Gränslösa popcorn?

den 12 mars 2015, kl 07:20

Snart blir det popcornfest i P4 Uppland. Någon önskade tema mellosnacks och jag som länge gått och tänkt på smaksatta popcorn i smyg såg min chans. Först gjorde jag en snabb sökning och insåg att det visst inte finns några som helst gränser för vad man kan använda som smaksättning. Efter den välsignelsen tänkte jag något sött, något salt och något starkt och öppnade skafferidörren. Det här är vad jag hade hemma och goda popcorn blev det. Det finns nog helt enkelt inga popcorn som är omöjliga. Eller?

Heta popcorn med russin och rostade nötter
Rosta ett par nävar cashewnötter i torr stekpanna på hög värme. Skaka om stekpannan och passa noga så att nötterna inte bränns vid. Låt nötterna svalna. Poppa 1 dl popcorn i kastrull enligt anvisning på paketet. När popcornen är färdigpoppade, drag kastrullen från plattan och rör direkt ner en dryg matsked smör i botten av kastrullen. Strö över cayennepeppar (till önskad styrka) och rör om. Rör även ner rostade nötter samt en näve russin. Häll över i skål och toppa med lite flingsalt.

Ostpopcorn
Poppa 1 dl popcorn i kastrull enligt anvisning på paketet. När popcornen är färdigpoppade, drag kastrullen från plattan och rör direkt ner en dryg matsked smör i botten av kastrullen samt två nävar finriven smakrik ost (exempelvis västerbottensost eller liknande). Rör ordentligt tills osten smält och så att osten inte fastnar i botten av kastrullen. Häll över i skål och toppa med lite flingsalt.

Popcorn med smak av blåbär och choklad
Poppa 1 dl popcorn i kastrull enligt anvisning på paketet. När popcornen är färdigpoppade, drag kastrullen från plattan och rör direkt ner en rejäl näve grovhackad choklad (inte med för hög kakaohalt). Rör noga så att chokladen inte bränns i botten av kastrullen. Rör även ner ett par teskedar blåbärspulver.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Gränslösa popcorn?”

 1. frida kl 09:41, den 12 mars 2015

  Åh, mums! MÅste testa!

 2. Sara kl 19:12, den 12 mars 2015

  Men nötter och russin lät ju faktiskt gott! Som mellis att ha i väskan… :)

  http://blogg.alltommat.se/studentmat/

 3. Elin kl 10:24, den 17 mars 2015

  Önskar att jag hade receptet på mathias dahlgrens tryffelpopcorn, kan vara det godaste snacks jag någonsin har ätit… blåbär lät.. intressant :)

 4. mamman kl 11:43, den 26 mars 2015

  Gott med popcorn, och

 5. mamman kl 14:01, den 26 mars 2015

  Gott med popcorn, och

 6. Heidi K. kl 15:37, den 29 mars 2015

  Hej,

  Det var jätte trevligt att träffa, tack för sällskapet!

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

 7. tina kl 19:29, den 30 mars 2015

  Hej Heidi, det var jätteroligt att ses! Tack för en fin Helsingforshelg!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen