Rå(sa)stekt potatis

den 25 oktober 2010, kl 13:06



Vad passar bättre in på tema rosa än just rosa potatis? Det här är inte Cerise som senast, utan Rosa Gold. Råstekt, eller rå(sa)stekt som vi säger när vi är på det fyndiga humöret!


Rå(sa)stekt potatis

Tvätta potatisen, men behåll (det rosa) skalet på. Skiva potatisen tunt. Stek i en het stekpanna i smör och olivolja, salta och peppra. När potatisen fått fin färg, flytta över till en ugnsform och låt de gå klart i ugnen, 200 grader. Gott till mycket, inte minst Biff a’la Lindström, eller pappans köttfärslimpa med parmaskinka och mozzarella.

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “Rå(sa)stekt potatis”

  1. Helena Ljunggren kl 18:33, den 25 oktober 2010

    Som vanligt ljuvliga bilder! Rå(sa)stekta potater är nog det som jag tycker allra bäst om. Så innihoppsan gott!

  2. Martina kl 19:52, den 25 oktober 2010

    Vilka vackra potatisar!

  3. Emma kl 21:56, den 25 oktober 2010

    Rågott ju!

  4. tina kl 22:08, den 25 oktober 2010

    Helena: :-D

    Martina: Jamenellerhur! Det är något särskilt snyggt med just rosa potatis!

    Emma: Japp!:-)

  5. anna kl 22:21, den 25 oktober 2010

    Söt picki är i rosa!

  6. tina kl 22:27, den 25 oktober 2010

    Anna: Det tvistas om den saken i pickihemmet. Jag tycker att det ser ut som att pickifågeln har fått ett släng av Scharlakansfeber!

  7. Ida-www.lippstick.se kl 07:19, den 26 oktober 2010

    Mmm så gott det ser ut!
    / Kram Ida-www.lippstick.se

  8. anna kl 14:21, den 26 oktober 2010

    Äh han ser bara lite gladare ut! Mera färg i höstmörkret! Tapas-tips?

  9. tina kl 14:37, den 26 oktober 2010

    Ida: :-)

    Anna: Vi har en tapasbok som du kan få låna.

  10. mamman kl 18:52, den 26 oktober 2010

    Kul med rosa pickifågel, hade missat att den hade skiftat färg!
    Pickifågeln får gärna vara rosa under rosa veckan och pickis kampanj för cancerfonden, men sedan återgå till originala blåa färgen!

  11. tina kl 19:13, den 26 oktober 2010

    Mamma: Säger hon vars favoritfärg är (picki)blå! :-D

  12. Lena kl 16:46, den 27 oktober 2010

    Jag älskar potatis i alla former och (formar) och det där är en av favoriterna att ha om tillbehör. Fast det blir rätt fett när jag gör det :).

  13. tina kl 18:41, den 27 oktober 2010

    Lena: …och alla färger, väl? :-) Jag gillar råstekt potatis som hellre är lite knaprig än flottig och mju. Därför är det lite fusk, men smidigt att låta den gå klart i ugnen!

  14. KarinW kl 21:07, den 27 oktober 2010

    Du är helt otrolig, en helt rosa vecka! Såå fint!

  15. tina kl 22:40, den 27 oktober 2010

    Karin, det var länge sen! Nu ska jag titta in hos dig och se vad du har haft för dig! :-)

  16. Ett rosa fototriss | pickipicki kl 09:44, den 2 oktober 2011

    [...] mat på pickipicki Rå(sa)stekt potatis En chockrosa rödbetspesto Klappgröt Rosa kanelbullar Brysselkex Rosa dammsugare Läsarnas bästa [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen