Trolla med julmatsrester!

den 26 december 2010, kl 14:43

Har du ätit för många knäckebrödsmackor med julskinka och senap, men har fortfarande alldeles för mycket julskinka kvar? Gör lite julquesadillas vetja!

Julquesadillas
Lägg ett lager med julost på ett tortillabröd. Lägg på tunna skivor julskinka och bred över senap efter behag. Toppa med ost och överst ytterligare ett tortillabröd. Lyft över quesadillan i en torr stekpanna på medelvärme. Låt steka någon minut på varje sida, osten ska smälta och tortillabröden ska få fin färg. Passa noga så att de inte bränns. Klipp quesadillan i ”tårtbitar” och servera dem nygräddade.

Fler tips

Pitabröd med jullovsfyllning
Tunnbrödrulle med lax och pepparrotsvisp

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Trolla med julmatsrester!”

  1. Tweets that mention Tips för den som ledsnat på julmaten redan och vill trolla lite med resterna; -- Topsy.com kl 16:08, den 26 december 2010

    [...] This post was mentioned on Twitter by Christian Nilsson. Christian Nilsson said: Gudomligt gott! RT @pickipicki: Tips för den som ledsnat på julmaten redan och vill trolla lite med resterna; http://bit.ly/i4ili5 [...]

  2. Camilla kl 17:47, den 26 december 2010

    Tack! Det ska jag fixa efter jobbet i kväll. :)

  3. Emma kl 20:42, den 26 december 2010

    Om man har lite blå/grönmögelost och fikon kan man även slänga i det..kanske ska man då ta bort senapen?! Det gjorde jag till frulle, gott!
    Havtornssorbet med bubbel kan vara en idé till nyår!

  4. Emmy kl 02:54, den 27 december 2010

    Åh, så gott nu när man börjar bli trött på skinksmörgåsarna. Mycket trevligt.

  5. Helena Ljunggren kl 09:32, den 27 december 2010

    Det där får det bli till kvällen men den sista stackars julskinkan som ligger i kylen :D

    God fortsättning!

  6. tina kl 09:59, den 27 december 2010

    Camilla: Hoppas att det smakade!

    Emma: Åh vad gott det låter, bägge tipsen alltså! :-)

    Emmy: Själv har jag knappt ätit några skinksmörgåsar i jul. Men variation är kul!

    Helena: God fortsättning, tack för ett fint matbloggsår Helena!

  7. Sandra drömkaka kl 14:45, den 27 december 2010

    Åh, vilken bra idé och perfekt nu då jag är hungrig också ;)

  8. Hanna kl 13:57, den 28 december 2010

    Grymt tips! :)

  9. tina kl 18:33, den 28 december 2010

    Sandra: Snabbare varm plockmat får man leta efter. :-)

    Hanna: Grymt som i nöff-nöff-grymt-grymt? ;-)

  10. Therese Ö kl 21:43, den 28 december 2010

    Riktigt klurigt av dig, smartmat!
    Har en julskinka i kylen som kanske kommer möta sitt öde såhär.

  11. tina kl 23:45, den 28 december 2010

    Therese: Fint det! :-)

  12. Använd rester från julmaten | Hej Mat! kl 11:22, den 26 december 2012

    [...] Öhmans Mat & Vin har en hel del blogginlägg om julrester – PickiPicki trollar med rester – Monika Ahlberg använder sig av dadlar som har blivit över – Husmorslisas 10 recept på resterna [...]

  13. Come and soon gone | Teater är mitt liv - Magnus kl 15:57, den 24 december 2013

    [...] och resten av veckan, förmodligen resten av året, är det dags att börja glufsa i sig resterna av julmaten! Det är det bästa jag vet. Det finns inget godare än [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen