sara Andersson kl 21:17, den 17 oktober 2010

    Tärnat äpple till tacos är livsviktigt. Utan äpple är det inte alls lika gott. Dessutom har jag gärna stekt äpple till färsbiffar med sås och potatismos.

  12. frida kl 21:32, den 17 oktober 2010

    Du får börja med regelbundna mat-tema veckor såsom jag har kläd-tema veckor!

  13. tina kl 21:43, den 17 oktober 2010

    Sara: :-O Och jag som aldrig ätit tärnat äpple till tacos! Inte undra på att jag har fått stora vända-lungorna-ut-och-in-hostan!

    Frida. Mycket bra idé, den köper jag direkt. Hojta till om du har bra tips. Eller ska jag kanske haka på dina teman rakt av? Låt se, rosa mat? Lax! Rädisor! Chockrosa potatis: http://www.pickipicki.se/2010/08/att-bli-charmad-av-en-cerise-potatis/! Rödbetsallad! Och så jordgubbsglass eller rosa prinsesstårta till efterrätt! :-D Utmana mig på tema!

  14. frida kl 09:18, den 18 oktober 2010

    Jamen, du kan väl haka på rosa temat nästa vecka (och sprida rosa bandet-tänket till alla matbloggare också). ska försöka tänka ut fler teman. Kanske kan matblogg-comunitiet hänga på med förslag?

  15. Mårtenssons kök kl 20:26, den 18 oktober 2010

    Vi gör en riktigt god varm sallad med äpple, rödlök, honung, vinäger och bacon som vi äter till stekt sill/strömming. det smakar fantastiskt gott!

  16. tina kl 21:20, den 18 oktober 2010

    Frida: En rosa matvecka får det bli! Tack för inspiration! :-D

    Mårtenssons kök: Låter fantastiskt gott!

  17. tina kl 21:21, den 18 oktober 2010

    Och du Robin!

    Såhär svarade Elin på frågan om hur hon lagar ugnspannkakan: ”Det går nog på en höft beroende på hur mycket mjölk och ägg som är hemma. Jag fräser bacon först på plåten i ugnen med tärnat äpple. Sen på med smeten när baconet är ”klart” :)”

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen