Idag bjuder vi på julgodis i UNT!

den 21 december 2011, kl 09:34

En kväll i förra veckan förvandlades det röda köket till julgottfabrik. Anton, Johan och jag lagade allt från godis till efterrätt på temat jul och eftersom vi hade finfrämmande från UNT, kan den som vill läsa reportaget i tidningen idag. En del av godsakerna fastnade i pickikameran, men jag grämer mig lite över att Antons saffranspannkaka med drottningsylt och grädde inte gjorde det. Saffranspannkaka som är bland det godaste jag vet. Nåväl, jag har en plan för hur detta ska gottgöras. Hör här; idag är det jag som hänger på låset för att komma över receptet i tidningen. Innan jul är över kommer det än en gång dofta saffranspannkaka i mitt kök och som ni ska få se på bildbevis sedan, snart i en blogg nära dig.

Bilder från julgottfabriken;

Givetvis såg jag till att peta på samtliga saffranskolor för att garantera att de skulle bli mina. Johans recept på saffranskola hittar du här.
Dadlar med mascarponeost

Aldrig har så snygga tomtar skådats i det röda köket som när Johan klädde pepparkakscupcakes i tomteluvor. Jag tror att det var kvällens trumfkort. Recept på tomtecupcakes hittar du här.

Själv rostade jag pepparkaksmandlar och gömde såväl lingon som en skvätt rom i mina chokladtryfflar. Recept här respektive här.

Ännu fler recept tack
Artikeln och samtliga recept hittar du här:
Matbloggarnas bästa julgodis, UNT, 21/12 2011
Johan hittar du inne på Matgeek
Anton återfinns på Matlykka respektive Lykka

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Idag bjuder vi på julgodis i UNT!”

 1. Nässelblom & choklad kl 09:41, den 21 december 2011

  Åh, så mycket gott. Cupcakes som tomtar är ju en riktig publikfriare – så fina! Dadlarna är nog riktigt smarriga små snacks och chokladtryfflar är alltid gott! Mumsmums, får klicka vidare till artikeln och recepten! Har utmanat dig på att göra en jullista (du ser den hos mig) med favoriter på och kring julbordet. Gör det om du har tid och lust men jag gissar att du har väldigt fullt upp just nu. Känn inget tvång, du vet det är bara en sådan där blogglista som cirkulerar. Ha en riktigt fin jul! Eva

 2. Julgodis, det Röda Köket och Upsala Nya Tidning | Matgeek kl 10:39, den 21 december 2011

  [...] artikel hittar man här och ännu fler fina bilder från kvällen hittar man här [...]

 3. anna kl 12:29, den 21 december 2011

  Fint fint fint, blir sugen på muffinsarna! :)Är bara rädd att jag inte orkar baka mer nu..

 4. Kanel och vanilj kl 12:55, den 21 december 2011

  Ååååå, vad mycket fina saker, och ingen mer tid att laga/baka…

 5. Loba kl 13:11, den 21 december 2011

  Vilket härligt reportage och så mycket godsaker!
  Även jag faller pladask för de små cupcaketomtarna (och hoppas att tid finns…. :))

  Tack för inspiration.

 6. Emmy kl 13:59, den 21 december 2011

  Så mycket fint och gott ni bjuder på!

 7. Plommonet kl 16:37, den 21 december 2011

  Tina, jag läste på tidningslänken och CHOKLADDOPPAT KNÄCKEBRÖD?! Varför har jag aldrig kommit på idén, varför har du inte sagt något?! Åh gud, äpple/kardemummaknäcket i choklad… nu dog jag lite. Jag måste göra det NU! =O

 8. tina kl 14:30, den 22 december 2011

  Eva: Ska kika in hos dig. Med önskan om en fin julhelg.

  Anna: :-)

  Kanel och vanilj: Det som är prima med recepten är att en del kan nog klockas på mindre än en kvart. ;-)

  Loba: Oemotståndliga! Tack för all fin julinspiration inne hos dig. Mamman ringde häromkvällen och frågade hur hon skulle hitta till sidan-med-den-vegetariska-sillen jag tipsat om på twitter.

  Emmy: Gott var det!

  Plommonet: Hoho, har inte Charlottan bjudit dig på det? Gott är det, och sämre lär det ju knappast bli med dina finknäcke! :-D

 9. Loba kl 14:59, den 22 december 2011

  Det gör mig glad att läsa!
  Tusen tack för twittret :)

 10. tina kl 14:30, den 27 december 2011

  Loba: Men tack själv, sluta inte matblogga nu!! Sillen blev god!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen