Johan bjuder på ett såstips!

den 3 september 2011, kl 18:56

Utöver att träffa matbloggare den där Göteborgshelgen för ett par veckor sedan, så träffade vi många andra favoriter. En sen kväll bestämde jag dejt med nutritionist-Johan framför scenen på Kungstorget. Hög ljudvolym innebär att man måste vara extra tydlig med sitt kroppsspråk. Jag hytte därför med näven åt att det var så länge sedan han mailade mig recept. Otippat effektfullt faktiskt, tre finfina recept har ramlat in i mailen sedan dess. Bland annat Lisa Lemkes bearnaisessås med yoghurt som vi testlagade ikväll. Jag kan bara instämma i att såsen är riktigt god.

Lisa Lemkes yoghurt-bearnaise
50 g smör
1 msk torkad dragon
0,5 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
0,5 tsk worcestershiresås
1,5 dl turkisk yoghurt
några droppar tabasco
salt och grovmalen svartpeppar

Lägg smör och dragon i en kastrull och smält smöret. Ställ åt sidan för att svalna något. Vispa samman senap, vinäger, worcestershiresås och yoghurt i en bunke. Vispa ner det smälta smöret i en tunn stråle. Vispa kraftigt. Smaka av med tabasco, salt och peppar.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Johan bjuder på ett såstips!”

  1. Alexandra - kärlek på tallrik kl 22:35, den 3 september 2011

    Haha, bra tips! Kanske får börja hytta med nävarna mer och se om jag också får sådär goda recept ner i min inkorg ;)

  2. Emmy kl 09:35, den 4 september 2011

    Fasen vilket bra tips! Att hytta med näven alltså. Undrar om det funkar för mig också. Frågan är bara vem jag ska hytta åt, hm. Receptet låter som det absolut skulle funka för oss!

  3. karin - trattoria kl 11:38, den 4 september 2011

    låter gott, tack för tipset :)

  4. Hanna kl 11:56, den 4 september 2011

    Hihi, skönt att det funkade! Vi tackar också, ska bli skoj att prova en annorlunda bea!

  5. tina kl 19:11, den 4 september 2011

    Alexandra: Jag tror det, fram för mer nävhyttning!

    Emmy: Kan funka på vem som helst, tror jag! :-D

    Karin: :-)

    Hanna: Ja, kul med nytt!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen