Chokladkalender – lucka 13

den 13 december 2010, kl 09:00

Klicka på bilden för att öppna lucka 13!

Skriv ut inlägg

Veckomatsedelns återkomst?

den 12 december 2010, kl 11:55



Kanske är det här veckomatsedelns återkomst. Eller så är det ett släng av nostalgi, för att det var så länge sedan senast.

Veckomatsedel v 50
Mån Spagetti och köttfärssås
Tis Pasta på sicilianskt vis
Ons Tonfiskbiffar med smaka av chili och citron, ris
Tor Grönsakssoppa med brysselkål, lingonpannkakor
Fre Kanelkryddad kycklingfärs med pasta
Lör En färgsprakande paella
Sön Vintersallad

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 12

den , kl 09:10

Klicka på bilden för att öppna lucka 12!

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 11

den 11 december 2010, kl 09:20

Klicka på bilden för att öppna lucka 11!

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 10

den 10 december 2010, kl 09:09

Klicka på bilden för att öppna lucka 10!

Skriv ut inlägg

Och idag är det ju faktiskt torsdag…

den 9 december 2010, kl 16:00

På frågan om vi bara äter choklad nuförtiden, så är svaret nej. I helgen åt vi till exempel en förtrollande god fisksoppa med saffran, och i måndags förgyllde samma soppa min matlåda. Igår kokade vi fisksoppan igen, liksom imorse då jag både hade hunnit med att laga och servera soppan innan klockan slog åtta. Jo det är faktiskt sant. Ni vet, när det gäller mat som man tycker riktigt mycket om så är det lätt att bli enkelspårig. Men så är ju just fisksoppa också min favoritmat-alla-kategorier. Det, tillsammans med att det är soppa-torsdag idag, gör att jag ursäktar mig själv utan att tveka.

Fisk- och skaldjurssoppa
600 g fiskfilé (lax + sej eller annan vit fisk)
400 g frysta räkor med skal
1 kuvert saffran
1 burk hela tomater
8 dl vatten
1-2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk dillfrön el fänkålsfrön
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten rotselleri
1-2 fänkål
färsk persilja
salt och peppar

Skala räkorna. Dela löken i klyftor och fräs den mjuk i en kastrull med lite rapsolja. Tillsätt därefter rotselleri som tärnats i små bitar och grovt skivad fänkål. Låt fräsa en stund till, tillsätt därefter vitlök, saffran, tomater, vin, vatten, buljong och övriga kryddor. Låt småkoka tills rotsellerin börjar mjukna (ungefär 10 min). Tillsätt fisk som delats i kuber och låt soppan koka klart tills fisken är färdig (ungefär 5 min). Smaka av med salt och peppar. Servera med grovhackad färsk persilja och räkor. Soppan räcker till 4-6 portioner.

Saffran är ett gult trollerigulver
En färgsprakande paella
Pasta med fisk i saffranssås
Saffransbiscotti

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 9

den , kl 09:00

Klicka på bilden för att öppna lucka 9!

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 8

den 8 december 2010, kl 08:15



Klicka på bilden för att öppna lucka 8!

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen