Vi säger väl torsdag va?

den 13 december 2011, kl 19:20

Jag vet inte om vi har alldeles för roligt när vi tentapluggar, eller om det är jag som har tappat greppet litegrann. Men med fem plugghelger i rad i bagaget, kunde jag i köket ikväll inte komma på vad det var för veckodag. Jag räknade ole-dole-doff ni vet, och hamnade på torsdag. Torsdag som i soppa och pannkaka, det firades med den mest lättlagade soppan av dom alla.

Indisk linssoppa
2 dl röda linser
7 dl grönsaksbuljong
5 cm färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
2 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter
1,5 tsk svarta senapsfrön
1-2 tsk spiskummin
2 dl krossade tomater
salt och svartpeppar

Skölj linserna och koka upp dem tillsammans med vatten, buljongtärning, riven ingefära, spiskummin och gurkmeja. Låt linserna puttra på svag värme tills de börjar gå sönder, ungefär 10 minuter. Skiva vitlök och chili, fräs i lite olja tillsammans med senapsfrön. När senapsfröna börjar poppa dra bort pannan från värmen. Tillsätts tomaterna till linserna och även vitlöks- och chiliblandningen. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kort stund.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Vi säger väl torsdag va?”

 1. Alexandra - kärlek på tallrik kl 23:05, den 13 december 2011

  Mmm, jag älskar linssoppa, tack för den här smarriga versionen! Jag är också helt veckovild så här i pluggtider, enda anledningen att jag visste att det var tisdag idag var att vi hade lektioner igår, men det är ju inte alltid jättevanligt på universitetet ;) Och sopptorsdag kan man ha alla dagar i veckan ju, säger jag som också åt soppa idag ;)

 2. Katarina kl 02:06, den 14 december 2011

  Soppan låter god, helt i min smak! Ha en fin dag!

 3. Moma kl 08:51, den 14 december 2011

  Hahaha, jag såg rubriken och tänkte ”hjälp, har jag gjort det igen??”, men efter en hastig titt i almanackan kunde jag andas ut igen, det var ju bara onsdag!Din lurifax!:-)

 4. Loba kl 22:27, den 14 december 2011

  Linssoppa är rätt alla veckans dagar! :)

 5. Emmy kl 23:22, den 14 december 2011

  Perfekt! Jag har precis köpt hem nya röda linser, för att jag tycker vi äter för lite linser. Jag stod där och velade bland alla sorter, fegade ur och köpte röda som jag vet hur de smakar. Vilka föredrar du?

 6. tina kl 23:26, den 14 december 2011

  Alexandra: Skönt att man inte är ensam. :-)

  Katarina: Detsamma!

  Moma: Haha!

  Loba: Sant!

  Emmy: Jag gillar röda, för att man kan ha dom till så mycket (soppor, grytor, biffar, bollar etc), men en mustig grön linssoppa med så vitlök att tiden nästan stannar, är ju inte så dumt det heller: http://www.pickipicki.se/2009/12/en-soppa-som-raddar-noden/
  :-)

 7. Isflingan kl 20:01, den 2 maj 2017

  Idag är det iallafall tisdag så då får det kallas tisdagssoppa. Passar lika bra det även om pannkakorna då uteblir.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen