- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vad nutritionisten äter till frukost

Posted By tina On 20 november 2011 @ 20:40 In bakat | 23 Comments

[1]

När till och med farmorn skickar ett mail och frågar om bloggandet har gått i stå, är det lika bra att räcka upp handen och säga som det är. Mat- och sovklockan är satt ur spel och pickipicki har dragits med i fallet. Men, jag kan ju trösta er med att berätta att jag har ätit kärleksmums till frukost två dagar i rad, så rasar i vikt gör jag icke. Kärleksmums är för övrigt mitt favoritfika (vid närmare eftertanke är det nog enbart nybakade kanelbullar som kan ställa upp som motståndare i den matchen). Eftersom jag vågar utnämna mig själv till rutinerad kärleksmums-ätare så är jag mallig nog att bjuda på mina tre bästa knep. 1) Ju mer kaffe i glasyren desto bättre 2) Ju mer kokos som pynt desto bättre och 3) Ta ut kakan 3 min för tidigt, då blir den precis så kladdig att folk ofrånkomligen kommer att fråga dig: men-du-vad-är-det-här-för-fint-recept-egentligen?

Kärleksmums i långpanna
250 g smör
5 dl socker
5 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk

Glasyr
100 g smör
5 dl florsocker
4 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl kallt (starkt) kaffe
massor med kokosflingor

Smält smör. Vispa ägg och socker fluffigt, sila ner torra ingredienser i smeten. Rör ner smöret som fått svalna. Häll smeten i en plåt med pakplåtspapper. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 20 min (ta gärna ut kakan redan efter 17 min, så blir kakan finfint kladdig). När kakan svalnat, rör ihop glasyren. Toppa med kokosflingor.


23 Comments (Open | Close)

23 Comments To "Vad nutritionisten äter till frukost"

#1 Comment By anna On 20 november 2011 @ 21:26

Heja farmor! <3

#2 Comment By Moma On 20 november 2011 @ 21:34

Phu, då vet jag, likt Farmorn, blev jag lite orolig att du dukat under av studierna! Men nu ser jag ju att du hunnit med både bak och kalas, fint!

#3 Comment By Mårtenssons kök On 20 november 2011 @ 21:52

Jaha du, det var väl ingen dålig frukost… Tur du har en farmor som håller koll på dej:)

#4 Comment By Fröken Dill On 20 november 2011 @ 22:20

Det smaskiga bakverket brukade vi ofta baka när jag gick på fritids som barn.. Underbart gott, vilken tid som helst på dagen.

#5 Comment By Plommonet On 20 november 2011 @ 22:36

Ofta gäller devisen ju kladdigare – desto bättre! speciellt när det gäller kakor med choklad! Jag skulle göra en kladdkaka till en filmkväll förra veckan, men den blev till min besvikelse nästan fluffig. =/ För all all del god kaka… men inte riktigt som den borde ha varit! Har du något favoritrecept på kladdkaka att rekommendera? :)

#6 Comment By Tina N On 20 november 2011 @ 23:25

Härligt att se att även en hälsofreak, som Du kan äta en syndig frukost… ;)

#7 Comment By Katarina On 21 november 2011 @ 02:02

Ja, mockarutor är väldigt gott! Bra tips att ta ut kakan 3 minuter för tidigt!

#8 Comment By Katja Dzepovska On 21 november 2011 @ 10:59

Nåja, man lever ju bara en gång :-) för kärleksmums är ju bara såå gott.

#9 Comment By Hanna On 21 november 2011 @ 12:29

Hihi, ingen dålig frukost. :)

#10 Comment By Loba On 21 november 2011 @ 15:33

Choklad är bra mat! ;)

#11 Comment By The Cheap Gourmand On 21 november 2011 @ 16:46

Haha, jag skrev också alldeles nyligen om fiffi-rutor som min sambo vill kalla dem! Vilken härlig frukost =) Kan tipsa om att, om man kan och har möjlighet, blir det riktigt gott att använda sig av espressokaffe i glasyren, som ytterligare en extra kick!

/ Jessica

#12 Comment By Kim On 21 november 2011 @ 20:15

Frukost är dagens viktigaste mål sägs det ju, så varför inte äta den godaste då? En bra start på dagen!

#13 Comment By tina On 21 november 2011 @ 21:37

Anna: Heja, heja!

Moma: Ibland behöver man kompensera minuskontot med fika och kalas. :-)

Mårtenssons kök: ;-)

Fröken Dill: Sant!

Plommonet: Nä, det har jag inte. Har inte heller kommit över det ultimata receptet ännu. Det äts otippat lite kladdkaka i det här hushållet och när det väl blir av så brukar det bli olika recept. Men, jag gillar att gömma lingon i kladdkakesmeten, fint med lite syrligt mot det mäktiga. Hör av dig när du har kommit över det-bästa-kladdkake-receptet.

Tina N: Hälsofreak var länge sen, om det ens någonsin varit. :-)

Katarina: Mockarutor! Kärt barn har onekligen många namn!

Katja: Sant!

Hanna: Eller så var det just vad det var, definitionsfråga. :-)

Loba: :-D

The Cheap Gourmand: FIFFIRUTOR, hihi. Ja, ju starkare kaffe desto bättre, sant!

Kim: Inte helt dumt tänkt ändå!

#14 Comment By Carro On 22 november 2011 @ 07:47

Hej! Första gången jag kommenterar, trots trogen läsning (: Jag tänkte passa på att ställa en fråga till experten om du hinner fundera på svaret mitt i pluggandet. Det är så att jag nyligen landat i en lägenhet utan ugn och minns att ni i pickipickihemmet var i samma situation för en tid sedan. Så på tal om mockarutor som i teorin verkar vara den perfekta kakan att baka i micron eftersom man ska täcka den tråkiga ytan med världens bästa kaffeglasyr; finns det något bra sätt att översätta baktiden till microvågor? Har du någon kvalificerad gissning? Förövrigt instämmer jag heja farmor! & livet är kort – ät efterrätt först!

#15 Comment By Emmy On 22 november 2011 @ 09:47

Mina barn hade blivit överlyckliga om de fick äta frukost med dig ;-)
Jag lyckas aldrig med mina kärleksmums… Så jag ska testa dina tre knep! Eller lägga in en beställning :-)

#16 Comment By Ann-Louise On 22 november 2011 @ 10:30

Det är bara att instämma att kärleksmums är så gott! Tidigare hatade jag kokos – förutom just på kärleksmums och jag vågar faktiskt påstå att det är den som jag har att tacka för att jag numera är kokosfrälst.

#17 Comment By tina On 22 november 2011 @ 18:58

Carro: Åh, ugnslös din stackare! Vi har faktiskt ingen mikro, så jag kan dessvärre inte hjälpa dig där. Fast jag kan tipsa om loppisar, där brukar laga-mat-i-mikrovågsugnsböckerna-1-2-3-9-10 osv stå på rad, hihi. Skämt å sido så lär man sig många prima saker att göra i stekpanna. Här kommer några tips:
1) Stekpannescones: [2]
2) Quesadillas i alla möjliga varianter: [3] [4]
3) Äggakaka istället för tjockpannakaka i ugn: [5]
4) Istället för smulpaj: [6]
Lycka till som ugnslös!

Emmy: Dom är välkomna, barnen alltså, ja du med!

Ann-Louise: Kan bara instämma, kärleksmums fick mig att börja äta kokos!

#18 Comment By Enkakaiugnen On 22 november 2011 @ 19:06

Vila bra tips, de ser supergoda ut! Gjorde faktiskt precis såna här i helgen, men gjorde saffransglasyr på dem, inte helt fel :) Ska dock börja ta ut dem tidigare nu!

#19 Comment By tina On 22 november 2011 @ 21:17

En kaka i ugnen: SAFFRANSGLASYR! Jag tror jag dör vad gott!

#20 Comment By Fatih On 22 november 2011 @ 22:22

Ser ut att vara riktigt gott! :)

#21 Comment By tina On 22 november 2011 @ 22:24

Fatih: Haha, så du har hittat hit! Jag får passa mig så att inte besöksräknaren slår i taket!

#22 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 23 november 2011 @ 23:38

Tänk om jag också vore nutritionist och kunde äta sådana här underbaringar till frukost ;) Eller det kanske inte bara är reserverat för er? Måste också oooha och aaaha lite över det fina fatet du serverar på – superfint!

#23 Comment By tina On 24 november 2011 @ 20:20

Alexandra: Hehe! Iittala!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/11/vad-nutritionisten-ater-till-frukost/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/2011/11/vad-nutritionisten-ater-till-frukost/picki_img_8943/

[2] : http://www.pickipicki.se/2009/03/stekpannescones-med-kardemumma-och-kanel/

[3] : http://www.pickipicki.se/2010/12/trolla-med-julmatsrester/

[4] : http://www.pickipicki.se/2008/10/quesadillas-med-het-kikartsfyllning/

[5] : http://www.pickipicki.se/2009/11/hej-skane-det-har-gor-vi-om/

[6] : http://www.pickipicki.se/2011/10/efterratt-pa-rekordfart/

Copyright © 2008-2009 pickipicki