- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Fläderblommorna är tillbaka!

Posted By tina On 18 juni 2012 @ 16:33 In fläder | 12 Comments


Den här dagen har jag väntat på i 11,5 månad. Väntat, saknat, längtat efter att fläderblommorna äntligen ska slå ut igen. På 11,5 månad hinner man samla ihop sina fläderfavoriter sedan tidigare och tänka ut nya. Till exempel tänker jag att fläderkräm till svenska sommarbär rimligtvis borde vara rätt gott, kanske i en midsommartårta? Jag tänker också att flädersorbet och fläderglass omöjligt kan misslyckas. Sedan ska det ju erkännas att tankarna utan hejd flyger vidare även till flädergravad lax, fläderisglass, fläderpannacotta, flädercurd, drinkar smaksatta med fläder, flädermarinerade bär, flädersill och så vidare. Nå, hur tänker ni andra?

Fläderfavoriter
Flädersaft [1]
Skåla i fläderbubbel [2]
Himmel och fläderpannkaka [3]
Annikas flädermoussetårta [4]


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "Fläderblommorna är tillbaka!"

#1 Comment By Plommonet On 18 juni 2012 @ 18:05

Det har börjat att dyka upp fläder här hemma också! Jag är med så GLAAAD! =D I år blir första året då jag gör fläderbubbel! :)

#2 Comment By Martina On 18 juni 2012 @ 19:22

Jo, jag kollade på min fläderbuske idag och tänkte att nu måste jag köpa citroner ;-)

#3 Comment By Mårtenssons kök On 18 juni 2012 @ 21:21

Vi tänker att nu när det äntligen slår ut så luktar det så gott så! Saft kommer vi att göra i år och absolut så blir det bubbel också, kanske även en snaps och lite annat gott. För det verkar finnas ett gäng som väntar att få plockas ner i helgen:)

#4 Comment By Sandra On 19 juni 2012 @ 07:11

Fläder som är så gott!

#5 Comment By tina On 19 juni 2012 @ 09:53

Plommonet: Hurra för fläderbubbel! Gör ett par flaskor extra, någon brukar alltid mögla.

Martina: :-D

Mårtenssons kök: Hurra!

Sandra: Fläder är det bästa!

#6 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 19 juni 2012 @ 19:50

Vilken underbar bild <3 Och jag håller med, fläder är något alldeles speciellt!

#7 Comment By tina On 20 juni 2012 @ 10:10

Alexandra: :-)

#8 Comment By Hanna On 21 juni 2012 @ 13:17

Jag har också väntat i längtat. Igår gjorde vi trippel sats Fläderbubbel så nu håller vi tummarna här hemma.

#9 Comment By Christina Ekman On 25 juni 2012 @ 10:56

Detta är snarare en fråga än en kommentar och rör naturligtvis sommarens pärla – fläderblomssaft. Är det skillnad på smakstyrkan i nyutslagen respektive mogen fläderblom? Jag har två satser på G och tycker inte att smaken är lika stark som saften jag gjorde förra sommaren av riktigt mogna blommor. Hej från mej! Christina

#10 Comment By tina On 25 juni 2012 @ 12:07

Hanna: Hurra!

Christina: Vilken spännande reflektion! Själv brukar jag ha svårt att hålla mig tills flädern nästan blommat över, men nu känner jag att jag måste testa även en sådan omgång. Tack för din kommentar!

#11 Comment By Linda On 25 juni 2012 @ 21:55

Hej! Härligt tips! Ska genast prova. Hur är det med alkoholhalten?

#12 Comment By tina On 26 juni 2012 @ 08:50

Linda: Har man tur/otur beroende på hur man ser det kan man nog komma upp i ett par procent, det varieerar nog lite beroende på blommor, hur det jäser etc.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/06/fladerblommorna-ar-tillbaka/

URLs in this post:

[1] Flädersaft: http://www.pickipicki.se/2009/06/antligen-ar-fladerblommorna-har/

[2] Skåla i fläderbubbel: http://www.pickipicki.se/2009/08/skal-for-egentillverkad-fladerchampagne/

[3] Himmel och fläderpannkaka: http://www.pickipicki.se/2010/07/himmel-och-fladerpannkaka/

[4] Annikas flädermoussetårta: http://www.pickipicki.se/2010/09/en-tartdrom-med-fladermousse-och-hallon/

Copyright © 2008-2009 pickipicki