Nudelgryta och låtsasfrikadeller!

den 23 januari 2012, kl 21:27

Jag botaniserar i mitt eget receptregistret och hittar en nudelgryta med kycklingfrikadeller. Eller tja, frikadeller är det ju i egentligen mening inte eftersom de inte tillagats i själva soppan. Men, låtsasfrikadeller kan vi väl säga? Det här för övrigt en middagsrätt som är fiffig på det viset att alla tänkbara grönsaker och rotfruktsslattar som må finnas i kylskåpet är välkomna att göra låtsasfrikadellerna sällskap.

Nudelgryta med kycklingfrikadeller
Frikadeller
400 g kycklingfärs
1-2 pressade vitlöksklyftor
0,5 finhackad färsk röd chili
2-3 cm finhackad färsk ingefära
färsk persilja
Grytan
2 morötter
1 röd lök
1 paprika
en bit zucchini
en näve brysselkål
några champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 bit ingefära
1,5 msk fisksås
pressad citronsaft
salt, svartpeppar, chilikrydda
äggnudlar till 3-4 personer

Blanda alla ingredienserna till frikadellerna. Forma små frikadeller med hjälp av två skedar. Stek i lite olja tills de är genomstekta. Gör under tiden grytan. Fräs morotsstavar, rödlöksbåtar, halverad brysselkål tillsammans med ingefäran i lite olja i en gryta en stund. Tillsätt kokosmjölken och låt småputtra. Tillsätt paprika delad i mindre bitar och zucchinistavar. Smaka av mied fisksås, citronsaft, salt, peppar och chilipeppar. När morötterna börjar få lagom tuggmotstånd, tillsätt delade champinjoner. Koka nudlarna separat och vänd sen ner dom i grytan tillsammans med frikadellerna.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Nudelgryta och låtsasfrikadeller!”

  1. karin - trattoria kl 09:03, den 24 januari 2012

    men hallå! det där var ju nästan lite läskigt…lagade ju det här receptet för första gången igår..och vad ser jag när jag går in här! supergott var det iaf :)

  2. anna kl 09:17, den 24 januari 2012

    Vi som precis skulle laga det till middag ikväll :D

  3. Fröken Dill kl 10:15, den 24 januari 2012

    A vad gott, låter nästan som den fantastiska nudelsoppa med kycklingfrikadeller som jag fick i Thailand för många år sedan! Kycklingfärs är toppen. En råvara man alltsomoftast glömmer bort.

  4. Hanna kl 12:36, den 24 januari 2012

    Detta måste jag prova, ser supergott ut och värmande mat är precis vad man behöver just nu!

  5. Helena mitt i smeten kl 21:45, den 24 januari 2012

    Har faktiskt aldrig använt kycklingfärs, men blir sugen nu! Din nudelgryta ser fantastiskt god ut!

  6. Lena kl 02:04, den 26 januari 2012

    Perfektmat! Nä, menade inte ”perfekt mat” utan just … perfektmat!

  7. tina kl 21:00, den 26 januari 2012

    Karin: Pickispöket tittar dig över axeln i köket, varje kväll!

    Anna: Tur för dig, då behövde du inte leta dig tillbaka i arkivet i jakt på receptet! Pickiservice när den är som bäst!

    Fröken Dill: Ja, det är inte ofta vi använder kycklingfärs. Till detta och till kycklingfärsbiffar. Gott är det!

    Hanna: Japp, så sant!

    Helena: Ja testa vetja!

    Lena: :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen