Något åt julmatshållet, men i annat format

den 30 december 2009, kl 21:45

Foto: Carl

Jag bakade pitabröd häromkvällen. Finfint att ha i frysen för att plocka fram och fylla med det ena eller det andra när det är dags för utflyktsmatsäck eller oförskämt enkel hemmamat. I kväll fyllde vi pitabröden med kylskåpsrester, lite åt julmatshållet utan att för den delen smaka särskilt mycket julmat. Kalasgott helt enkelt, jag tror att jag beställer en till lunch imorgon!

Pitabröd, 10 st
25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 msk rapsolja
4 dl fullkornsvetemjöl
ungefär 5 dl vetemjöl

Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Rör ner salt och olja. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen rejält. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk (ungefär en halvtimme). Dela i tio lika stora bitar, rulla bollar och platta ut så tunt som möjligt. Låt jäsa ytterligare en halvtimme på bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i ungefär 7-8 minuter. Låt svalna under bakduk.

Jullovsfyllning

Rör ihop en sås av finhackat äpple, crème fraiche eller yoghurt och gul curry (eller riven pepparrot). Fyll pitabrödet med riven morot, finskuren rödkål, julskinka och äppelröran.

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Något åt julmatshållet, men i annat format”

  1. Trolla med julmatsrester! | pickipicki kl 14:50, den 26 december 2010

    [...] inte bränns. Klipp quesadillan i ”tårtbitar” och servera dem nygräddade. Fler tips Pitabröd med jullovsfyllning Publicerad i jul, julskinka, quesadillas, rester | Comment (0) Skriv ut [...]

  2. Lena kl 22:37, den 29 december 2010

    Inte gulcurry *ryser* men allt annat funkar. Älskar pitabröd :)

  3. tina kl 22:49, den 29 december 2010

    Lena: Haha, gulcurry kan rädda det mesta! ;-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen