Maten på kollot

den 26 juli 2012, kl 15:56

Mellan jordgubbar och blåbär äter vi mat ibland. Därmed inte sagt att det är någon särskilt avancerad matlagning. Det finns dock ett krav på den som lagar kollotmaten;  färskpotatis, färsk gul lök, zucchini och kantareller måste ingå i alla rätter. En rätt bra deal för mig som gillar samtliga fyra ingredienser. När jag får slut på inspiration sneglar jag bland alla era zucchinitips och tänker att det kan gå många veckor till innan jag längtar efter stadsmat igen.

Köttbullar i kantarellsås med örtstekta grönsaker
Gör en köttbullssmet enligt det här receptet. Forma och stek köttbullar. Koka kantarellsås (dela 4 dl kantareller och fräs i smör, salt och vitpeppar. När vätskan kokat in, tillsätt 2,5 dl matgrädde och låt småputtra en stund). Dela zucchini, kokt potatis och färsk gul lök. Fräs i lite rapsolja, salta och peppra. När grönsakerna börjar bli färdigstekta, klipp över generöst med dill och persilja. Innan servering, vänd ner köttbullarna i kantarellsåsen.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Maten på kollot”

  1. Marja - Baka Sockerfritt kl 19:45, den 26 juli 2012

    Kantarellsås lät ju helt underbart!

  2. Matilda kl 15:44, den 27 juli 2012

    Ska alltså maten VARJE gång innehålla dessa tre ingredienser (vilka iofs är väldigt goda ingredienser!!)?
    Det låter vääldigt gott förresten:)

  3. Plommonet kl 16:02, den 27 juli 2012

    Oj, nu slog stora Hemlangtan till har borta i Malaysia – INGENTING kan sla kottbullar och kantareller!<3

  4. tina kl 16:03, den 27 juli 2012

    Marja: Det är det! Ljuvliga kantareller! <3

    Matilda: Fyra ingredienser, japp! Fast pappan fuskade när han lagade mat igår kväll och skippade zuchinin. :-)

  5. tina kl 16:03, den 27 juli 2012

    Plommonet: Kom hem då! ;-)

  6. Plommonet kl 16:05, den 27 juli 2012

    Haha, jag SKA! :P Flyger hem nu pa tisdag igen, hej Sverige, jag har saknat dig! :)

  7. tina kl 16:12, den 27 juli 2012

    Plommonet: Välkommen hem! Glöm inte att ta med lite sol och värme tack-så-mycket!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen